My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Συνεντεύξεις σε ράδιο και TV

Ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Φραγγίδης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Focus 103.6 fm» την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και στον τηλεοπτικό Βεργίνα την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου,, είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

Δεν αποτελεί «αντάρτικο» κατά της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής η επιστολή της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Η επιστολή αυτή προέκυψε μετά από μια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα και προέκυψε το ζήτημα της εύρυθμης και πιο συντονισμένης και καλής λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματος, ώστε όλοι μαζί, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας, να είμαστε ενωμένοι και να έχουμε μια πιο ομοιογενή και άποψη και δράση για τα δρώμενα στην Ελλάδα. Δε βλέπω αυτήν την επιστολή ως αντάρτικο κατά της ηγεσίας του κόμματός μας. Είναι ένας υπερβολικός χαρακτηρισμός που αποδόθηκε από τους δημοσιογράφους.

Για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής

Έχουμε μπροστά μας τη Συνδιάσκεψη στις 12-14 Μαρτίου. Εκεί πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις ως προς το πολιτικό και ιδεολογικό μας στίγμα και βέβαια ως προς την οργανωτική μας δομή, ώστε να είμαστε αντάξιοι στις απαιτήσεις των καιρών. Οφείλουμε να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει, ότι είμαστε κάτι διαφορετικό, ότι λέμε συγκεκριμένα πράγματα, ότι μεριμνά μας είναι η καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη, ότι σκοπός μας είναι να παίξουμε ένα σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας. Αυτά, συνιστούν και λόγους ύπαρξής μας ως κόμμα. Ένα κόμμα, ως κύτταρο της Δημοκρατίας, πρέπει να συμμετέχει σε όλα τα κοινωνικά δρώμενα, να δίνει λύσεις, να κάνει προτάσεις για τα προβλήματα της χώρας. Βεβαίως, στον κατάλληλο χρόνο ένα κόμμα θα συζητήσει και τα οργανωτικά και τα θέματα της ηγεσίας του. Το Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό ήταν του ΠΑΣΟΚ. Η κυρία Γεννηματά, μέχρι τη στιγμή που έγινε το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ήταν Πρόεδρος μόνο του Κινήματος Αλλαγής, εκλεγμένη από τον λαό. Δεν ήταν δυνατόν το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να αλλάξει την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, η οποία εξελέγη από τους πολίτες.

Για την επίταξη χώρων από την κυβέρνηση για κλειστές δομές φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών

Τα νησιά μας χρειάζονται αποσυμφόρηση. Δεν αποτελεί λύση η δημιουργία κλειστών δομών για να εγκατασταθούν ακόμα περισσότεροι πρόσφυγες στα ίδια νησιά. Η Νέα Δημοκρατία φάνηκε ακόμα μια φορά ότι ήταν ανέτοιμη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Οι μετανάστες θα πρέπει να μοιραστούν αναλογικά σε όλη την Ελλάδα, να γίνουν κλειστά κέντρα φιλοξενίας αλλά μικρά σε μέγεθος και με διεθνείς προδιαγραφές. Με την επίταξη των χώρων, η κυβέρνηση το μόνο που καταφέρνει είναι να στρέψει τις τοπικές κοινωνία ενάντια στην πολιτική της. Ένα κοινωνικό πρόβλημα δε λύνεται με τη δημιουργία ενός άλλου κοινωνικού προβλήματος και αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.

Σημεία συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα TV», στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα», με το δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

Για την αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας από τη συνέλευση του ΝΑΤΟ

