My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Είδες η ΔΕΗ!

Με αφορμή τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, η ΝΕ Κιλκίς τοιυ ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Αποτέλεσμα της συστηματικής (προεκλογικά και μετεκλογικά) καταστροφολογίας για τη ΔΕΗ από τη ΝΔ είναι οι προαποφασισμένες και αναίτιες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος.

Το πραγματικό σχέδιο της ΝΔ για τη ΔΕΗ ήταν η διαμόρφωση μίας ψευδούς εικόνας για την οικονομική κατάσταση της εταιρίας, ώστε να διευκολυνθεί η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επιβαρύνει ολόκληρη την κοινωνία με 500 εκατ. ευρώ.

Ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η επιβάρυνση ξεπερνά το 15%, με προφανείς επιπτώσεις για τη βιωσιμότητά τους. Η αύξηση δε, του ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών είναι δεδομένη και για ένα μέσο νοικοκυριό προσεγγίζει το 13,4%.

Όσον αφορά τη δήθεν μη επιβάρυνση των καταναλωτών, η κυβέρνηση ΝΔ εμπαίζει τους πολίτες για τους εξής λόγους:

  1. Διότι προσπαθεί να αποκρύψει ότι αυτά τα 500 εκατ. ευρώ θα τα πληρώσουν οι πολίτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
  2. Διότι η μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια από το 13% στο 6% (η οποία υπενθυμίζουμε ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) έχει ήδη εφαρμοστεί και επομένως οι επικείμενες αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ θα επιφέρουν αυξήσεις στους λογαριασμούς, οι οποίες μάλιστα θα υπερκαλύψουν τις μειώσεις που είδαν οι καταναλωτές λόγω της μείωσης του ΦΠΑ της ενέργειας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
  3. Διότι μεταξύ των μέτρων που ετοιμάζονται για τη ΔΕΗ είναι και η μείωση της έκπτωσης για τους συνεπείς καταναλωτές από το 10% στο 5% (έκπτωση που επίσης θεσπίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό σημαίνει ότι όσοι καταναλωτές πληρώνουν εμπρόθεσμα τη ΔΕΗ θα δουν αυξήσεις στους λογαριασμούς τους.
  4. Διότι η «ρήτρα διοξειδίου του άνθρακα για τους καταναλωτές», που επίσης περιλαμβάνεται στα νέα μέτρα, θα επιφέρει πολύ γρήγορα επιπλέον αυξήσεις στους λογαριασμούς.”
Σχολιάστε