My Twitter Feed

14 Απριλίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: Εμπαιγμός στην εστίαση -

Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Ζούμε και πάλι μέρες του Νοέμβρη -

Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

13 οι θετικοί μαθητές του ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Δωρεάν τεστ σε 5 οικισμούς -

Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Ακάθεκτη συνεχίζει η πανδημία -

Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Συνδέσεις με Φυσ. Αέριο στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

ΚΚΕ: Το ίδιο βιολί η κυβέρνηση -

Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Θλιβερή η θέση του νομού μας! -

Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Εμπαιγμός στην εστίαση

Σύσκεψη σχετικά με την κατάσταση στην εστίαση εν μέσω πανδημίας, με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου και επιχειρηματίες της εστίασης του Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  τη Δευτέρα 12 Μαρτίου.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συμμετείχαν ο βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Χάρης Μαμουλάκης, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και υπεύθυνος Τομέα Οικονομίας Νίκος Σκορίνης και η βουλεύτρια του Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Ο κλάδος της εστίασης επλήγη περισσότερο από τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης, γεγονός που, όπως επεσήμαναν οι άνθρωποι του χώρου, η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί τη ζημιά που υπέστησαν, όπως αποδεικνύουν τα ελλιπή μέτρα τα οποία εξήγγειλε. Η έννοια της κανονικότητας απέχει πολύ από την πραγματικότητα που περιέγραψαν οι άνθρωποι της πραγματικής οικονομίας.

Ο εμπαιγμός των κυβερνώντων με τις πενιχρές οικονομικές ενισχύσεις, με τις επιτρεπτέες προκαταβολές με δικαιούχους λίγους αλλά και τα ημίμετρα που ενεργοποιούν τον κοινωνικό αυτοματισμό οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτα, επισφάλεια και ανεργία. Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς υποφέρει ήδη από μεγάλη ανεργία και έλλειψη ευκαιριών, όχι μόνο για τους νέους αλλά για το σύνολο της κοινωνίας. Το Κιλκίς έμεινε τελευταίο και από τις ενισχύσεις που έλαβαν οι επιχειρήσεις από το πρόγραμμα «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» της ΠΚΜ. Στο ίδιο πλαίσιο, η εφαρμογή των όποιων υγειονομικών πρωτοκόλλων αποτελεί – πέρα από αυτονόητη υποχρέωση – και ένα πρόσθετο οικονομικό βάρος για τις επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχε εξ αρχής ζητήσει την εμπροσθοβαρή υποστήριξη της εστίασης, αλλά και γενικά των κλάδων της οικονομίας, προκειμένου να αποφευχθούν τα τραγικά συνακόλουθα, τα οποία έφερε η πανδημία. Με την ελαστικότητα των δημοσιονομικών κανόνων λόγω του κορωνοϊού και την προτροπή της Ε.Ε. προς τα κράτη μέλη να δαπανήσουν πόρους, στοχευμένα και με σχέδιο ώστε να διατηρηθεί η οικονομική σταθερότητα, η ελληνική πολιτεία οφείλει να κάνει το καθήκον της.

Απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης που θα περιλαμβάνει και σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση για να μπορούν οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν με ασφάλεια. Παλινωδίες, ημίμετρα, αμφιλεγόμενες επιλογές στοιχίζουν. Στοιχίζουν σε χρήματα, πόρους και δυστυχώς στοιχίζουν ακριβά και σε ανθρώπινες ζωές.

Μέτρα,  όπως η

– μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα,

– μείωση του Φ.Π.Α.

– ρύθμιση των χρεών – περιλαμβανομένων και των φορολογικών υποχρεώσεων – που προκλήθηκαν από την πανδημία κατά παλαιότερα πρότυπα

– επιδότηση της εργασίας με κάλυψη τουλάχιστον των ασφαλιστικών εισφορών και μέρους έστω του μισθολογικού κόστους για ικανό χρονικό διάστημα μετά το πολύμηνο lockdown

μπορούν να υποστηρίξουν την ομαλή επανεκκίνηση.

Δελτίο τύπου από το γραφείο τύπου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΚΙΛΚΙΣ

Σχολιάστε