My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Συνεταιριστές καλούν ΠΑΣΕΓΕΣ

Συνεταιριστές από το Κιλκίς, τη Λάρισα, την Καρδίτσα, την Καλαμπάκα, τα Γρεβενά, τα Γιαννιτσά, την Καβάλα και τη Ροδόπη, καλούν την ΠΑΣΕΓΕΣ στη συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει στο Βόλο για την Τρίτη 4 Αυγούστου, υπό το συντονισμό της τοπικης ΕΑΣ, προκειμένου να συντονιστούν για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

pasegesΑυτό αποφασίστηκε κατά την διάρκεια  ευρείας σύσκεψης προέδρων συνεταιριστικών ενώσεων από τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα φλέγοντα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό-κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας αυτή τη χρονική περίοδο.

Στην επιστολή – κάλεσμα οι συνεταιριστές ξεκαθαρίζουν προς τη διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ ότι «σε περίπτωση άρνησής σας να παρευρεθείτε σε αυτή την συγκέντρωση, είμαστε αναγκασμένοι,( και αυτό δεν αποτελεί απειλή), να αναλάβουμε πρωτοβουλίες (πανελλαδική συγκέντρωση) με μοναδικό μέλημά μας, να αποτρέψουμε τον αφανισμό του Συνεταιριστικού κινήματος αλλά και των αγροτών, τους οποίους  όλοι εμείς εκπροσωπούμε».

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 1η Αυγούστου

Ολόκληρη η επιστολή προς τη διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε,

Σε όλες τις βαθμίδες του Συνεταιριστικού κινήματος και σε όλους τους Συνεταιριστές, αλλά και σε ολόκληρο τον αγροτικό κόσμο, κοινή είναι η πεποίθηση ότι τα προβλήματα του Συνεταιριστικού κινήματος αλλά και του αγροτικού κόσμου, είναι τεράστια και επείγοντα.

Η αγωνία μας, η ανησυχία μας για τα τεκταινόμενα στον αγροτικό χώρο, αλλά κυρίως για την λαίλαπα των μέτρων που έρχονται και που θα οδηγήσουν στον αφανισμό του αγρότη και της αγροτικής οικονομίας, δημιούργησαν την ανάγκη της συνάντησής μας, προχθές στην Θεσσαλονίκη, για μια γενικότερη ανταλλαγή απόψεων αλλά κυρίως για αναζήτηση λύσεων,  σε όλα αυτά.

Κυρίαρχη άποψη και καθολική όλων, υπήρξε το κενό επικοινωνίας που υπάρχει εδώ και καιρό με το Υπουργείο και γενικότερα με την Πολιτεία τα τελευταία 5 χρόνια.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ για λόγους που δεν αντιλαμβανόμεθα, έχει απαξιωθεί , όπως και όλο το Συνεταιριστικό κίνημα.

Η αποκατάσταση της επικοινωνίας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θεωρείται επιτακτική και επιβεβλημένη.

Επίσης, κοινή ήταν η διαπίστωση όλων των παρευρισκομένων, ότι δυστυχώς το Συνεταιριστικό κίνημα δεν εκπροσωπείται πλέον.

Η πολιτική ηγεσία, οφείλει να δείξει τον απαραίτητο σεβασμό στην εκλεγμένη ηγεσία του αγροτικού χώρου και ιδιαίτερα στο θεσμό.

Το Συνεταιριστικό κίνημα, χρειάζεται αναγέννηση και εκσυγχρονισμό, οι καιροί το επιβάλλουν να αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν, εάν μας χωρίζουν, και όλοι ομονοούντες με σύνεση και λογική , χωρίς ρεβανσισμούς και ακρότητες, να αποφασίσουμε για το πώς θα πορευτούμε,  προκειμένου στις μοναδικά δύσκολες στιγμές που περνάει η Χώρα μας και ο αγροτικός πληθυσμός, να χαράξουμε το στόχο για να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη διάλυση της αγροτικής οικονομίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή,  καλούμε την ΠΑΣΕΓΕΣ, σε συγκέντρωση που έχουμε προγραμματίσει να γίνει στο Βόλο  την Τρίτη 4 Αυγούστου και ώρα 11:00π.μ. στην ΕΑΣ ΒΟΛΟΥ στα γραφεία της, στην Α ΒΙΠΕ Βόλου, για άμεση συνεννόηση αντιμετώπισης της κατάστασης, μήπως και την υστάτη στιγμή πετύχουμε κάτι.

 Σε περίπτωση άρνησής σας να παρευρεθείτε σε αυτή την συγκέντρωση, είμαστε αναγκασμένοι,( και αυτό δεν αποτελεί απειλή), να αναλάβουμε πρωτοβουλίες (πανελλαδική συγκέντρωση) με μοναδικό μέλημά μας, να αποτρέψουμε τον αφανισμό του Συνεταιριστικού κινήματος αλλά και των αγροτών, τους οποίους  όλοι εμείς εκπροσωπούμε.

Οι υπογράφοντες1. ΜΠΑΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΑΓΡ. ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ(ΕΑΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ)

2. ΦΟΛΙΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Α.Σ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

3. ΒΛΕΤΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,Α.Σ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

4. ΤΣΑΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Α.Σ.ΠΕΛΛΑΣ

5.  ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Α.Σ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ(ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ)

6. ΚΟΤΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Α.Σ. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

7. ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ

8. ΓΑΒΡΗΙΛΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ

9. ΠΡΙΝΤΖΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ, Α.Σ. ΒΟΛΟΥ

10. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Α.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ

11. ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ,ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΒΑΜΒΑΚΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

12. ΓΚΛΑΡΑΚΗΣ ΦΩΤΗΣ, Α.Σ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

13. ΧΑΙΔΕΥΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, Α.Σ. ΑΡΝΑΙΑΣ

14. ΛΟΥΒΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, Α.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

15. ΜΠΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, Α.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

16. ΓΚΑΜΠΡΟΥΔΗΣ ΑΞ., Α.Σ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

17. ΧΑΤΖΗΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, Α.Σ. ΞΑΝΘΗΣ

 

Σχολιάστε