My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Συμφώνησαν για τα προεκλογικά

Με αποκλειστικό θέμα τον καθορισμό των διατιθέμενων χώρων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κιλκίς  για την προεκλογική προβολή των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων, τα οποία και συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων και εκπροσώπων συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων.

afisesΣτη σύσκεψη, που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, συμμετείχαν ως εκπρόσωποι των κομμάτων οι κ.κ. Τριαντάφυλλος Πέτρογλου (ΝΔ) Οδυσσέας Μαγκατουρίδης (ΣΥΡΙΖΑ) Βασίλειος Μάτσκος (Ανεξάρτητοι Έλληνες)  Ιωάννης Καραγιαννίδης (Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή) Ιωσήφ (Γιόσκας) Παυλίδης (Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά) Κωνσταντίνος Πινέλης (Κ.Κ.Ε.)  Αργυρώ Φουντουλάκη (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και Δημήτριος Ασβεστόπουλος (Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών).

Μετά από συζήτηση, συμφωνήθηκε και υπογράφηκε σε πρακτικό από τους εκπροσώπους  των κομμάτων και των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων, μια σειρά ρυθμίσεων που αναφέρονται στον καθορισμό των διατιθέμενων χώρων για την προεκλογική προβολή των κομμάτων και των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων, στον καθορισμό επίσης του τρόπου χρήσης τους καθώς και στη ρύθμιση κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας.

Το πρακτικό επιδόθηκε και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, το οποίο  συνεδρίασε τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου και ενέκρινε με ομόφωνη απόφασή του το σχετικό θέμα.

Ειδικότερα οι ρυθμίσεις αφορούν:

– Τοποθέτηση ταμπλό

Ο Δήμος Κιλκίς δύναται να κατασκευάσει ταμπλό για τα πολιτικά κόμματα και τους συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων και να τα τοποθετήσει στα ακόλουθα σημεία:

  • Είσοδος πόλης του Κιλκίς από Θεσσαλονίκη – Δημοτικό Αθλητικό Στάδιο
  • Πλατεία Ειρήνης
  • Είσοδος πόλης του Κιλκίς από οικισμό Αργυρούπολης
  • Έδρες Δημοτικών Ενοτήτων

Σε καθένα από τους παραπάνω χώρους θα εγκατασταθούν ταμπλό για τα πολιτικά κόμματα και τους συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων.

Αφισοκολλήσεις επιτρέπονται μόνο στους παραπάνω διατιθέμενους χώρους από το Δήμο Κιλκίς και πουθενά αλλού.

Οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων δεσμεύθηκαν να επιστήσουν την προσοχή των υποψηφίων σε θέματα αφισοκόλλησης και αφισορύπανσης, κατά τα συμφωνηθέντα.

– Προσωρινά – κινητά πλαίσια

Επιτρέπεται η τοποθέτηση προσωρινών – κινητών πλαισίων, μεγέθους 1Χ2 μέτρων, που θα κατασκευασθούν και θα τοποθετηθούν με δαπάνες των κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων, στα κάτωθι σημεία του Δήμου:

  • Στην πόλη του Κιλκίς μέχρι και τρία (3)
  • Στους οικισμούς του Δήμου ένα (1)
  • Στην πλατεία Ειρήνης ένα (1)

Επιτρέπεται, επίσης, η τοποθέτηση προσωρινών – κινητών πλαισίων μεγέθους 1Χ1,5 μ. που θα κατασκευασθούν με δαπάνες των κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων και θα τοποθετηθούν έμπροσθεν των εκλογικών κέντρων αυτών και των κομματικών τους γραφείων.

– Πανώ – αεροπανώ και πάσης φύσης όμοια αντικείμενα

Απαγορεύεται η ανάρτηση πανώ, αεροπανώ και πάσης φύσεως όμοιων αντικειμένων πάνω από δρόμους, πλατείες και λοιπούς χώρους του Δήμου Κιλκίς.

Σε περίπτωση που τοποθετηθούν πανώ ή αεροπανώ, ο Δήμος Κιλκίς θα προβεί στην άμεση αφαίρεσή τους.

 – Φέιγ βολάν

Απαγορεύεται η ρίψη φέιγ βολάν από τους υποψήφιους των κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων, για λόγους ευπρέπειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

 

– Χρήση χρωστικών ουσιών

Απαγορεύεται η χρήση χρωστικών ουσιών, όπως σπρέϊ χρώματα κ.λ.π. και η αναγραφή συνθημάτων στις εξωτερικές επιφάνειες δημοσίων ή ιδιωτικών χώρων, όπως σε χώρους που καθορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 2946/2001, όπως ισχύει.

