My Twitter Feed

25 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

SOS από το σχολείο της Μεγ. Βρύσης -

Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

ANKI: Γαστρονομία και τουρισμός -

Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Λ. Καχριμάκη -

Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Συλλυπητήρια για τους πιλότους

*Και ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια των πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας στην Κάρυστο εξέδωσαν, η Μητρόπολη Κιλκίς, ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Γεωργαντας, ο βουλευτής Π. Παππάς, ο βουλευτής Στέφανος Παραστατίδης, ο δήμαρχος Κιλκίς Δ. Κυριακίδης, η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ.

Η Μητρόπολη Κιλκίς

Με θλίψη και προσευχή επί ημέρες ζούμε την τραγική πραγματικότητα των πυρκαγιών στην πατρίδα μας με επώδυνες καταστροφές κυρίως στην Ρόδο και στην Κέρκυρα. Παράλληλα όμως ζούμε και το αλγεινό τετελεσμένο της απώλειας, εν ώρα καθήκοντος, δύο πιλότων της πολεμικής αεροπορίας, του Σμ/γου Χρήστου Μουλά και του καταγόμενου από το Παλαιό Αγιονέρι Κιλκίς Ανθ/γου Περικλή Στεφανίδη.

Σήμερα Τετάρτη 26 Ιουλίου και την Κυριακή 30 Ιουλίου ε.έ. σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας θα τελεστεί τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους.

Η αξία της θυσίας τους θεμελιώνεται στην απόλυτη τέλεση του καθήκοντος, να σώσουν ζωές, να σώσουν τα δάση μας. Η συνάντηση της επιθυμίας τους με την δράση τους, γέννησε την ευθύνη τους, την οποία έφεραν στο ακέραιο, σε μια εποχή όπου το καθήκον συχνά λοιδορείται και η ανάληψη της ευθύνης συχνά δεν πραγματοποιείται. Τα ηρωικά παλληκάρια μας, ο Χρήστος και ο Περικλής, έπεσαν υπέρ καθήκοντος, με πίστη στην πατρίδα μας. Ας προσευχηθούμε για την ανάπαυση των ψυχών τους και ας ευχηθούμε ο Κύριος της Αναστάσεως να δώσει δύναμη εξ Ύψους στις οικογένειές τους.

Αιωνία τους η μνήμη!!

Ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής Γεώργιος Γεωργαντάς:

Η πτώση του Canadair στην Κάρυστο και ο τραγικός χαμός την ώρα του καθήκοντος των δύο χειριστών του μας γεμίζει όλους με απέραντη θλίψη και βαθιά οδύνη. Οι σκέψεις όλων μας αυτές τις δύσκολες ώρες βρίσκονται στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων, στους οποίους θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης – με καταγωγή από το Παλιό Αγιονέρι – με προσωπική αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και προσφοράς, έδωσαν γενναία τη δύσκολη μάχη της κατάσβεσης. Τους είμαστε όλοι ευγνώμονες για το ισχυρό αίσθημα καθήκοντος και την ανιδιοτελή προσφορά τους. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Κιλκίς, όπως και όλη η Ελλάδα, σήμερα θρηνούν.

Ο βουλευτής ν. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέτρος Παππάς:

Ανείπωτη η θλίψη για τον άδικο χαμό του κυβερνήτη, Σμηναγού Χρήστου Μουλά και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, εν ώρα υπηρεσίας, καθώς επιχειρούσαν από αέρος για την κατάσβεση των πυρκαγιών, με αυταπάρνηση και αυτοθυσία.
Στη μάχη τους, για να κερδίσει η ζωή, έχασαν οι ίδιοι τη ζωή τους.

Το Κιλκίς θρηνεί την απώλεια του συντοπίτη μας, Περικλή Στεφανίδη.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες, τους οικείους, τους φίλους και τους συναδέλφους των δυο νέων που έφυγαν άδικα και ηρωικά.

Ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Στέφανος Παραστατίδης:

Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του κυβερνήτη, Σμηναγού Χρήστου Μουλά και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, εν ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια να σβήσουν τη φωτιά, σε μια ακόμα δύσκολη αποστολή τους.

Ιδιαίτερη είναι η οδύνη για εμάς, εδώ στο Κιλκίς, καθώς ο Περικλής Στεφανίδης ήταν από τον τόπο μας, συγγενής μου μάλιστα από το Παλιό Αγιονέρι.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς, στους οικείους και στους συναδέλφους των δυο παλικαριών για το χαμό τους.

