My Twitter Feed

15 Νοέμβριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο -

Παρασκευή, 15 Νοέμβριος, 2019

Ζητούν μείωση τελών και φόρων -

Πέμπτη, 14 Νοέμβριος, 2019

4ήμερη δράση για μεταναστευτικό -

Τρίτη, 12 Νοέμβριος, 2019

Εγκαίνια Κέντρου στον Ευρωπό -

Τρίτη, 12 Νοέμβριος, 2019

Ζήτησαν δίκαιη κατανομή προσφύγων -

Δευτέρα, 11 Νοέμβριος, 2019

Ρεκόρ τζίρου και νέες επενδύσεις -

Δευτέρα, 11 Νοέμβριος, 2019

Ο Κυριακίδης στο ΔΣ της ΠΕΔ -

Σάββατο, 9 Νοέμβριος, 2019

Επιμένει για κενά και ολιγομελή -

Παρασκευή, 8 Νοέμβριος, 2019

Συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο

Με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, φορείς του Κιλκίς διοργανώνουν συγκέντρωση την Κυριακή 17 Νοέμβρη, στις 11:00 το πρωί, στην Πλατεία Ειρήνης, καθώς και κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, μπροστά στο Δημαρχείο, στις 12:00 το μεσημέρι.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν το ΚΚΕ, η ΚΝΕ και ο Σύλλογος Γυναικών.

Η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ

Η Κομματική Οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ καλεί τις νέες, τους νέους, τους εργαζόμενους, όλο το λαό του Κιλκίς να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973. Να τιμήσουν τους χιλιάδες αγωνιστές της πάλης ενάντια στη δικτατορία, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης.

Ιδιαίτερα, τα συνθήματα «Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ» στις πύλες του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα περισσότερο από ποτέ.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας όλη τη βρώμικη δουλειά που είχαν κάνει οι προκάτοχοί της, του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε τον Οκτώβρη στη «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» με τις ΗΠΑ, με την οποία οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις όχι μόνο παραμένουν στη χώρα μας, αλλά επεκτείνονται και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, αναβαθμίζονται σε δύναμη πυρός, επιδιώκεται να φιλοξενήσουν ακόμα και πυρηνικά. Η Ελλάδα μετατρέπεται έτσι σε ένα απέραντο ορμητήριο πολέμου, όπου οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μπορούν να σπέρνουν το θάνατο σε άλλους λαούς για τα ματωμένα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ταυτόχρονα, όμως, η Ελλάδα γίνεται στόχος, «μαγνήτης» επιθέσεων σε περίπτωση περαιτέρω όξυνσης των ανταγωνισμών, που ήδη στην περιοχή μας είναι έντονοι.

Από κοντά και οι εκπρόσωποί της στην Τοπική Διοίκηση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Διοίκηση του Δήμου Κιλκίς, η οποία όχι μόνο δεν καταγγέλλει αυτές τις πολιτικές, αλλά «καμαρώνει» κι από πάνω. Γι’ αυτό έσπευσε τις προηγούμενες μέρες να κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι της, ώστε να υπογραφεί το κατάπτυστο και επικίνδυνο «μνημόνιο συνεργασίας» μεταξύ του Δήμου και του ΝΑΤΟϊκού ΠΚΕΕΥΕ. Έτσι όχι μόνο ξεπλένει τον αμερικανοΝΑΤΟϊκό ιμπεριαλισμό, αλλά αποπροσανατολίζει και εφησυχάζει το λαό του Κιλκίς για το ρόλο του ΝΑΤΟ.

Η Ιστορία του τόπου μας, τα γεγονότα του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973, επιβεβαιώνουν ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος! Ο λαός, όταν παλεύει, μπορεί να τα καταφέρει όλα! Το ΚΚΕ βρίσκεται και θα βρεθεί μπροστά σε κάθε τέτοιον αγώνα.

46 χρόνια μετά διδασκόμαστε και συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη! Με όπλο την πείρα των αγώνων του χτες, προετοιμάζουμε τις νέες νικηφόρες αναμετρήσεις με τη δικτατορία του κεφαλαίου!

Η Κομματική Οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ:

             θα συμμετέχει στην Κυριακή 17 Νοεμβρή, στις 11:00 το πρωί στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που διοργανώνουν φορείς του Κιλκίς και καλεί και το λαό του Κιλκίς να τιμήσουν τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

             θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης που βρίσκεται μπροστά στο Δημαρχείο Κιλκίς, την ίδια ημέρα στις 12:00 το μεσημέρι.

Η ΚΝΕ

Στη δικτατορία του κεφαλαίου καμιά υποταγή! Αγώνας – Ρήξη – Ανατροπή!

