My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Η συννενόηση έφερε τη λύση

Georgantas_2_2-003Δόθηκε λύση για τα περίπου χίλια αδήλωτα ακίνητα του Πολυκάστρου και του Πευκοδάσους,  μετά από συνεννόηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γ. Γεωργαντά και τον εισηγητή της ΝΔ, Γ. Κεφαλογιάννη, στο σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Έτσι, μετά απ` την όχι και τόσο συνηθισμένη χθεσινή συνεννόηση βουλευτών κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης, υπερψηφίστηκε και από την ΝΔ η τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

polykastroΜε την τροπολογία παρατείνεται η προθεσμία των αρχικών εγγραφών των υπό κτηματογράφηση περιοχών από δώδεκα σε δεκατέσσερα έτη για όλους τους δικαιούχους και επίσης αυξάνεται η προθεσμία των πέντε ετών σε επτά για τις αγωγές ενώπιον των Δικαστηρίων σε περίπτωση ανακριβούς πρώτης εγγραφής.

Η προθεσμία των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών για τους κατοίκους εσωτερικού στις περιοχές Πολυκάστρου και Πευκοδάσους, είχε λήξει την 1η Αυγούστου 2015, αφού την ημερομηνία αυτή  συμπληρώθηκαν τα 12 έτη που προβλέπονταν για τις εγγραφές αυτές από το άρθρο 6 του Ν.2664/1998.

Με  δεδομένο ότι περίπου χίλια ακίνητα στις περιοχές αυτές δεν είχαν δηλωθεί και άρα με την ένδειξη «αγνώστου ιδιοκτήτη» θα περιέχονταν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, επιχειρήθηκε από τον κ. Γεωργαντά να δοθεί παράταση με νομοθετική ρύθμιση, κάτι το οποίο τελικά επιτεύχθηκε.

Σχολιάστε