My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Θ` ακυρώσουμε τις συμβάσεις εξορύξεων

metalleia-xalkidikis“Το μεγαλειώδες κίνημα πολιτών ενάντια στις εξορύξεις κλονίζει τη νεοφιλελεύθερη αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας – Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα ακυρώσει τις συμβάσεις για εξορύξεις χρυσού”. Αυτό αναφέρει το ψήφισμα που ενέκρινε η Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ολόκληρο το ψήφισμα:

“Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους κατοίκους της Ιερισσού και το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού που υφίστανται την οργανωμένη καταστολή της κυβέρνησης η οποία θέλει να επιβάλλει την συγκεκριμένη καταστροφική -για το περιβάλλον και την κοινωνία- επένδυση.

Καταδικάζουμε πρακτικές και καταστάσεις που βιώσαμε, όπως τις εισβολές της αστυνομίας στα σπίτια των κατοίκων, την προπαγάνδα της εταιρείας με στημένες συγκεντρώσεις και πληρωμένα ταξίδια δημοσιογράφων, το ρόλο συγκεκριμένων ΜΜΕ στην προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων και τη στοχοποίηση των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας που ενωμένη αντιστέκεται.

Το μεγαλειώδες κίνημα πολιτών ενάντια στις εξορύξεις κλονίζει τη νεοφιλελεύθερη αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας και ανοίγει δρόμους για τη δημοκρατική ανασυγκρότηση της παραγωγής με όρους κοινωνίας και όχι του κεφαλαίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεσμεύεται πως η κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα στηριχθεί από το λαό, θα ακυρώσει τις συμβάσεις για εξορύξεις χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα.  Θα σταματήσει το συντελούμενο οικονομικό, οικολογικό και κοινωνικό έγκλημα και -μαζί με την κοινωνία- θα προωθήσει εναλλακτικά μοντέλα τοπικής οικονομικής ανάπτυξης με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Για συμβάλλουμε από καλύτερες θέσεις στο σημερινό σκληρό κοινωνικό αγώνα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποφασίζει τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής της, με εκπροσώπους των αρμόδιων Τμημάτων Οικολογίας και Περιβάλλοντος, Δικαιωμάτων και Οικονομικής Πολιτικής, των αρμόδιων ΕΕΚΕ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των αντίστοιχων οργάνων του  Κόμματος στην περιοχή.

Είναι άμεση ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ να εκφράσει την αλληλεγγύη του και έμπρακτα στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής.

Η Κ.Ε. προτείνει η αρμόδια επιτροπή που συγκροτείται με το παρόν ψήφισμα να αποφασίσει την άμεση αποστολή πολυμελούς αντιπροσωπείας της Κ.Ε. και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ με σκοπό να βρεθεί στην περιοχή σε μια ανοιχτή συγκέντρωση αλληλεγγύης και αντίστασης.”

 

Σχολιάστε