My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Συγκέντρωση για Υγεία – Παιδεία

Συγκέντρωση με αίτημα δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλο το λαό πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη 2 Απριλίου, στις 6:30 μ.μ., στην Πλατεία Ειρήνης το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς.

Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές της κινητοποίησης προβάλουν τα αιτήματα:

 • Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου ιατρικού και λοιπού προσωπικού στα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας, με μόνιμη και πλήρους απασχόληση σχέση εργασίας.
 • Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού για τη λειτουργία σε 24ωρη βάση του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου Κιλκίς.
 • Επισκευή και συντήρηση των κτιρίων των δύο Νοσοκομείων του νομού. Ανανέωση του εξοπλισμού των δωματίων.
 • Αγροτικά Ιατρεία εξοπλισμένα με γιατρούς και εξοπλισμό ώστε να μπορούν να προσφέρουν ΠΦΥ.
 • Δημιουργία Κέντρων Υγείας εξοπλισμένα και στελεχωμένα για κάθε Δημοτική Ενότητα.
 • Πρόσληψη μόνιμου πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικού προσωπικού.
 • Επισκευή και συντήρηση όλων των σχολικών κτιρίων του νομού.
 • Έλεγχος της αντισεισμικότητας και της στατικότητας όλων των σχολικών κτιρίων του νομού.
 • Κατασκευή νέου Δημοτικού Σχολείου, Νηπιαγωγείου, Γυμνασίου και Λυκείου στην πόλη του Κιλκίς και στο Πολύκαστρο.
 • Ίδρυση Δημοτικών Παιδικών Σταθμών εκεί που υπάρχουν ανάγκες, όπως στην πόλη του Κιλκίς, στο Πολύκαστρο, στη Δημοτική Ενότητα Πικρολίμνης κ.α.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους διοργανωτές της συγκέντρωσης αναφέρονται και τα εξής:

Στις 13/3 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΕΚ Κιλκίς σύσκεψη εργατικών σωματείων και φορέων, για τα οξυμμένα προβλήματα στην Υγεία και την Παιδεία στο νομό Κιλκίς.

Στη σύσκεψη αυτή επιβεβαιώθηκε η δραματική πραγματικότητα που ζει ο λαός του Κιλκίς και αποφασίστηκε ότι χρειάζεται να παρθούν μέτρα και πρωτοβουλίες για να ανακοπεί αυτή η κατασταση.

Στα ζητήματα της ΥΓΕΙΑΣ η κατάσταση είναι πλέον οριακή. Ο νομός έχει 2 νοσοκομεία, αλλά υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς και σε προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και συχνά να απευθύνονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την τσέπη τους και για την υγεία τους. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η ύπαρξη ενός και μοναδικού αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Κιλκίς, ο οποίος όμως δεν μπορεί να αξιοποιηθεί, γιατί δεν υπάρχει όλο το 24ωρο κατάλληλο ιατρικό προσωπικό. Μεγάλα είναι και τα προβλήματα με το κτιριακό των δύο Νοσοκομείων, όπου τα κτίρια είναι πολύ παλιά, απαιτείται συντήρηση, όπως απαιτείται και αντικατάσταση στον εξοπλισμό των δωματίων. Ενώ δεν πρέπει να προσπερνάται το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου προέρχεται από δωρεές και χορηγίες, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις τα οχήματα του ΕΚΑΒ. Επίσης, σε ότι αφορά το κομμάτι της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σοβαρή είναι η κατάσταση με τα Αγροτικά Ιατρεία όπου με την έλλειψη εξοπλισμού λειτουργούν απλώς ως γραφεία συνταγογράφησης, καθώς και των «ανύπαρκτων» Κέντρων Υγείας στο νομό.

