My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Κλειδώνει το ψηφοδέλτιο

Ο Θόδωρος Παραστατίδης θεωρείται πλέον βέβαιο ότι θα συμμετάσχει στον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Κιλκίς, μετά και την υπερψήφιση των “ανοιγμάτων” του κόμματος, κατ` αρχάς απ` τη Κεντρική του Επιτροπή και στη συνέχεια απ` το Διαρκές Συνέδριο που συγκλήθηκε το Σαββατοκύριακο.

syriza-001Η υποψηφιότητα Παραστατίδη προκάλεσε κατ` αρχάς τις σφοδρές αντιδράσεις της ΝΕ Κιλκίς και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες δεν είναι γνωστό αν θα καμφθούν μετά τις αποφάσεις του Σαββατοκύριακου. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για την πολιτική συνεργασιών που αποφασίζεται κεντρικά, εκτιμάται δεν μπορεί να παρέμβει αποφασιστικά η ΝΕ.

Θυμίζουμε ότι σίγουρη υποψήφια θα είναι η νυν βουλευτής του κόμματος, Ειρήνη Αγαθοπούλου, όπως προκύπτει απ` το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ βέβαιη πρέπει να θεωρείται κι η υποψηφιότητα μιας δεύτερης γυναίκας, αυτής της συντονιστού της Οργάνωσης Παιονίας, Σοφίας Ψαρρά.

Άγνωστο είναι ακόμα, αν ένας απ` τους 10 συνολικά υποψήφιους που θα υποδείξουν οι Οικολόγοι – Πράσινοι στα πλαίσια της εκλογικής συνεργασίας τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα αφορά το νομό μας.

Η οριστικοποίηση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για το νομό Κιλκίς, όπως και για άλλους, αναμένεται να γίνει μέχρι αργά σήμερα (Δευτέρα) το βράδι.

Οι συνεργασίες 

Μετά τη χθεσινή απόφαση του Διαρκούς Συνεδρίου, τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ εμπλουτίζονται με στελέχη και πολιτικά πρόσωπα που αναμένεται να διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στη στόχο της επίτευξης της αυτοδυναμίας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Η Αριστερή Πλατφόρμα απείχε από τη σχετική ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή, έχοντας προηγουμένως αποσύρει την τροπολογία που ουσιαστικά εξαιρούσε όλα αυτά τα πολιτικά πρόσωπα.

Στα ψηφοδέλτια του  ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται δεδομένο πλέον, ότι θα μετάσχουν:

– Η Λούκα Κατσέλη με την πολιτική της κίνηση “Κοινωνική Συμφωνία”, αν και η περίπτωσή της έχει συγκεντρώσει πολλά πυρά από την Αριστερή Πλατφόρμα.

– Στελέχη από την αριστερή πτέρυγα της ΔΗΜΑΡ που είχαν ταχθεί υπέρ της σύμπραξης με το ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Ανδρέας Νεφελούδης.

– Βουλευτές προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι έχουν τηρήσει σταθερή αντιμνημονιακή γραμμή εδώ και καιρό, όπως οι Οδυσσέας Βουδούρης, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης, Ραχήλ Μακρή και Χρυσούλα Γιαταγάνα. Ερωτηματικό παραμένει η πρώην υπουργός, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία έχει εδώ και πάνω από ενάμισι χρόνο δείξει τις προθέσεις της να συμπαραταχθεί με το ΣΥΡΙΖΑ.

– Στελέχη προερχόμενα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

– Πολιτικά πρόσωπα και τοπικοί πολιτευτές που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και έχουν λάβει το πράσινο φως των νομαρχιακών επιτροπών.

Σχολιάστε