My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ για τον Βοτανικό Κήπο

Με τίτλο “η αδράνεια των τοπικών φορέων οδήγησε τον Κήπο σε μαρασμό” και υπότιτλο “αναπτυξιακός ο ρόλος του για το Ανατολικό Κιλκίς”, η δημοτική παράταξη ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Πολυμελές κλιμάκιο του συνδυασμού με τους υποψ. Δημοτικούς Συμβούλους Αναστασιάδου Λένα, Γαβριηλίδη Παναγιώτη, Ζωηρό Μελά, Βαφειάδη Αναστάσιο, Αγγελίδου Βαλεντίνα Ειρήνη, Κιζιρίδη Δημήτριο, Καρολίδη Ηλία, Μελίδη Χρήστο και τον Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης υποψ. Δήμαρχο Αγαθόπουλο Δημήτριο, επισκέφθηκαν τον Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων και συναντήθηκαν με την υπεύθυνη του κήπου κ. Μαλούπα Ελένη και τους εργαζόμενους.

Υπήρξε λεπτομερής ενημέρωση από την κ. Μαλούπα για τις συνθήκες λειτουργίας του Κήπου και τις προοπτικές αναβάθμισής του που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν με την συνδρομή πολλών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Κιλκίς.

Ένας από τους βασικούς παράγοντες ανάπτυξης του ανατολικού τμήματος του Δήμου Κιλκίς είναι η αξιοποίηση του ορεινού όγκου Κρουσσίων, μέσα στον οποίο βρίσκεται και λειτουργεί, εδώ και 20 χρόνια ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος.

Η ελλιπής χρηματοδότησή του, για πάνω από 10 χρόνια και μετά την λήξη των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, έχει ως αποτέλεσμα την υποβαθμισμένη λειτουργία του. Η δραστική μείωση του προσωπικού περιόρισε κατά πολύ τις δυνατότητες υλοποίησης των σκοπών για τους οποίους δημιουργήθηκε.

Δεν είναι σε θέση σήμερα, στο βαθμό που θα έπρεπε, να παίξει τον αναπτυξιακό του ρόλο για την περιοχή και όχι μόνο, υλοποιώντας προγράμματα που έχουν να κάνουν με την επιστημονική έρευνα, την εκπαίδευση για θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και τα σχολεία, και τέλος την τουριστική ανάπτυξη.

Προϋποθέσεις για την επίτευξη των παραπάνω στόχων είναι η αυτοτελής χρηματοδότησή του και η οδική σύνδεση της περιοχής με την λίμνη Κερκίνη.

Η σπουδαιότητα της επιστημονικής έρευνας που συντελείται, ακόμη και σήμερα παρά τα προβλήματά του, είναι αναντικατάστατη για τα δεδομένα της χώρας μας διότι συντηρεί την μοναδική τράπεζα γενετικού υλικού της χλωρίδας του τόπου μας.

Ο Δήμος λοιπόν, και δεσμευόμαστε για αυτό, πρέπει να πρωτοστατήσει μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και άλλους τοπικούς φορείς, προκειμένου να ενταχθεί ο ΒΒΚΚ στις προτεραιότητες των αναπτυξιακών προγραμμάτων για την περιοχή.

Η αδράνεια των τοπικών φορέων, πλην ελαχίστων, όλα αυτά τα χρόνια είναι απαράδεκτη, για ένα έργο αυτών των διαστάσεων. Είναι παραδειγματική η ανικανότητα να κατανοήσουν οι τοπικοί φορείς τις δυνατότητες ανάπτυξης που μπορεί να δώσει αυτό το έργο. Το αποτέλεσμα αυτής της απαξίωσης είναι να μην έχει εμπεδωθεί στην συνείδηση των συμπολιτών μας ακόμη και η ύπαρξή του.

Η νέα Δημοτική Αρχή οφείλει να ανατρέψει αυτήν την κατάσταση.

Για τον συνδυασμό “ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του πολίτη”

Ο Υποψ. Δήμαρχος Δημήτριος Αγαθόπουλος

Σχολιάστε