My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κιλκίς: Επιτυχής ο αποχιονισμός -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Συνεντευξη Παραστατιδη: Μενω ανεξαρτητος

Περίμενα τη διαγραφή μου * Θα παραμείνω αναγκαστικά ανεξάρτητος * Αν ήξερα ότι το πρώτο μνημόνιο θα μας έφτανε ως εδώ, δεν θα ψήφιζα ούτε εκείνο * Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το μέλλον * Συγκέντρωση στο Κιλκίς τις επόμενες μέρες

“Περίμενα τη διαγραφή μου απ` την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν μπορούσα να πράξω ενάντια στη συνείδηση και στην ηθική μου”. Αυτό δήλωσε σήμερα ο Θόδωρος Παραστατίδης στο ΚΙΛΚΙΣ24, απαντώντας σ` ερωτήσεις για όσα συνέβησαν τη χθεσινή νύχτα και τις προηγούμενες μέρες, καθώς και για όσα μπορεί να γίνουν στο επόμενο διάστημα.

“Για να λέμε την αλήθεια, ο κ. Παπανδρέου δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, απ` τη στιγμή που υπήρξε ένας τόσο μεγάλος αριθμός βουλευτών που αμφισβήτησε την επιλογή του δεύτερου μνημονίου”, μας είπε ο Κιλκισιώτης βουλευτής.

Εξηγώντας τη διαφοροποίηση της στάσης του μεταξύ πρώτου και δεύτερου μνημονίου, ο κ. Παραστατίδης, μας είπε: “Στο πρώτο μνημόνιο και στο μεσοπρόθεσμο μ` έπεισαν ότι αυτή η πολιτική αποτελεί μονόδρομο. Αυτή τη φορά, όμως, διαπίστωσα ότι κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί ότι τα νέα μέτρα οδηγούν σε μια ελπίδα, σε μια προοπτική, κι ότι δεν θα χρειαστούν στη πορεία κι άλλα. Αν ήξερα ότι με το πρώτο μνημόνιο θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε δεν θα ψήφιζα ούτε εκείνο”.

Σύμφωνα με τον διαγραφέντα βουλευτή, η στρατηγική των ισχυρών της Ε. Ένωσης είναι να μας εξοθήσουν  ν` αποχωρήσουμε μόνοι μας απ` την Ευρωζώνη! “Έχω την αίσθηση ότι δεν μας βοηθούν αλλά μας τιμωρούν, για να μας χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια ως παράδειγμα προς αποφυγή σε άλλες ευρωπαικές χώρες. Αλλιώς, δεν νοείται η επιμονή τους σ` αυτήν την πολιτική που έφερε τόσο καταστροφικά αποτελέσματα”, μας είπε.

Στην ερώτηση για την παραπέρα στάση του, ο κ. Παραστατίδης μας είπε ότι θα παραμείνει αναγκαστικά, αφού διαγράφτηκε,  ανεξάρτητος βουλευτής. Κι όσο για την πιθανότητα να συγροτηθεί κάποια νέα κίνηση απο διαγραμμένους ή άλλα πολιτικά στελέχη, στην οποία θα μπορούσε να συμμετάσχει κι ο ίδιος, η απάντησή του ήταν “όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά“! Και συνέχισε:

Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που διαγράφτηκαν χθες πρωτοεκλέχτηκαν βουλευτές το `7 και το `9, αν εξαιρέσουμε τους Καστανίδη, Κατσέλη και Βάσω Παπανδρέου. Ενδεχομένως να συναντηθούμε στο μέλλον με κάποιους απ` αυτούς ή με άλλες πολιτικές κινήσεις και πρόσωπα. Εξυπακούεται ότι δεν μπορούμε να συμπορευτούμε με τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ“, μας είπε, προσθέτοντας ότι επαφές με τέτοιο αντικείμενο δεν έχει κάνει ο ίδιος με κανέναν. “Να σκεφτείτε ότι χθες ήμουν μέχρι το απόγευμα στο Κιλκίς, και μετά πήγα στην Αθήνα. Δεν γνώριζα τίποτα για το ποιός θα ψηφίσει και ποιός όχι το νέο μνημόνιο“.

Πάντως, για το επόμενο διάστημα, ο Κιλκισιώτης βουλευτής ήταν απόλυτος. “Τίποτα δεν θα` ναι ίδιο με το χθες στη πολιτική ζωή της χώρας. Οι εξελίξεις θα `ναι τόσο ραγδαίες, που θα εκπλαγεί ο κόσμος. Είναι μεγάλη ευκαιρία να σπάσουν οι κομματικές δομές που στηρίζονται στη πειθαρχία και να κυριαρχήσει στο εσωτερικό των κομμάτων το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής των μελών του για όλα τα θέματα”, είπε.

Τέλος, ο κ. Παραστατίδης μας γνωστοποίησε ότι τις επόμενες μέρες σκέφτεται να πραγματοποιήσει μια συγκέντρωση στο Κιλκίς για να εξηγήσει τη στάση του, καθώς και για προβεί σ` έναν ολοκληρωμένο απολογισμό των δραστηριοτήτων του αυτά τα δυο περίπου χρόνια που είναι βουλευτής του νομού μας.

Σχολιάστε