Από την όλη υπόθεση προκύπτουν δύο στοιχεία, τα οποία δεν είναι ευνοϊκά για μας. Το πρώτο είναι, ότι ανήκουμε σε έναν συμμαχικό συνασπισμό, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι δεν παίρνουν καθαρή θέση στα γεγονότα που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα, είτε έχουν να κάνουν με την ΑΟΖ είτε με την Κύπρο είτε με τις κινήσεις της Τουρκίας. Η νοοτροπία στο ΝΑΤΟ είναι, ότι με την Ελλάδα και την Τουρκία είμαστε στην ίδια συμμαχία, άρα, «ας τα βρουν μεταξύ τους». Πρέπει όμως να αξιολογηθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι προκλητική και τάσσεται υπέρ του διαλόγου ενώ η Τουρκία κάνει συνεχώς επιθετικές κινήσεις. Οφείλουν, λοιπόν, οι σύμμαχοί μας να παίρνουν θέση απέναντι σε τέτοιου είδους γεγονότα και συμπεριφορές. Σωστά έπραξε η ελληνική αντιπροσωπεία και αποχώρησε από τη συνέλευση του ΝΑΤΟ. Κατά δεύτερον, φάνηκε πως δεν ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τη συμπεριφορά της Τουρκίας. Αυτό πηγάζει από την πληροφορία, ότι η πρώτη επαφή που έκανε η κυβέρνηση με τη Λιβύη, ήταν με τον Υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης του Σάρατζ. Δείξαμε εμπιστοσύνη σε αυτά που μας είπε, τα οποία αναιρέθηκαν λίγο μετά με την υπογραφή της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης, ενώ είχαμε πληροφορίες από το καλοκαίρι ότι κάτι «μαγειρεύεται» με την Τουρκία.

Για το σκάνδαλο NOVARTIS

Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό και επεκτείνεται εκτός Ελλάδας. Όταν αντιμετωπίζεις ένα σκάνδαλο φαρμάκου, πρέπει να κινηθείς σε τρία επίπεδα. Πρώτον, εκεί που παράγεται το φάρμακο και βγαίνει στην αγορά με μία συγκεκριμένη κοστολόγηση, δεύτερον σε αυτούς που διαχειρίζονται το φάρμακο π.χ. τους γιατρούς και τρίτον σε αυτούς που το διακινούν. Σε αυτά τα τρία επίπεδα πρέπει να γίνει ο έλεγχος και όποιος βρεθεί ότι φταίει, όσο ψηλά κι αν είναι, θα πρέπει να τιμωρηθεί. Στην περίπτωση της Novartis, καμία έρευνα δεν έχει γίνει σε αυτά τα επίπεδα. Αντίθετα, κατηγορούνται και σπιλώνονται πολιτικά πρόσωπα. Υπάρχει μία επιτροπή αρμόδια για το θέμα. Η εικόνα των εισαγγελέων που τσακώνονται μεταξύ τους και κατηγορούν ο ένας τον άλλον, κλονίζει την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης. Σαν πολίτης, θα περίμενα όλοι οι μάρτυρες, με καλυμμένο ή φανερό πρόσωπο δεν έχει σημασία, να πάνε να καταθέσουν ό,τι γνωρίζουν για το θέμα. Πήγαν σήμερα στη ΓΑΔΑ τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, ως όφειλαν. Οι μάρτυρες δεν πήγαν. Το ότι δεν προσέρχονται οι μάρτυρες για κατάθεση, ίσως σημαίνει ότι έχουν κάτι να κρύψουν. Πληροφορίες από εισαγγελικές αρχές υποδεικνύουν ότι είναι νόμιμη η βίαιη προσαγωγή τους. Ο κ. Τσίπρας, όμως, με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο αποτελεί εκτροπή. Μια τέτοια ενέργεια, που σκοπό έχει την άσκηση πίεσης προς την κατεύθυνση της Δικαιοσύνης, προκειμένου να μη γίνουν κάποια βήματα, κατά την άποψή μου μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολιτική παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Οφείλουμε να αφήσουμε ελεύθερες τις διαδικασίες να προχωρήσουν, όπως προβλέπει ο νόμος, και όλοι οι μάρτυρες να έρθουν να καταθέσουν είτε εκούσια είτε με βίαιη προσαγωγή. Δε μπορεί ο Έλληνας πολίτης να βλέπει άλλο αυτήν την εικόνα. Απαξιώνεται και η Δικαιοσύνη και η Πολιτική. Προσωπικά πιστεύω ότι Πολιτική με νομικούς όρους δε γίνεται και Νομική με πολιτικούς όρους επίσης δε γίνεται.

