My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Συλλαλητήριο για Υγεία/Δικαιώματα

Συλλαλητήριο για τη προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων διοργανώνεται στο Κιλκίς στις 13 Οκτώβρη, στις 18.30 μ.μ. στην Πλατεία Ειρήνης, με τον Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς να καλεί “τις γυναίκες του μόχθου να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά”. Ανάλογο κάλεσμα απευθύνουν και σωματεία εργαζομένων.

Στο κάλεσμα του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

“Εργαζόμενες και άνεργες, νέες μητέρες, φοιτήτριες, συνταξιούχοι

Δεν ανεχόμαστε να βιώνουμε την βαρβαρότητα και να μένουμε απροστάτευτες εμείς και οι οικογένειές μας στο “έλεος” του υποβαθμισμένου και εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος υγείας εν μέσω πανδημίας, χωρίς τις ΜΕΘ που χρειάζονται, χωρίς το μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό που χρειάζεται, χωρίς κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξοπλισμένα και στελεχωμένα για να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Δε συμβιβαζόμαστε με τη μετατροπή των νοσοκομείων σε «κλινικές μίας νόσου» σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων εξίσου σοβαρών ασθενειών και επειγόντων περιστατικών. Δε δεχόμαστε να χρυσοπληρώνουμε την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τα φάρμακα, να πολλαπλασιάζονται οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα που κάνουν χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες μας.

Διεκδικούμε όλα αυτά που σήμερα έχουμε ανάγκη και μπορεί

η πρόοδος της επιστήμης να μας τα εξασφαλίσει.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλιστεί η λειτουργία των σχολείων και παιδικών σταθμών με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας, αλλά και τα μορφωτικά τους δικαιώματα. Στοιβάζει τα παιδιά μας σε ακατάλληλα σχολικά κτήρια, σε πολυπληθή τμήματα. Δεν προσλαμβάνει το αναγκαίο μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό και μας υποχρεώνει να χρυσοπληρώνουμε εμείς οι γονείς τα τεστ για τον Covid-19 για να μπορούν τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία στην περίπτωση που αρρωστήσουν.

Αντιπαλεύουμε την πολιτική της κυβέρνησης, που βαδίζοντας στις ράγες της ΕΕ, όπως και οι προηγούμενες, προσφέρει νέα όπλα στο αντεργατικό οπλοστάσιο των επιχειρηματικών ομίλων για να μας ξεζουμίζουν ακόμα περισσότερο. Η “ισότητα των φύλων” και η “συμφιλίωση επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων” γίνονται πολύτιμα εργαλεία για να απογειώσουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και να εξισώσουν προς τα κάτω τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και το εισόδημα για όλους τους εργαζόμενους γυναίκες και άνδρες.

Μας θέλουν σκλάβες και σκλάβους στον 21ο αιώνα: Βρίσκουν ευκαιρία να προωθήσουν και να μονιμοποιήσουν αντεργατικά μέτρα στο όνομα των “έκτακτων αναγκών λόγω πανδημίας”. Ετοιμάζουν νέες ρυθμίσεις για να δουλεύουμε απλήρωτες υπερωρίες και να μπορούν να μας εκμεταλλεύονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι 24 ώρες το 24ωρο. Δηλαδή να δουλεύουμε όσο θέλουν, όπως θέλουν, όταν θέλουν και να μας αμείβουν όσο και όταν επιθυμούν. Ετοιμάζονται να φουσκώσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους από την ιδιωτική ασφάλιση και το τζογάρισμα των συντάξεων, ενώ την ίδια στιγμή οι ανάγκες των εργαζόμενων μητέρων αντιμετωπίζονται ως κόστος. Γι αυτό και το σχέδιο Πισσαρίδη βάζει στο στόχαστρο τις άδειες μητρότητας.

Μπροστά στη διασφάλιση των κερδών των βιομηχάνων πάνε περίπατο τα υγειονομικά πρωτόκολλα: Ο συγχρωτισμός απαγορεύεται, όχι όμως για τα εργοστάσια που ο ένας δουλεύει πάνω στο άλλο, όχι για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που μας στοιβάζουν σαν σαρδέλες.

Η προστασία της υγείας μας, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, το εισόδημα των οικογενειών μας, έρχονται σε σύγκρουση με την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που είναι κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Δίνουν απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ στο δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ για στρατιωτικές δαπάνες και στους επιχειρηματικούς ομίλους, με δάνεια, επιχορηγήσεις και διευκολύνσεις, για να μειώσουν τις συνέπειες από την κρίση και να θωρακίσουν την κερδοφορία τους. Όμως, λογαριάζουν ως “κόστος” τις ανάγκες των εργαζομένων, ανδρών και γυναικών, των οικογενειών μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • Σταθερό ωράριο και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μειώσεις μισθών. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλες και όλους.
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.
  • Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, με 15 μαθητές στην τάξη.
  • Επαρκή κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε Νοσοκομεία, δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας. Να λειτουργήσουν τα κρεβάτια ΜΕΘ στο νοσοκομείο Κιλκίς. Δωρεάν τεστ για Covid-19.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία δωρεάν με ευθύνη του κράτους.
  • Συχνά και ασφαλή μέσα μαζικής μεταφοράς με επαρκές προσωπικό.
  • Κατάργηση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

ΟΛΕΣ ΣΤO ΣΥΛΛΛΗΤΗΡΙO ΣΤΙΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ 2020 ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΙΛΚΙΣ”

Τα σωματεία

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Το δεύτερο κύμα του κορονοϊού έχει ξεσπάσει ήδη στη χώρα μας. Τα αυξημένα κρούσματα είναι καθημερινότητα και η διασπορά εντοπίζεται κυρίως σε χώρους εργασίας που δεν τηρείται κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας από την εργοδοσία.

Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το χρόνο που κερδήθηκε με τις δικές μας θυσίες, ώστε να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας, με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Η κατάσταση στο νοσοκομείο του Κιλκίς παραμένει εκρηκτική εδώ και χρόνια, (χωρίς κλίνες ΜΕΘ, ΜΑΦ, αξονικό τομογράφο που δε λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού) με τα προβλήματα και τις ελλείψεις να συνεχίζονται ακόμα και σήμερα που είμαστε σε μία κρίσιμη στιγμή.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα από την προηγούμενη καπιταλιστική κρίση, εμείς «πληρώσαμε το μάρμαρο» τότε, πάνω σε δικά μας τσακισμένα δικαιώματα πάτησε η ανάπτυξή τους.

Την ίδια στιγμή που ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε την περίοδο της πανδημίας, η κατάσταση για τους εργαζόμενους επιδεινώθηκε. Τα αυξημένα κέρδη της ALUMIL συνοδεύονται από την εντατικοποίηση της δουλειάς, δουλειά και τα Σάββατα, τους χαμηλούς μισθούς.

Κυβέρνηση και βιομήχανοι, αξιοποίησαν την πανδημία για να υλοποιήσουν σχέδια που είχαν χρόνια στα συρτάρια τους. Η κυβέρνηση δίνει μια σειρά από προνόμια στις επιχειρήσεις, όπως είναι τα πακέτα στήριξης των δισ. ευρώ που θα δοθούν από το «Ταμείο Ανάκαμψης» για επιχορηγήσεις και δάνεια, για τα οποία ο λογαριασμός θα σταλεί για ακόμη μια φορά στους εργαζόμενους, αφού, όπως πάντα, θα συνοδεύονται με αντεργατικές μεταρρυθμίσεις και μέτρα διαρκείας.

Πολλές είναι οι εταιρίες στον κλάδο των τροφίμων που παρά τα τεράστια κέρδη που σημείωσαν, αξιοποίησαν τα «δώρα» της κυβέρνησης όπως ο Τζανής που μπήκε στο πρόγραμμα «συν-εργασία» και αυτό είχε ως αποτέλεσμα σημαντική μείωση του μισθού των εργαζόμενων, εκ περιτροπής εργασία σε ΚΟΝΒΑ, απαράδεκτη επιχειρησιακή σύμβαση στον Κολιό, σε χρονιά μάλιστα εκτόξευσης των κερδών του.

Συναδέλφισσα-συνάδελφε,

Σε μία σειρά εταιρίες της περιοχής, το προσωπείο του «καλού εργοδότη», του «όλοι μια οικογένεια είμαστε» έπεσε και φανερώθηκε η άγρια εκμετάλλευση, το ξεζούμισμα με σκοπό την αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών, για όσο καιρό τους «κάνουμε τη δουλειά» και μετά πάλι πίσω στην ανεργία.

Αυτό έγινε στην Real Tobacco με τις απολύσεις στις οποίες συνεχίζει να προχωρά η εταιρία, με την εντατικοποίηση της δουλειάς, το τρέξιμο των εργαζομένων για να βγάλουν τους στόχους της παραγωγής. Το ίδιο συμβαίνει και στην KLEEMANN αφού μετά τις απολύσεις που έκανε, οι εργαζόμενοι στην παραγωγή αναγκάζονται να δουλεύουν υπερωρίες ενώ η τηλεργασία συνεχίζει να εφαρμόζεται σε μεγάλο μέρος των εργαζομένων στα γραφεία.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ!

Φοβούνται την αντίδρασή μας, τρέμουν τον οργανωμένο αγώνα, γι’ αυτό η κυβέρνηση ψήφισε τον χουντικής έμπνευσης νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Ο φόβος, η μοιρολατρία, η εναπόθεση των ελπίδων μας στην εναλλαγή κυβερνήσεων δοκιμάστηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα την επιδείνωση των όρων της ζωής μας. Η δική μας δύναμη βρίσκεται στο συλλογικό αγώνα. Παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της TORRE, όπου μόνο μετά από παρέμβαση του Σωματείου μπήκε φρένο στην εντατικοποίηση, έγιναν προσλήψεις, άρχισε να τηρείται το 8ωρο.

Σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη για ίδρυση σωματείων σε χώρους δουλειάς και η μαζικοποίηση των ήδη υπαρχόντων, ώστε να μπορέσουμε από καλύτερη θέση, συλλογικά να βάλουμε φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας, να βάλουμε μπροστά την ικανοποίηση των αναγκών μας. Αυτό δείχνει η πείρα και από τον κλάδο του Τύπου-Χάρτου όπου οι εργαζόμενοι μέσα από το κλαδικό σωματείο τους με συνελεύσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις έβαλαν εμπόδιο στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας, παλεύουν για κλαδική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και όρους εργασίας, όπως η ένταξη όλων των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Παλεύουμε για:

Αυξήσεις στους μισθούς με υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου ιατρικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία

Δωρεάν παροχή μέσων προστασίας για όλους τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς με επιβολή όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Δημιουργία επιτροπών υγιεινής και ασφάλειας

Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών

Κατάργηση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΙΣ 6:30ΜΜ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Κ ΧΑΡΤΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ

Σχολιάστε