My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Η αλήθεια για το Γαλλικό

Γνωστοποιώντας ότι ο προταθείς χώρος στο Γαλλικό για λειτουργία καταυλισμού προσφύγων κρίθηκε απ` τον Γ. Μουζάλα ακατάλληλος, η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για « μικροκομματική εκμετάλλευση» και «τοπικά ιδιωτικά συμφέροντα και παιχνίδια με το δράμα των προσφύγων».

mouzalas-001Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕ, τονίζει ότι η επίμαχη πρόταση έγινε από ιδιώτη και χαρακτηρίζει απαράδεκτη την συμπεριφορά μερίδας κατοίκων του οικισμού εναντίον του εν λόγω ιδιώτη , των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, αλλά και του υπουργού Γ. Μουζάλα.

Όσο για τις προτάσεις εγκατάστασης κέντρων υποδοχής προσφύγων, η ΝΕ υπογραμμίζει ότι «θα πρέπει να παίρνουν σοβαρά υπόψη τη γνώμη των τοπικών φορέων και των κατοίκων της περιοχής».

Η ανακοίνωση:

«Το τελευταίο διάστημα γίναμε μάρτυρες μιας απίστευτα μικροκομματικής εκμετάλλευσης  γεγονότος, που σχετίζεται με πρόταση δημιουργίας καταυλισμού προσφύγων, στον οικισμό Γαλλικού του δήμου μας.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, καθώς η εσκεμμένη παραπληροφόρηση οργιάζει, η συγκεκριμένη πρόταση κατατέθηκε από ιδιώτη και από προφανώς προσωπικό συμφέρον, και περιλήφθηκε μαζί με άλλες έντεκα- εκτός νομού Κιλκίς- σε περιοχές προς διερεύνηση για την εγκατάσταση προσφυγικών καταυλισμών.

Κατά τη διαδικασία της έρευνας πραγματοποιήθηκε αρχικά επίσκεψη από τον συγκεκριμένο ιδιώτη με εκπρόσωπο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, η οποία έτυχε απαράδεκτης συμπεριφοράς από μερίδα κατοίκων της περιοχής. Την ίδια αντιμετώπιση, με ύβρεις και απειλές προπηλακισμών, είχε και ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλας κατά την εκτός προγράμματος επίσκεψή του στον ίδιο χώρο, και μετά από περιοδεία  του στην περιοχή της Ειδομένης. Θεωρούμε πως τέτοιου είδους αντιδράσεις δεν τιμούν κανένα και αντίθετα αποτελούν πεδίο λαϊκίστικων ακροβασιών.

Η Ν.Ε. και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν λάβει γνώση της επίσκεψης. Γεγονός που πιστοποιεί το ότι η πρόταση δεν αποτελούσε κυβερνητική επιλογή αλλά ευσεβείς πόθους τοπικών ιδιωτικών συμφερόντων. Η επίσκεψη δεν πραγματοποιήθηκε ίσως με τον τρόπο που απαιτούν οι περιστάσεις. Ωστόσο οι δραματικές συνθήκες του προσφυγικού προβλήματος δικαιολογούν και έκτακτες διαδικασίες.   

Ήδη, μετά την προσωπική του άποψη για την τοποθεσία, ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής έκρινε τον χώρο στην περιοχή του Γαλλικού ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για κέντρο υποδοχής προσφύγων. Όχι βέβαια μετά από την πίεση, τις απειλές και τις ύβρεις κάποιων τουλάχιστον περίεργων “επιτροπών αγώνα”.

Από την πλευρά μα ως  Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δράμα των προσφύγων, δίπλα στους ανθρώπους που ξενιτεύονται απ’ τις εστίες τους, διωγμένοι από τις βόμβες, την πείνα και την εξαθλίωση. Θεωρούμε πως σύνθετα ζητήματα, όπως αυτό της εγκατάστασης κέντρων υποδοχής προσφύγων, θα πρέπει να παίρνουν σοβαρά υπόψη τη γνώμη των τοπικών φορέων και των κατοίκων της περιοχής. Η ανιδιοτελής προσφορά εκατοντάδων εθελοντών συμπολιτών μας εδώ και μήνες, που στέκονται με συνέπεια αρωγοί στους απελπισμένους των πολέμων, είναι οδηγός μας.  

Ταυτόχρονα, η μικροκομματική εκμετάλλευση τέτοιων περιστατικών μεγεθύνει τα προβλήματα και τελικά οδηγεί σε αδιέξοδα. Το προσφυγικό ζήτημα, σ’ ένα τόπο προσφυγικό, μόνο νηφάλια, αλληλέγγυα με συναινέσεις και σχέδιο μπορεί να αντιμετωπιστεί.» 

Σχολιάστε