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης:

Πάνδημη είναι η θλίψη για τη βαριά απώλεια των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη, που ρίχθηκαν με αυταπάρνηση στο πύρινο μέτωπο της Καρύστου και έπεσαν εν ώρα καθήκοντος υπερασπιζόμενοι την ασφάλεια της Πατρίδας μας, τη ζωή και την προστασία των συμπολιτών μας,

Σφίγγεται η καρδιά μας για τον χαμό δύο νέων ανθρώπων, του κυβερνήτη του πυροσβεστικού αεροσκάφους και του καταγόμενου από το Παλαιό Αγιονέρι ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη και η θυσία τους μας καταθλίβει και μας συγκινεί. Δοξασμένοι και Αθάνατοι στη μνήμη μας!

Στις οικογένειες και στους οικείους των ηρώων της Πολεμικής μας Αεροπορίας εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια και τους εύχομαι την εξ ύψους παρηγορία.

Ο Δήμος Κιλκίς συμμετέχει στο τριήμερο πένθος της Πολεμικής Αεροπορίας με τις σημαίες στο Δημαρχείο να κυματίζουν μεσίστιες. Ακυρώνονται, επίσης, λόγω πένθους, όλες οι προγραμματισμένες για σήμερα και αύριο πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου στο Νέο Αγιονέρι και οι προβολές του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου και του Περιφερειακού Δημοτικού Κινηματογράφου σε Γαλλικό και Πλαγιά.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Κιλκίς θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του 27χρονου πιλότου Περικλή Στεφανίδη που θα τελεστεί αύριο Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 17:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου.

Η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ:

Η Τομεακή Επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της και τη βαθιά οδύνη της στις οικογένειες των δύο νέων συνανθρώπων μας, κυβερνήτη και συγκυβερνήτη του πυροσβεστικού αεροπλάνου που έχασαν τη ζωή τους καθώς επιχειρούσαν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κάρυστο, όπου ο συγκυβερνήτης Περικλής Στεφανίδης έχει καταγωγή από το Παλαιό Αγιονερί του Κιλκίς.

Το νέο αυτό τραγικό δυστύχημα αποτελεί συνέπεια μιας διαχρονικά εγκληματικής πολιτικής και αναδεικνύει όχι μόνο τις δύσκολες συνθήκες της πυρόσβεσης, αλλά και την έλλειψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Ειδικά για το συγκεκριμένο δυστύχημα, χρειάζεται άμεσα να διευρυνθούν όλα τα αίτιά του, μιας και τα ερωτήματα για τις συνθήκες που οδήγησαν στη μοιραία συντριβή του Καναντέρ είναι αμείλικτα. Σχετίζονται τόσο με την επάρκεια της εκπαίδευσης των δύο νέων σε ηλικία πιλότων και κατά πόσο με τα υπάρχοντα μέσα πραγματοποιείται η κατάλληλη εκπαίδευση κατά τους χειμερινούς μήνες, όσο και για τις συνθήκες αποκόλλησης του πλωτήρα, την ηλικία του αεροσκάφους, τις συνθήκες ελέγχου και συντήρησης του αεροσκάφους ανάμεσα στις πτήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις ακραίες συνθήκες της επιχείρησης, καθώς και την υψηλή καταπόνηση αεροσκάφους και προσωπικού.

Αντιπροσωπεία της ΤΕ θα παραβρεθεί στην κηδεία του Περικλή Στεφανίδη, για τον τελευταίο αποχαιρετισμό, στο Π. Αγιονερί, την Πέμπτη 27 Ιουλίου.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας Σμηναγού Χρήστου Μουλά και Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, εν ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στον Πλατανιστό Εύβοιας, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, σήμερα Πέμπτη 27 Ιουλίου, και αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς εκφράζει τη βαθιά οδύνη του για την απώλεια των δύο νέων αεροπόρων και συμμετέχει στο τριήμερο πένθος της Πολεμικής Αεροπορίας με τις σημαίες στο Δημαρχείο Κιλκίς να κυματίζουν μεσίστιες μέχρι την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας. Κατά τη διάρκεια του τριήμερου πένθους ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει:

-Να παραστούν ο Δήμαρχος Κιλκίς και αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου, από όπου κατάγεται η οικογένεια του εκλιπόντος.

-Να εκφράσει ο Δήμαρχος Κιλκίς τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

-Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.

-Να ονοματοδοτήσει τιμητικά κοινόχρηστο χώρο (πλατεία ή δρόμο) της Κοινότητας Παλαιού Αγιονερίου με το όνομα των δύο αεροπόρων της Πολεμικής μας Αεροπορίας, αναγνωρίζοντας το μεγαλείο της θυσίας τους για την ασφάλεια της Πατρίδας μας και την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας.

-Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Κιλκίς.

Σχολιάστε