My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Συνάντηση με τους δημάρχους

«Συναντήσεις εργασίας με τους δημάρχους Κιλκίς και Παιονίας “για τα μεγάλα ζητήματα του νομού και των συμπολιτών μας”, πραγματοποίησε στις 8 Οκτωβρίου ο πρώην βουλευτής Κώστας Κιλτίδης, σε συνέχεια των προτάσεών του για τους υδάτινους πόρους και το οδικό δίκτυο του Ν. Κιλκίς.

Για το Δήμο Κιλκίς, ο κ. Κιλτίδης πρότεινε την ιεράρχηση στόχων αξιοποίησης υδάτινων πόρων και δημιουργίας οδικών υποδομών:

  • Το φράγμα Μεταξοχωρίου και το συνοδό αρδευτικό δίκτυο (με εφαρμοστική μελέτη από δεκαετίας), οι υδατοδεξαμενές του Μπέλλες και των Κρουσίων επιβάλλεται ως συνέχεια παλαιοτέρων προσπαθειών και μελετών που έγιναν.
  • Ο οδικός άξονας της ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου – Σερρών, η διέξοδος από τα Κρούσια και η διαπλάτυνση του άξονα Γουμένισσας – Κιλκίς είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Για το Δήμο Παιονίας υπενθύμισε την ολοκλήρωση της εθνικής οδού, τμήμα Αγ. Αθανασίου – Πολυκάστρου, την σύνδεση Ευρωπού – Γουμένισσας και δεύτερη γέφυρα στον Αξιό ως προτεραιότητες ανάγκης.

Για τους υδάτινους πόρους επεσήμανε ότι προέχει η υποστήριξη των αρδευτικών:

1ο) Γουμένισσας (Δωρικού)

2ο) Αρτζάν – Αματόβου (Σελεμλή)

3ο) Οριστικής επίλυσης των προβλημάτων ύδρευσης του Δήμου, που επί δεκαετίες μελετώνται.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Κιλτίδης τονίζει:

“Η χώρα βγαίνει από μια δεκαετία πτώχευσης και απραξίας. Η συγκυρία και της πανδημίας με τους υποστηρικτικούς οικονομικούς πόρους που έχουν αποφασισθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συνιστούν κομβική ευκαιρία υλοποίησης, αυτών που πρέπει και για ότι δικαιούται ο Νομός Κιλκίς. Να ενωθούν οι πολιτικές δυνάμεις, χωρίς τοπικισμούς και λαϊκισμούς και να έρθει το ωφέλιμο αποτέλεσμα. Η κυβέρνηση είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένη να σκύψει σε χρονίζοντα ζητήματα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε για ότι είμαστε προετοιμασμένοι. Προφανώς και δεν πρέπει να αδικηθούν υποδομές που λείπουν από το νομό και πρέπει αυτονόητα να επέλθει ο σχεδιασμός υλοποίησης τους (Υγειονομικές Μονάδες και Δικαστικό Κτήριο).

Εκτιμώ ότι η ηγεσία της Π.Ε. Κιλκίς επιβάλλεται να τεθεί επικεφαλής αυτών των προσπαθειών ως συντονιστής.

Είμαι σίγουρος ότι η κυβέρνηση που ανορθώνει την χώρα, αναζητά έργα με ωριμότητα και θα πρέπει να συμβάλουμε χωρίς λαϊκισμούς και τοπικισμούς.”

Όσο για το ζήτημα της παραμονής μεταναστών στον νομό, ο κ. Κιλτίδης ζήτησε να αναδειχθεί η ιδιαιτερότητα της γειτνίασης με δρόμους και παράδρομους, που δημιουργούν την αίσθηση της διαφυγής και δημιουργίας φαινομένων « μικρής Ειδομένης».

Επίσης τόνισε την αυτονόητη παρακαταθήκη, με ότι σημαίνει εθνικά αυτό, του νομού με σύνορα από ξηράς, ιδίως σε ζητήματα εκπαίδευσης.

Τέλος επεσήμανε και την όποια αναλογικότητα και ανταποδοτικότητα, εάν παραστεί ανάγκη υποστήριξης μιας εθνικής προσπάθειας.

Πηγή: Δελτίο τύπου Κ. Κιλτίδη

Σχολιάστε