My Twitter Feed

20 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Αμοιρίδης τις διαφοροποιήσεις -

Τετάρτη, 20 Μάρτιος, 2019

Επιχορήγηση ΓΝΚ από Δήμο Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Μάρτιος, 2019

«Πράσινο φως» για σύνδεση ΒΙΠΕ -

Τετάρτη, 20 Μάρτιος, 2019

Αλέξανδρος: 6ος και βλέπει ψηλότερα -

Δευτέρα, 18 Μάρτιος, 2019

«Ψίχουλα» για την επιχειρ/κότητα -

Δευτέρα, 18 Μάρτιος, 2019

Τσαντάκης με μεγάλη συγκέντρωση -

Δευτέρα, 18 Μάρτιος, 2019

Σκληρά μέτρα για οφειλέτες -

Δευτέρα, 18 Μάρτιος, 2019

Για ανάπτυξη ιαματικού τουρισμού -

Δευτέρα, 18 Μάρτιος, 2019

Συνάντηση με πολιτιστικούς

Για τη συνάντηση με πολιτιστικούς συλλόγους, ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, εξέδωσε με τίτλο «στόχος μας, η πολιτιστική εξωστρέφεια του Δήμου Κιλκίς» το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Σε πολύ θετικό κλίμα και κυρίως εν μέσω μιας εποικοδομητικής συζήτησης για το κεφάλαιο «πολιτισμός» του Δήμου Κιλκίς, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υποψήφιου Δημάρχου κ. Παύλου Τονικίδη με Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου, την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019.

Με τη συμμετοχή 20 και πλέον εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων από όλες τις Δημοτικές Ενότητες, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δήμος ΑΞΙΩΝ» ανέπτυξε τη φιλοσοφία του για την πολιτιστική δραστηριότητα του τόπου, τονίζοντας ότι θα πρέπει εφεξής να χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια, δυναμική και συνεργασίες, και υπό την ομπρέλα του Δήμου προκειμένου το Κιλκίς να ξεπεράσει τα όρια του.

Στο δήμο μας όπως είπε, έχουμε πολύ όμορφες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με πολλή προσπάθεια και αυταπάρνηση, και δυστυχώς δεν συνοδεύονται από την ανάλογη απήχηση. Προκειμένου να αντιστραφεί η εικόνα αυτή, οφείλουμε όλοι να επενδύσουμε με τέτοιο τρόπο στις πολιτιστικές δράσεις, ώστε η αξία και τα επιπρόσθετα οφέλη που θα παραχθούν από αυτές, να επιστρέψουν στον τόπο μας.

 Σε σχέση με τις επιχορηγήσεις, τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν ανταλλάγματα και παιχνίδια εις βάρος κανενός και ότι η αντιμετώπιση του Δήμου θα είναι ισότιμη και δίκαιη προς όλους. Προσέθεσε μάλιστα ότι οι σύλλογοι δεν πρέπει επ’ ουδενί να γίνονται επαίτες για να προσφέρουν στον τόπο τους και ότι ο δήμος διαχειρίζεται χρήματα των δημοτών και οφείλει να τα επιστρέφει στην τοπική κοινωνία, διανέμοντάς τα ωστόσο με κανόνες, σεβασμό και έλεγχο.

Σε σχέση με το πρόγραμμα της παράταξής του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς γνωστοποίησε στους παριστάμενους, ότι θα επικεντρωθεί μεταξύ άλλων:

-Στη δημιουργία Γραφείου Πολιτισμού εντός του Δήμου με συμβουλευτικό ρόλο και με αντικείμενο την υποβοήθηση και τη στήριξη των συλλόγων, σχετικά με τις επιχορηγήσεις και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που τους αφορούν, καθώς και με την κατάθεση προτάσεών τους για ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Το γραφείο θα αναλαμβάνει και το συντονισμό των συλλόγων, έτσι ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα ταυτόχρονης διεξαγωγής εκδηλώσεων, ικανοποιώντας έτσι ένα χρόνιο αίτημα των ίδιων των Συλλόγων.

 -Στη δημιουργία ενός αναλυτικού Πολιτιστικού Ημερολογίου (σε ειδική ιστοσελίδα και στα κοινωνικά δίκτυα) όπου θα καταγράφονται όλες οι εκδηλώσεις και τα έθιμα που πραγματοποιούνται από τους Συλλόγους του Δήμου Κιλκίς, με φωτογραφικό και πληροφοριακό υλικό σχετικό με το περιεχόμενό τους, το χώρο και το χρόνο διοργάνωσής τους.

-Στην επαναλειτουργία και ενίσχυση του Λαογραφικού Μουσείου Κιλκίς και στη σύνδεσή του με τις μικρότερες λαογραφικές συλλογές που διατηρούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι στα χωριά.

-Στη διοργάνωση ελκυστικών πολιτιστικών εκδηλώσεων με μουσικοχορευτικά-θεατρικά δρώμενα σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου Κιλκίς (π.χ. λίμνη Δοϊράνης, Πικρολίμνη, Βοτανικό Κήπο Κρουσίων), με σκοπό την αποτελεσματικότερη ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Κιλκίς.

Όλοι οι εκπρόσωποι αναγνώρισαν τις καλές προθέσεις του κ. Τονικίδη και συμμετείχαν ένας ένας με θέρμη στη συζήτηση, συμβάλλοντας στη διεξαγωγή ενός γόνιμου διαλόγου.

Σχολιάστε