Φέτος συμπληρώνονται 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου… Από τις μέρες που ο «γίγαντας» λαός βγήκε στο προσκήνιο και σήκωσε το αγωνιστικό του ανάστημα στη Χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Η Χούντα, η στρατιωτική δικτατορία που επιβλήθηκε στις 21 Απρίλη 1967, ήταν ένα άθλιο και διεφθαρμένο καθεστώς. Προετοιμάστηκε με ένταση του αντικομμουνισμού, γεγονός που αποδεικνύει ότι πάντα ο αντικομμουνισμός είναι προπομπός αρνητικών εξελίξεων σε βάρος του λαού. Με τη Χούντα, η εξουσία δεν άλλαξε χέρια. Άλλαξε μορφή υπηρετώντας τα ίδια συμφέροντα, του κεφαλαίου και των διεθνών του συμμάχων, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Η Χούντα από τη μία διεύρυνε τα προνόμια και τη στήριξη στα κέρδη των λίγων και από την άλλη χαντάκωσε το λαϊκό εισόδημα, έβαλε τους λαϊκούς αγώνες στον γύψο. Βασάνιζε, δολοφονούσε, φυλάκιζε, έστελνε εξορία τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές.

Είμαστε περήφανοι, γιατί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σήκωσαν ψηλά τη σημαία της σύγκρουσης με τη στρατιωτική δικτατορία. Το ΚΚΕ στάθηκε αντάξιο της κληρονομιάς του και της Ιστορίας του. Ανασυγκρότησε τις παράνομες Οργανώσεις του, το 1968 ίδρυσε την ΚΝΕ, έδωσε πνοή και κουράγιο στον λαό και την πάλη του. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μπήκαν μπροστά για την οργάνωση των φοιτητών, των μαθητών, των νέων εργαζομένων. Η δράση τους έδωσε ανατρεπτικό περιεχόμενο στους αγώνες, έπαιξε καταλυτικό και αναντικατάστατο ρόλο στην ανάπτυξη της αντιδικτατορικής πάλης και στην κορύφωσή της, το 1973, με τις καταλήψεις στη Νομική το Φλεβάρη και στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, η καταστολή της με δεκάδες νεκρούς ήταν η αρχή του τέλους της Χούντας. Κάτω από το βάρος της λαϊκής πάλης και μετά το έγκλημα της Κύπρου, το 1974, η Χούντα κατέρρευσε. Η τραγωδία της Κύπρου με την εισβολή και κατοχή που συνεχίζεται μέχρι σήμερα έχει τη σφραγίδα της Χούντας και των ιμπεριαλιστών ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας. Αποδείχτηκε για άλλη μία φορά ότι καμία προστασία δεν παρέχουν για το λαό οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Το Πολυτεχνείο ζει! Έξω το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ!

Η δικτατορία του κεφαλαίου, όποια μορφή κι αν παίρνει, δε διστάζει μπροστά σε κανένα έγκλημα ενάντια στο λαό. Όλες οι κυβερνήσεις μετά την κατάρρευση της Χούντας υπηρέτησαν τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών και των διεθνών τους συμμάχων, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ. Έτσι και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας όλη τη βρώμικη δουλειά που είχαν κάνει οι προκάτοχοί της, του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε τον Οκτώβρη στη «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» με τις ΗΠΑ, με την οποία οι βάσεις όχι μόνο παραμένουν, αλλά επεκτείνονται και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, αναβαθμίζονται σε δύναμη πυρός, επιδιώκεται να φιλοξενήσουν ακόμα και πυρηνικά.

Η Ελλάδα μετατρέπεται έτσι σε ένα απέραντο ορμητήριο πολέμου, όπου οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μπορούν να σπέρνουν το θάνατο σε άλλους λαούς για τα ματωμένα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ταυτόχρονα, όμως, η Ελλάδα γίνεται στόχος, «μαγνήτης» επιθέσεων σε περίπτωση περαιτέρω όξυνσης των ανταγωνισμών, που ήδη στην περιοχή μας είναι έντονοι. Δεν είναι τυχαίες οι ανατριχιαστικές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας ότι «οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον»!

Από αυτή τη σκοπιά είναι σοβαρές και οι ευθύνες της σημερινής διοίκηση του Δήμου Κιλκίς που αποφάσισε, πριν λίγες μέρες, να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το ΠΚΕΕΥΕ, ένα πολυεθνικό κέντρο εκπαίδευσης, το οποίο συνδέεται με το ΝΑΤΟ και στέλνει προσωπικό σε διάφορα μέρη του κόσμου για να στελεχώσει τη δολοφονική του μηχανή.

Την ίδια ώρα δεν δίνει ούτε ένα ευρώ παραπάνω για τη νεολαία, για τα σχολεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Αφήνει τα σχολικά κτίρια στο έλεός τους, χωρίς ουσιαστικά μέτρα αντισεισμικής, αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης, ενώ τα «εξοπλίζει» με λυόμενες αίθουσες για να συνεχίζουν τη λειτουργία τους, υποβαθμίζοντας περεταίρω τη δημόσια εκπαίδευση.