Ο Δήμος Κιλκίς αναλαμβάνει με το συνεργείο του να απαλείψει, στο μέτρο του εφικτού, όσα συνθήματα έχουν αναγραφεί μέχρι σήμερα στη ζώνη ευθύνης του.

 – Περίπτερα – τροχόσπιτα 

Επιτρέπεται η τοποθέτηση από τα πολιτικά κόμματα ή τους συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων καλαίσθητων περιπτέρων ή άλλων κατασκευών, των οποίων οι διαστάσεις δε μπορεί να είναι μεγαλύτερες από 2Χ2Χ2 μ. καθώς και τροχόσπιτα που το μήκος τους δε μπορεί να υπερβαίνει τα τέσσερα(4) μέτρα, στα κάτωθι σημεία του Δήμου:

  • Είσοδος πόλης του Κιλκίς από Θεσσαλονίκη – Δημοτικό Αθλητικό Στάδιο
  • Πλατεία Ειρήνης
  • Είσοδος πόλης του Κιλκίς από οικισμό Μεταλλικού

Στους χώρους αυτούς δεν επιτρέπεται η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων.

Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η τοποθέτηση, από τα πολιτικά κόμματα ή τους συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων, τραπεζιών διανομής προεκλογικού υλικού στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου και στην πλατεία Ειρήνης.

 – Ώρες λειτουργίας και βαθμός έντασης μεγαφωνικών εγκαταστάσεων

Οι ώρες λειτουργίας και ο βαθμός έντασης των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων των εκλογικών κέντρων, των γραφείων και των οχημάτων των κομμάτων και των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων, κατά την προεκλογική περίοδο των γενικών βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια, ρυθμίζονται με την υπ’ αριθ. 11098/17.03.2012 Κ.Υ.Α. των Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και πιο συγκεκριμένα:

  1. Χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων από τα εκλογικά κέντρα, γραφεία και οχήματα των κομμάτων και των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων, επιτρέπεται μόνο μία ημέρα πριν από τις προγραμματισμένες κεντρικές ή τοπικές συγκεντρώσεις και κατά τις παρακάτω ώρες:

α) Από τις 19.00 – 22.00 την προηγούμενη από τη συγκέντρωση ημέρα

β) Από 11.00 – 13.00 την ημέρα της συγκέντρωσης.

γ) Μία (1) ώρα και τριάντα (30) λεπτά πριν από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της συγκέντρωσης και

δ) Δεκαπέντε λεπτά (15) της ώρας μετά τη λήξη της συγκέντρωσης.

  1. Τις παραπάνω ώρες επιτρέπεται η εκφώνηση μόνο συνθημάτων. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η μετάδοση μουσικών υποκρούσεων και ασμάτων στις περιπτώσεις (γ) και (δ) της προηγούμενης παραγράφου.

Σε κάθε περίπτωση, απαγορεύεται η χρήση των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων σε ώρες κοινής ησυχίας.

  1. Απαγορεύεται η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων, κάθε μορφής, σε περίπτερα, ή άλλες κατασκευές, καθώς και σε τροχόσπιτα που θα τοποθετηθούν από τα κόμματα ή τους συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων σε χώρους που θα παραχωρηθούν σε αυτούς από το Δήμο, έστω κι αν σε κάποιο από αυτά χορηγηθεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας εκλογικού κέντρου.
  2. Απαγορεύεται η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων σε εκλογικά κέντρα, γραφεία και οχήματα, εφόσον γειτνιάζουν με νοσηλευτικά ιδρύματα ή σχολεία.
  3. Ο βαθμός της έντασης των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα 70 D.B. στην πηγή εκπομπής.
  4. Απαγορεύεται η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων, κάθε μορφής, από εκλογικά κέντρα, γραφεία και οχήματα των κομμάτων ή τον συνασπισμό συνεργαζομένων κομμάτων κατά την παραμονή και την ημέρα των εκλογών.

 – Γενικά

Τα κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων υποχρεούνται να φροντίζουν για την ευπρεπή εμφάνιση των χώρων που τους διατέθηκαν καθώς και για τον καθαρισμό τους από τις κολλητικές ουσίες, αφίσες, κ.λ.π.

Τα περίπτερα ή άλλες κατασκευές, καθώς και τα τροχόσπιτα που θα τοποθετήσουν τα κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων πρέπει να αποσυρθούν με φροντίδα τους μέσα σε οκτώ (8) ημέρες από την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών και το δεκτικό ανακύκλωσης υλικό να διατεθεί για το σκοπό αυτό.

Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής, ο Δήμος Κιλκίς θα τα απομακρύνει και θα τα καταστρέφει. Μέσα στην ίδια προθεσμία, τα πολιτικά κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων υποχρεούνται, γενικότερα, με δαπάνη τους, να αποκαταστήσουν τα πράγματα στην προηγούμενη κατάσταση.

Σχολιάστε