My Twitter Feed

13 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Συνεργασία Κιλκίς – ΠΓΔΜ για νερό

doiraniΗ υποστήριξη των περιβαλλοντικών πόρων των δύο διασυνοριακών δήμων Κιλκίς και Δοϊράνης/FYROM, μέσα από κοινές παρεμβάσεις περιβαλλοντικής προστασίας, με επίκεντρο την ποιότητα και την εξοικονόμηση του πόσιμου νερού, στην ευρύτερη λεκάνη της λίμνης Δοϊράνης και του Δήμου Κιλκίς γενικότερα, είναι το αντικείμενο έργου, που εγκρίθηκε στο του διασυνοριακού προγράμματος συνεργασίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

Η Εναρκτήρια Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από τη ΔΕΥΑ Κιλκίς την ερχόμενη Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, μεταξύ των εταίρων του έργου (WWM – QUOL), με το οποίο η ΔΕΥΑΚ επιδιώκει:

–        Την καινοτόμο εκμετάλλευση των ΤΠΕ στη διαχείριση του οικοσυστήματος και των υδάτινων πόρων,

–        Την ψηφιακή χαρτογράφηση των δικτύων της ΔΕΑΥΚ,

–        Την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού και τεχνολογικών μέσων για τον έλεγχο των διαρροών ύδρευσης μέσω GPS,

–        Την εκπαίδευση του στελεχιακού της δυναμικού,

–        Τη διοργάνωση Ημερίδων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τις ενέργειες βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών και βελτίωση της ποιότητας του νερού της Λίμνης Δοϊράνης και του ευρύτερου περιβάλλοντος,

–        Τη δικτύωση με το Δήμο Δοϊράνης και την παροχή/μεταφορά τεχνογνωσίας στη διαχείριση νερού, την προστασία των υδάτινων πόρων και την οργάνωση μιας Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης.

Η συνεργασία της ΔΕΥΑΚ με το Δήμο Δοϊράνης ξεκίνησε πριν 2 χρόνια με την επίσκεψη στελεχών του Δήμου και της εκεί Επιχείρησης Ύδρευσης στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΚ και στη μονάδα βιολογικού καθαρισμού του Κιλκίς. Στις συζητήσεις που ακολούθησαν προέκυψε η προοπτική συνεργασίας για τη μεταφορά τεχνογνωσίας από την πλευρά της ΔΕΥΑΚ σε θέματα διαχείρισης νερού, αλλά και στην επικείμενη κατασκευή μονάδας βιολογικού καθαρισμού από το Δήμο Δοϊράνης. Έτσι δημιουργήθηκε μια ομάδα εργασίας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η κατάθεση πρότασης στο πλαίσιο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα-πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013.

Στο πλαίσιο της Εναρκτήριας Συνάντησης πρόκειται να συζητηθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες του έργου, να παρουσιαστούν τα πακέτα εργασίας και το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Επίσης θα γίνει παρουσίαση των δράσεων που πρόκειται να υλοποιήσει η Δήμος Δοϊράνης.

Η επόμενη συνάντηση των εταίρων θα γίνει στη Δοϊράνη, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί στη διάρκεια της συνάντησης.

Τη διοργάνωση της Εναρκτήριας Συνάντησης έκανε η Επιμορφωτική Κιλκίς Μον. ΕΠΕ, η οποία έχει επιπλέον αναλάβει μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού τον Συντονισμό του έργου και την υλοποίηση των εκπαιδευτικών δράσεων.

Σχολιάστε