My Twitter Feed

10 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

123 οι «οκταμηνίτες» του Δ. Κιλκίς -

Σάββατο, 9 Μάρτιος, 2019

Ανησυχία για τα φετινά στάρια -

Σάββατο, 9 Μάρτιος, 2019

82 «οκταμηνίτες» στο Δ. Παιονίας -

Σάββατο, 9 Μάρτιος, 2019

Στη ΒΙΠΕ για τις εργαζόμενες -

Παρασκευή, 8 Μάρτιος, 2019

ΚΙΝΑΛ: 940 ψήφισαν σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μάρτιος, 2019

Τελικός κυπέλλου το Σάββατο -

Πέμπτη, 7 Μάρτιος, 2019

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας -

Πέμπτη, 7 Μάρτιος, 2019

Για τα αναδρομικά δημ. υπαλλήλων -

Πέμπτη, 7 Μάρτιος, 2019

Συνεργατισμός για το κάστανο

Το βράδυ της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου στην όμορφη Γρίβα ποτίστηκε με λίγη περισσότερη γνώση ο σπόρος του συνεργατισμού, που έσπειρε με τις εντατικές του προσπάθειες ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιώργος Μπακάλης, σε συνεργασία με την περιφερειακή σύμβουλο Μιχαλία Καραμισάκη και σε συνέχεια παλαιότερης δράσης του αείμνηστου Παύλου Πασσαλίδη.

Η αθρόα συμμετοχή στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, αντικατοπτρίζει το έντονο και ζωηρό ενδιαφέρον των καστανοπαραγωγών από την ευρύτερη περιοχή του Πάικου, τις πολλές απορίες και προβληματισμούς των οποίων προσπάθησαν να καλύψουν με τις απαντήσεις τους ο έμπειρος γεωπόνος της ΔΑΟΚ Κιλκίς Βασίλης Ιωαννίδης, μαζί με τον γενικό διευθυντή της ΑΝΚΙ Παναγιώτη Κωνσταντινίδη.

Σ΄ ένα περιβάλλον που λείπει η επιχειρηματική και συνεργατική κουλτούρα, η εμψύχωση και η παροχή κινήτρων θεωρείται επιβεβλημένη ακόμη και για τα αυτονόητα! Στο γόνιμο, όμως, αυτό έδαφος της Παιονίας, το νερό φαίνεται να μπήκε πλέον στο αυλάκι καθόσον οι καστανοπαραγωγοί φαίνονται ώριμοι και αποφασισμένοι για το επόμενο βήμα.

Μάλιστα «απαίτησαν», όπως και συμφωνήθηκε, να πραγματοποιηθεί σύντομα νέα συνάντηση ώστε να γίνει διεξοδικότερη παρουσίαση – συζήτηση και να δομηθεί ένα βιώσιμο επιχειρησιακό πλάνο δημιουργίας, πιθανώς, ενός αγροτικού συνεταιρισμού που θα δώσει βάσιμη προοπτική αποδοτικότερης αξιοποίησης του καστάνου, του μοναδικού αυτού όσον αφορά τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τοπικού προϊόντος της περιοχής.

Πηγή: Δελτίο τύπου από ΑΝΚΙ

Σχολιάστε