Σε αυτές τις συνθήκες, τα συνθήματα «Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ», που είχαν γραφτεί στις πύλες του Πολυτεχνείου 46 χρόνια πριν, παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ…

«Αρνιέμαι να ’χω σκέψη που σωπαίνει, αρνιέμαι να πνιγώ στην καταχνιά…»

Θέλουν τη νεολαία θεατή των εξελίξεων και όχι πρωταγωνιστή στην πάλη για τη ζωή που έχει ανάγκη, γι’ αυτό και συνεχώς παίρνουν μέτρα. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ήδη «γράψει» πολλά χιλιόμετρα, βάζοντας στο στόχαστρο τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, λοιδορώντας με κάθε τρόπο τους λαϊκούς αγώνες. Η κατάργηση του ασύλου που ψήφισε στη Βουλή δεν έγινε για να αδειάσουν τα πανεπιστήμια από την «ανομία», αλλά για να επιβάλουν «σιγή νεκροταφείου» στο Πανεπιστήμιο ΑΕ που φτιάχνουν, για να εφαρμόζεται χωρίς κανένα εμπόδιο η πολιτική που υποτάσσει πλήρως την ανάπτυξη της επιστήμης και της έρευνας στις ανάγκες των λίγων. Θέλουν να σιγήσει κάθε φωνή που αμφισβητεί, που αντιστέκεται, να σβήσουν κάθε συλλογική διαδικασία μέσα από την οποία οι νέοι μπορούν να αποφασίσουν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Η εξέγερση όμως του Νοέμβρη δείχνει ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος εκτός από την υποταγή…

Τότε κάποιοι έλεγαν «η Χούντα είναι πανίσχυρη». Η Ιστορία τους διέψευσε. Ο λαός, οι αγώνες και οι θυσίες του, απέδειξε ότι η δύναμη είναι στην οργάνωση, στη συμπόρευση της νεολαίας με το εργατικό κίνημα. Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος! Ο λαός, όταν παλεύει, μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω! Το ΚΚΕ βρίσκεται και θα βρεθεί μπροστά σε κάθε τέτοιο αγώνα.

Ο δρόμος του αγώνα, που διάλεξε ο λαός και η νεολαία ενάντια στη Χούντα, είναι και ο δικός μας δρόμος. Με όπλο την πείρα των αγώνων του χτες, προετοιμάζουμε τις νέες νικηφόρες αναμετρήσεις με τη δικτατορία του κεφαλαίου! Οι φωνές που ενώθηκαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ζητώντας «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» αντηχούν στους σημερινούς αγώνες για πραγματικά, σύγχρονα δικαιώματα για τη νεολαία και το λαό. Έλα μαζί μας, να παλέψουμε για τη νέα, τη σοσιαλιστική κοινωνία που θα καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας και της ζωής με σύγχρονα δικαιώματα!

Ο Σύλλογος Γυναικών

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ), μαζί με το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς, την Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς και συνδικαλιστές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στο Κιλκίς, τιμώντας την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου καλούν τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, τη νεολαία, του εργαζόμενους και του συνταξιούχους του Κιλκίς, να ορθώσουμε το ανάστημα μας απέναντι στην πολιτική της Κυβέρνησης και των εκπροσώπων της στην Τοπική Διοίκηση που στηρίζουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Πλευρές αυτών των σχεδιασμών αποτελούν, η υπογραφή της νέας συμφωνίας παράτασης των αμερικανονατοϊκών βάσεων στη χώρα μας, η συμμετοχή της χώρας μας στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, η πρόσφατη υπογραφή «μνημονίου συνεργασίας» μεταξύ Δήμου Κιλκίς και του ΝΑΤΟϊκού πολυεθνικού κέντρου εκπαίδευσης ΠΚΕΕΥΕ, οι σχεδιασμοί να βάλουν τους φονιάδες των λαών ακόμα και μέσα στα σχολεία μας.

Να μην επιτρέψουμε να θυσιαστούν τα παιδιά μας στο βωμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Να μην επιτρέψουμε να «αθωώνουν» τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ στις νεανικές συνειδήσεις.

Με τη συμμετοχή μας στον αντιιμπεριαλιστικό αγωνιστικό εορτασμό να δώσουμε μαχητική απάντηση στον εντεινόμενο αυταρχισμό και την καταστολή της κυβέρνησης της ΝΔ που κατάργησε το ακαδημαϊκό άσυλο. Δε θα τους αφήσουμε να μας βάλουν στο γύψο.

Συμμετέχουμε όλες και όλοι στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, στις 11:00 το πρωί, στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς.

Σχολιάστε