My Twitter Feed

16 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Εμπαιγμός των ανέργων

Με ερώτηση, που κατέθεσαν στη βουλή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου, επισημαίνουν την κατάφορη αδικία και τον εμπαιγμό των ανέργων που συντελείται μέσω του προγράμματος «Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης-training voucher-Κατάρτιση και Πιστοποίηση ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)».

Ο εμπαιγμός έγκειται στο γεγονός ότι σε κανένα σημείο της αρχικής πρόσκλησης προς τους ενδιαφερόμενους, δε γίνεται αναφορά για την ανάκληση της κάρτας ανεργίας για τους μη επιδοτούμενους ανέργους, ενώ αυτό γίνεται γνωστό εκ των υστέρων, με ανάρτηση στη σχετική ιστοσελίδα ως διευκρινιστική ενημέρωση, χωρίς καμιά άλλη μορφή ειδοποίησης ή επισήμανσης προς τους «ωφελούμενους». Το αποτέλεσμα είναι να χάνουν οι καταρτιζόμενοι την ιδιότητα του ανέργου για όσο διαρκεί το πρόγραμμα, να χάνεται η ιδιότητα του «μακροχρόνια άνεργου» και τα αντίστοιχα μόρια ανεργίας και κυρίως το δικαίωμα θεώρησης του βιβλιαρίου υγείας για το έτος 2013.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ καταγγέλλει τους υπεύθυνους της κυβέρνησης, που στην προσπάθειά τους να παρουσιάσουν στατιστική ανάσχεση του ρυθμού αύξησης των ανέργων, που οι πολιτικές της δημιούργησαν, βαπτίζουν «εργαζόμενους» τους άνεργους που επιθυμούν να καταρτισθούν, στερώντας τους το επίδομα ανεργίας και την ίδια την ιδιότητα του ανέργου. Καταγγέλλει επίσης τη μεθοδευμένη  προσπάθεια της κυβέρνησης, να απαξιώσει τις δομές  του ΟΑΕΔ στη συνείδηση των ανέργων και μέσα από την αναποτελεσματικότητα και την αναξιοπιστία τους, να ανοίξει τον δρόμο σε ιδιωτικές «δουλεμπορικές» δομές εύρεσης εργασίας. Μια προσπάθεια, που παρατηρείται σε όλο το φάσμα των δημόσιων υπηρεσιών.

Δελτίο τύπου από ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς

Σχολιάστε