My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ερωτήσεις βουλευτών-τριών

Με ερωτήσεις τους προς τους αρμόδιους υπουργούς οι βουλευτές και οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με τη συνυπογραφή της Ε. Αγαθοπούλου θέλουν να αναδείξουν μια σειρά ζητημάτων τα οποία συνδέονται με την πανδημία, τα εργασιακά και τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.

Όσον αφορά τον τομέα των μέτρων οικονομικής στήριξης για την πανδημία, αναδεικνύεται το αίτημα για το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων κατά την διάρκεια του lockdown συμβάλλοντας έτσι στην βελτίωση της ψυχικής υγείας των πολιτών, που τόσο σημαντική είναι αυτή την περίοδο. Και επιπλέον ζητούν την ένταξη των επιστημόνων, των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων στα μέτρα στήριξης των επαγγελματικών ομάδων που θίγονται κατά την περίοδο της απαγόρευσης της ελεύθερης κυκλοφορίας. Επίσης, συνδεόμενο με όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δοκιμάζονται αυτή τη περίοδο, τονίζονται οι αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού από τα μεγάλα σουπερ μάρκετ, καθώς είχαν την δυνατότητα να πωλούν διαρκή προϊόντα όπως βιβλία, ρουχισμός και ηλεκτρικές συσκευές την ώρα που τα αντίστοιχα καταστήματα λιανικής πώλησης είναι κλειστά. Ζήτημα το οποίο έχει λυθεί μετά την συγκεκριμένη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Επίσης, την ώρα που οι εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς δέχονται ισχυρό πλήγμα και έρχονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, ο όμιλος του ΟΤΕ στον βωμό της κερδοφορίας και της συρρίκνωσης του μισθολογικού κόστους προχωράει σε καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος χρησιμοποιώντας πρακτικές που δεν συνάδουν με τον κοινωνικό χαρακτήρα μιας επιχείρησης στην οποία μέτοχος είναι το δημόσιο.

Αντίστοιχη πίεση στα εισοδήματα τους δέχονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι, καθώς παρατηρούνται φαινόμενα αισχροκέρδειας λόγω παράνομων ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων. Την ώρα που η πολιτεία αμελεί να στηρίξει εμπράκτως τους αγρότες, ερωτάται αν προτίθεται να προχωρήσει σε ελέγχους ώστε να σταματήσουν οι αθρόες εισαγωγές οι οποίες συμπιέζουν το εισόδημα των εγχώριων αγροτών και παραγωγών και εξαπατούν τους καταναλωτές.

Τέλος, οι βουλευτές και οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αναδεικνύουν θέματα της καθημερινότητας μεγάλης μερίδας των πολιτών, όπως είναι τα πρόστιμα για τις ΜΥΦ του 2014 και η κατάργηση της ευνοϊκής ρύθμισης για την μετακίνηση των νεοσυλλέκτων με τα τραίνα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Μέσα σε μια δύσκολη περίοδο, τόσο για την οικονομία όσο και για την δημόσια υγεία, η κυβέρνηση φαίνεται να αδυνατεί να καταλάβει τις αγωνίες και τους προβληματισμούς της κοινωνίας.

Οι βουλευτές και οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν τις παραλήψεις και τις αστοχίες της κυβέρνησης και επίσης θα συμβάλουν με συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Δελτίο τύπου από Ειρ. Αγαθοπούλου

Σχολιάστε