My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Συναπάντημα ποντιακής νεολαίας

Στους χώρους του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Σουμελά, στην Καστανιά Ημαθίας, θα πραγματοποιήσει και φέτος το 14ο Συναπάντημα της Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, από 19 έως 22 Ιουλίου, με τη συμμετοχή άνω των 700 νέων εκπροσώπων Ποντιακών Σωματείων, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

 

Το Συναπάντημα αποτελεί πλέον έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο θεσμό, όπου παιδιά τρίτης και τέταρτης προσφυγικής γενιάς των Ποντίων δίνουν ραντεβού, με στόχο την αλληλογνωριμία, αλλά και τη διατήρηση των ηθών και εθίμων της παράδοσής μας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων, όπως διαλέξεις-εισηγήσεις, από αξιόλογους επιστήμονες, Ιστορικούς και ερευνητές, με θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό, παρουσιάσεις και προβολές ταινιών πολιτιστικού περιεχομένου, εκδρομές, παρουσίαση δράσεων των νέων του κάθε Σωματείου και ποντιακές παραδοσιακές βραδιές, με θέατρο και ποντιακό γλέντι.
Στο φετινό Συναπάντημα είναι αφιερωμένο στα 60 χρόνια της παρουσίας της Παναγίας Σουμελά στον ελλαδικό χώρο. Κατά την παραμονή τους στη Βέροια οι συμμετέχοντες θα γίνουν δεκτοί από τον Περιφερειάρχη Ημαθίας, Κωνσταντίνο Καραπαναγιώτιδη, ενώ θα επισκεφθούν το Μουσείο Εκπαίδευσης. Τρισάγιο στη μνήμη του Άκη Καρολίδη θα τελεσθεί στο Τριπόταμο, Βεροίας.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι νέοι διοργανώνουν ένα πλούσιο παραδοσιακό γλέντι, με μουσικές και τραγούδια του Πόντου. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία να παρουσιαστούν τα νέα ταλέντα της παράδοσης και να εκτιμηθεί, για πολλοστή φορά, το πολύ σημαντικό έργο που συντελείται στα Ποντιακά Σωματεία, που αγκαλιάζουν τους νέους, σταυρωτά, στις ρίζες μας.

agelioforos.gr

Σχολιάστε