Στα ζητήματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ δεν μπορούν να κρυφτούν τα μεγάλα ποσά που ξοδεύουν οι γονείς από την πρώτη μέρα έναρξης του σχολικού έτους για την εκπαίδευση των παιδιών τους, από το Νηπιαγωγείο ακόμα. Δεν μπορούν να κρυφτούν τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα, που έχουν οδηγήσει τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και στη μεταφορά σχολείων και αιθουσών. Όπως δεν μπορούν να κρυφτούν και τα σοβαρά προβλήματα στη συντήρηση των κτιρίων. Ακόμα, τα υπεράριθμα τμήματα – κατά βάση στο Κιλκίς και στο Πολύκαστρο – και οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς συμπληρώνουν το παζλ της υποτιθέμενης «κανονικότητας» στην εκπαίδευση. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεφύγει από κανέναν το γεγονός ότι και στο Κιλκίς και την Παιονία, δεν είναι λίγα τα βρέφη και τα νήπια έως τριών ετών που δεν πηγαίνουν σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που μένουν εκτός του εκπαιδευτικού συστήματος.

Δεν μπορούμε να ζούμε άλλο με μειωμένες τις απαιτήσεις

για την Υγεία μας και την Μόρφωση των παιδιών μας.

Την ίδια ώρα που η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, μας λένε ότι δεν υπάρχουν πόροι και κονδύλια και ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία:

 • Η Ελλάδα συνεχίζει να είναι η δεύτερη χώρα μετά τις ΗΠΑ που δίνει το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ της (2,2%) για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς.
 • Η κυβέρνηση με αναπτυξιακούς νόμους και προγράμματα, επιδοτεί με εκατομμύρια ευρώ τους βιομήχανους για να κάνουν επενδύσεις. Του φοροαπαλλάσει και επιδοτεί τα ασφαλιστικά ταμεία των νέων εργαζόμενων. Οι εφοπλιστές συνεχίζουν αγοράζουν αφορολόγητο πετρέλαιο πέρα από όλα τα άλλα προνόμοιά τους. Οι τράπεζες «σώζονται» κάθε τρεις και λίγο από τα χρήματα του λαού.
 • Επιπλέον, η κυβέρνηση, αυτές τις μέρες, χάρισε 20 εκ. ευρώ στους φαρμακοβιομήχανους, αυξάνοντας παράλληλα τις τιμές αναφοράς των φαρμάκων και μείωσε από το 15% στο 10% τη φορολογία στα μερίσματα των επιχειρηματικών ομίλων.
 • Παράλληλα, οι πολλές βιομηχανίες – και εδώ στο Κιλκίς – έχουν δεκάδες εκατομμύρια κέρδη κάθε χρόνο, από την δουλειά των εργατών.

Εδώ «κρύβονται» τα κονδύλια που δεν επιστρέφονται στο λαό για να καλύψουν τις ανάγκες μας. Αντίθετα, εμείς και οι οικογένειές μας, καλούμαστε να πληρώνουμε συνεχώς παλιούς και νέους άμεσους και έμμεσους φόρους. Μόνο για το 2019 η φορολογία στα λαϊκά νοικοκυριά θα αυξηθεί κατά 1 δις. ευρώ.

Να γίνει υπόθεση δική μας

η Υγεία και η Μόρφωση που θα έχουμε εμείς και τα παιδιά μας!

Για αυτούς τους λόγους η ανάγκη ΤΩΡΑ να βγει ο λαός του νομού στο προσκήνιο και να διεκδικήσει την Υγεία και την Παιδεία που μας αξίζει είναι επιτακτική.

Με αποφάσεις όλων των Σωματείων και φορέων του νομού, μπορούμε την Τρίτη 2 Απριλίου, στις 6:00 μ.μ., στην Πλατεία Ειρήνης, στο Κιλκίς, να δώσουμε όλοι μαζί μία δυνατή απάντηση ότι δεν θα κοιτάμε με σκυμμένο το κεφάλι να χειροτερεύει η ζωή μας.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και διεκδικούμε Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλο το λαό.”

Σχολιάστε