My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

“Συμμετέχω” εναντίον Τζιτζικώστα

mpolaris-toutountzidis-spigkosΣε μια κίνηση εκ των ων ουκ άνευ που υποτιμά βάναυσα την νοημοσύνη του εκλογικού σώματος, αναδεικνύει περίτρανα την φτώχεια, την έλλειψη πολιτικής βούλησης, σχεδιασμού, οράματος και καταδεικνύει το έλλειμμα πολιτικής εντιμότητας και φιλότιμου προχώρησε ο κ. Τζιτζικώστας και η ομάδα που στελεχώνει το ψηφοδέλτιο του στο Νομό Κιλκίς. Μια κίνηση που προσβάλλει βαριά όλους τους πολίτες και κυρίως όσους γνωρίζουν τις διαδικασίες ή έχουν μνημονικό. Στο προεκλογικό υλικό που διανέμεται στην πόλη, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, αναφέρεται ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα πήγε καλά αναφορικά με το Ε.Σ.Π.Α., αυξάνοντας την απορροφητικότητα και υλοποιώντας έργα ύψους 158 εκ. Ευρώ στο Νομό. Στη συνέχεια παραθέτονται τα έργα αυτά, από τα οποία τουλάχιστον 3 προσέλκυσαν την προσοχή μας και προκάλεσαν την αντίδραση μας. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που παραθέτουμε ανάμεσα στα άλλα αναφέρονται:

Πρόγραμμα_Τζιτζικώστα

– η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Κιλκίς

– η ανακαίνιση της Αυστροελληνικής Αποθήκης

– η χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς

Τουλάχιστον για τα έργα που μνημονεύουμε, οφείλουν οι κύριοι αυτοί, να προχωρήσουν σε δήλωση ότι ΔΕΝ αποτελούν πρωτοβουλία της Περιφέρειας, όπως αφήνουν να εννοείται. Για όσους δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες ΕΣΠΑ, ενημερώνουμε ότι ένα έργο εντάσσεται σε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου φορέα. Στην περίπτωση μας και για τα τρία έργα υπεβλήθησαν τα σχετικά αιτήματα από το Δήμο Κιλκίς και όσοι μας αμφισβητούν μπορούν να τα αναζητήσουν από τον ιστοτόπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ αλλά και από την ιστοσελίδα της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας.

Οι κ. Τζιτζικώστας και Κολότσιος όμως δεν σταματούν εδώ. Αντίθετα καπηλεύονται όχι μόνο τη δουλειά άλλων φορέων αλλά και προηγούμενων αρχών και μάλιστα κρατικών. Το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας εντάχθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2010 (πριν την έναρξη του Καλλικράτη δηλαδή), μετά από πρωτοβουλία της τότε δημοτικής αρχής Τερζίδη και του νυν υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με το συνδυασμό μας Χρήστου Σπίγκου, από την τότε κρατική περιφέρεια στην οποία προϊστατο η κ. Λιονή. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Κιλκίς (αίτηση από το Δήμο Κιλκίς στις 7 Μαίου 2010 και ένταξη επίσης από την κρατική περιφέρεια στις 23 Αυγούστου του ίδιου έτους). Τέλος, το ίδιο επαναλαμβάνεται και με την υπόθεση της Αυστροελληνικής, της οποίας την ένταξη αιτήθηκε ο Δήμος Κιλκίς (επί δημαρχίας Μπαλάσκα, προτού τεθεί σε αργία) στις 4 Φεβρουαρίου 2011 και εντάχθηκε με απόφαση του τότε Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Θύμιου Σώκου.

Καλούμε τον κ. Τζιτζικώστα να ανακαλέσει το σφάλμα στο οποίο διολίσθησε και να μας πει ποια έργα έγιναν με πρωτοβουλία της διοίκησης του στο Νομό Κιλκίς. Ερωτούμε τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη κ. Κολότσιο ποιές επιτέλους είναι οι προτάσεις του συνδυασμού για το Νομό Κιλκίς. Οι δικές του όμως προτάσεις. Όχι αυτές που γίνονται δικές του με καπηλεία.

Σχολιάστε