My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Μεθοδευμενη προπαγανδα

Για “μεθοδευμένη προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τα μεταλλεία του Κιλκίς” κάνει λόγο σε χθεσινό δημοσίευμά της η ΑΥΓΗ, αναφέροντας τα εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του ουδέποτε τάχθηκαν υπέρ της λειτουργίας μεταλλείων στο Κιλκίς. Εξ αρχής το συμμαχικό σχήμα της Αριστεράς στάθηκε απέναντι στην προοπτική να παραχωρηθούν στα πρότυπα της Χαλκιδικής και του Έβρου δύο τεράστιες εκτάσεις στο Πάικο και στην περιοχή Κρουσίων για εξόρυξη μεικτών θειούχων μεταλλευμάτων, καταγγέλλοντας ως “περιβαλλοντοκτόνα” μια τέτοια επένδυση και συστρατεύτηκε με τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής που αντιδρούν.

Τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι τυχόν λειτουργία μεταλλείων στο Κιλκίς που προωθεί το ΥΠΕΚΑ θα επιφέρει ανυπολόγιστες συνέπειες στο περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων της περιοχής ανέπτυξε με σαφήνεια η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. Ωστόσο ο καθηγητής ΑΠΘ. κ. Ανανίας Τσιραμπίδης σε συνεντεύξεις του σε τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξε, ανάμεσα σε άλλα, ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ της επένδυσης (!).

Από τα πρακτικά της συνεδρίασης γίνεται εμφανές ότι ο κ. Τσιμπαρίδης προφανώς δεν κατάλαβε τη θέση της Λίτσας Αμμανατίδου, η οποία δήλωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο:“Είμαι κατά αυτής της επένδυσης, διότι είναι μαμούθ με αποικιοκρατική σύμβαση”. Παράλληλα ορισμένα μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να αναπαράγουν τα όσα υποστήριξε ο κ. Τσιμπαρίδης για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και της Λ. Αμμανατίδου.

Χθες η βουλευτής αναγκάστηκε να καταγγείλει με γραπτή της ανακοίνωση τη διαστρέβλωση των θέσεών της. “Η επιμονή κάποιων ν’ αναπαράγουν αυτό το ψέμα καταδεικνύει ότι πρόκειται για μεθοδευμένη προπαγάνδα που στόχο έχει αφενός να πείσει τους κατοίκους ότι εφόσον όλα τα κόμματα δήθεν συμφωνούν είναι μία καθ’ όλα συμφέρουσα επένδυση για την περιοχή του και αφετέρου να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ που μάχεται από την πρώτη στιγμή μαζί με τους κατοίκους της περιοχής εναντίον της συγκεκριμένης επένδυσης”, αναφέρει χαρακτηριστικά και κάνει σαφές ότι τόσο η ίδια όσο και οι άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ “είχαν δηλώσει την έντονη αντίθεση τους και πριν από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Επιτροπής και στηρίζουν αμέριστα των δίκαιο αγώνα των κατοίκων του Κιλκίς ενάντια σε μία περιβαλλοντοκτόνο αποικιοκρατικού τύπου επένδυση που μόνο την εταιρεία εκμετάλλευσης πρόκειται να ωφελήσει”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κιλκίς με ψήφισμά του έχει ταχθεί ενάντια στη λειτουργία μεταλλείων στην περιοχή, ενώ ήδη έχει σχηματισθεί ένα μεγάλο κίνημα πολιτών και φορέων που αντιδρά στα σχέδια του ΥΠΕΚΑ και υπόσχεται ότι θα τα ματαιώσει.

Σάλος για την αποβολή μαθητών που πήγαν στο συλλαλητήριο

Σάλο έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Κιλκίς η απόφαση του λυκειάρχη του 2ουΛυκείου να αποβάλει για μία ημέρα τους 68 μαθητές που συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο των φορέων ενάντια στα μεταλλεία, χωρίς να πάρουν σχετική άδεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς κατήγγειλε ως απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές τις ενέργειες του διευθυντή του σχολείου, ενώ βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη βουλή.

Σχολιάστε