Για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Από τον τρόπο που προμοτάρει η κυβέρνηση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δημιουργείται η εντύπωση ότι ο κάθε συνταξιούχος θα δει αύξηση στο ποσό της σύνταξής του. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ένα επιτυχημένο ασφαλιστικό νομοσχέδιο πρέπει να συμπεριλαμβάνει μεταρρυθμίσεις και να κατοχυρώνει τρία πράγματα: τη δικαιοσύνη, τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος σε βάθος χρόνου και την αξιοπρέπεια του συνταξιούχου. Στα χρόνια της κρίσης, είναι τρία τα νομοσχέδια που αφορούν στο ασφαλιστικό: Ο ν.3863/2010 επί υπουργίας Κουτρουμάνη, ο ν.4387/2016 γνωστός και ως «νόμος Κατρούγκαλου» και τώρα το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Βρούτση. Αρκεί να πω, ότι σύμφωνα με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο επιφέρει μόνο κάποιες μικροβελτιώσεις και διορθώσεις στον ήδη υπάρχοντα «νόμο Κατρούγκαλου». Να θυμίσω ότι ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά είχε δηλώσει ότι θα τον καταργήσει και θα τον αντικαταστήσει με έναν νέο ασφαλιστικό νόμο. Πρακτικά αυτοί που ενδεχομένως δε θα δουν μείωση στη σύνταξή τους είναι αυτοί που έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης και μέχρι τα 40 χρόνια. Μιλάμε για 565.000 ασφαλισμένους. Από αυτούς μόνο οι 65.000 θα δουν κάποια μικρή αύξηση ύψους 3%. Η πλειονότητα των ασφαλισμένων, που έχουν μέχρι 30 χρόνια ασφάλισης ή πάνω από 40, δε θα δουν τίποτα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι από το νομοσχέδιο απουσιάζει κάθε πρόβλεψη για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα του συνταξιούχου. Έχουμε την εξής κατάσταση: δεν υπάρχει ΕΚΑΣ, αφού καταργήθηκε με το νόμο Κατρούγκαλου, δεν υπάρχει κατοχύρωση της 13η σύνταξης, ενσωματώνονται η επικουρική και το εφάπαξ στον ΕΝΦΙΑ – πράγμα που αποτρέπει τη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων, δεν αποκαθίστανται οι συντάξεις χηρείας/αναπηρίας ούτε τα βαρέα και ανθυγιεινά π.χ. στους μεταλλωρύχους. Επισημαίνω ότι ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεπε ότι από 1/1/2022 μπορεί να υπάρξει μεταβολή του ασφαλιστικού, ανάλογα με το προσδόκιμο ηλικίας. Αυτό βλέπουμε ότι διατηρείται και στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, δεν καταργείται. Ελπίζω κατά τη διαδικασία της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή να έχουμε θετική εξέλιξη σε σχέση με αυτό. Επιπλέον, γίνεται ο ενιαίος φορέα πληρωμών, ο e-ΕΦΚΑ. Σε σχέση με αυτό, να σας πω εδώ, ότι κάθε μήνα αυξάνονται οι εκκρεμείς συντάξεις περίπου κατά 4.000. Στις 31/12/2018 είχαμε 103.000 εκκρεμείς συντάξεις. Στις 31/12/2019 είχαμε 151.000 εκκρεμείς και τώρα, μέσα σε δύο μήνες, έγιναν 158.000. Ξέρετε τι όργανα δημιουργεί η κυβέρνηση για να διοικήσει τον e– ΕΦΚΑ; Μία (1) γενική διεύθυνση, πέντε (5) νέες διευθύνσεις, δέκα (10) υποδιευθύνσεις και είκοσι ένα (21) νέα τμήματα. Πώς θα λειτουργήσει ένας τέτοιος μηχανισμός για να γίνονται γρήγορα οι διαδικασίες; Το ασφαλιστικό, για να λειτουργήσει, πρέπει αφενός να στηρίζεται στον αναπτυξιακό πυλώνα, δηλαδή να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και να τροφοδοτεί την ανάπτυξη και αφετέρου να αντιμετωπίζει το δημογραφικό, που είναι ένα τεράστιο πρόβλημα της Ελλάδας.

Σχολιάστε