My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Συντονίζονται οι συνταξιούχοι

Το ΔΣ του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλίες για την συγκρότηση και στο ν. Κιλκίς συντονιστικού οργάνου όλων των συνταξιοδοτικών οργανώσεων, όπως έγινε πανελλαδικά και σε πολλούς νομούς της χώρας, καθώς και να προχωρήσει σε αναλυτική παρουσίαση “των αντιασφαλιστικών μέτρων, προσεχώς, αφού σε πρώτη φάση στη Βουλή ήλθε μόνο ένα μέρος του Ασφαλιστικού, ενώ θα ψηφιστούν όλες οι ανατροπές σε επόμενο χρόνο”, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

syntaxiouxos-001Το ΔΣ συζήτησε σε συνεδρίασή του τις τελευταίας εξελίξεις “μετά τα νέα αβάστακτα αντισυνταξιουχικά και αντιλαϊκά μέτρα” με βάση και την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, την οποία ενέκρινε ομόφωνα και στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής:

“-Εφιάλτης δίχως τέλος για συνταξιούχους και ασφαλισμένους
-Προσκλητήριο αγώνα από τους συνταξιούχους
-Ενωμένοι παλεύουμε για μας, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας

Πετώντας και το τελευταίο φύλλο συκής η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τις πλάτες από ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε χτες προς ψήφιση στη Βουλή το πρώτο πολυνομοσχέδιο ενόψει του τρίτου μνημονίου, με το οποίο – μεταξύ άλλων – εκτελεί εν ψυχρώ τα ασφαλιστικά και εργατικά δικαιώματα.

Το 3ο μνημόνιο «δεν αφήνει τίποτε από ό,τι με τη δουλειά μας, το μόχθο και τον ιδρώτα μας αποκτήσαμε», αναφέρουν οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις και επισημαίνουν: «Ερχονται νέες περικοπές σε κύριες συντάξεις. Οι επικουρικές θα εξαφανιστούν μέσα από την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Το ΕΚΑΣ καταργείται. Αυξάνονται οι κρατήσεις για την Υγεία, που θα υπολογίζονται στο αρχικό ποσό της σύνταξης. Ο ΕΝΦΙΑ μονιμοποιείται, η φορολογία, ο ΦΠΑ αυξάνονται παντού. Νέες περικοπές σε φάρμακα – Υγεία. Σταθερά μειώνεται η χρηματοδότηση στα ασφαλιστικά ταμεία από τον κρατικό προϋπολογισμό και ο κατάλογος θα γίνεται ατελείωτος».

Παράλληλα, απευθύνουν προσκλητήριο αγώνα σε όλους τους συνταξιούχους : «Τώρα χρειάζεται πιο ενωτικά, δυναμικά, αποφασιστικά, να οργανώσουμε τη μαζική μας παρουσία και δράση σε συμμαχία με τα παιδιά μας, τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας, απέναντι στη βαρβαρότητα του άδικου πολιτικού συστήματος και τις πολιτικές του»..

Σχολιάστε