My Twitter Feed

5 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συλλαλητήριο για τη Παλαιστίνη

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί το λαό του Κιλκίς την Πέμπτη 19 Οκτώβρη στην Πλατεία Ειρήνης, η Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς, καταγγέλλοντας «τις νέες βάρβαρες επιθέσεις του κράτους-δολοφόνου Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού».

Στη σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα της Επιτροπής αναφέρονται και τα εξής:

«Η σημερινή φωτιά που εξελίσσεται μπορεί να προκαλέσει εξάπλωση σε όλη την περιοχή, με απρόβλεπτες, επικίνδυνες και πολύ οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς.

Οι σκηνές απερίγραπτης φρίκης που καταγράφηκαν μετά τον ισραηλινό βομβαρδισμό του νοσοκομείου «Al- Ahly» στη Γάζα, έχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή για τις θηριωδίες του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ. Γιατροί λένε ότι μέσα στο νοσοκομείο, εκείνη την ώρα, βρίσκονταν πάνω από 4.000 άνθρωποι.Οι νεκροί είναι πιθανό να ξεπεράσουν τους 500. Εκτός από ασθενείς, το νοσοκομείο στέγαζε και εκατοντάδες εκτοπισμένους από τα σπίτια τους λόγω των αεροπορικών επιδρομών, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Είναι μεγάλη η υποκρισία όλων αυτών που μόλις σήμερα δήθεν ανακάλυψαν τη βία στην Παλαιστίνη. Το αίμα ρέει στην κατεχόμενη παλαιστινιακή γη εβδομήντα πέντε χρόνια πια. Εβδομήντα πέντε χρόνια υπάρχει η ισραηλινή κατοχή, οι εκτοπισμοί και η συνεχής επέκταση των εποικισμών, η ληστεία της γης των Παλαιστινίων, τα οδοφράγματα και η ύψωση των διαχωριστικών τειχών στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ο εγκλωβισμός τους μέσα σε ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης, ο καθημερινός ανείπωτος εξευτελισμός, η παρενόχληση και η δολοφονία χιλιάδων και χιλιάδων Παλαιστινίων, ο εγκλεισμός δεκάδων χιλιάδων που σαπίζουν επί δεκαετίες στις φυλακές των δυνάμεων κατοχής.

Ζούμε στιγμές πραγματικής Αποκάλυψης στη Γάζα, τις εκατόμβες νεκρών, την πλήρη ισοπέδωση κάθε ζωτικής υποδομής, την καταστροφή ολόκληρης της περιοχής, με σκοπό την τελική εκδίωξη των Παλαιστινίων από εκεί. Η Λωρίδα της Γάζας είναι η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου. Σε μία φλούδα γης 365 τετραγωνικών χιλιομέτρων ζουν 2,5 εκατομμύρια ψυχές, με 45% ανεργία, με το 65% να μην έχει επαρκή τροφή. Αποκλεισμένοι, συχνά χωρίς ρεύμα και καθαρό νερό, χωρίς είδη βασικής ανάγκης.

Σε αυτό το απάνθρωπο “έργο” του το Ισραήλ διαχρονικά έχει την απόλυτη στήριξη και παρότρυνση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών κρατών και δυνάμεων, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες εξισώνουν τον θύτη με το θύμα ενώ τις τελευταίες μέρες στρέφονται αποκλειστικά ενάντια στο θύμα, τον παλαιστινιακό λαό. Στόχος τους πάντα η κλοπή του πλούτου των λαών της περιοχής, ο έλεγχος των πηγών των υδρογονανθράκων και των δρόμων μεταφοράς τους.

Το τίμημα αυτής της ανάμιξής τους είναι η καταπίεση των Παλαιστινίων και όχι μόνο, οι καθημερινές δολοφονίες ανθρώπων που αντιστέκονται, ακόμη και πολλών μικρών παιδιών, το σακάτεμά τους για να μην μπορούν να προβάλουν αντίσταση.

Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις – ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – στηρίζουν στενά το ισραηλινό κράτος, προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, βαθαίνουν κι αναβαθμίζουν συνεχώς την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο. Η χώρα μας εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή – καθιστώντας το μέλλον του λαού και της νεολαίας μας ολοένα και πιο επικίνδυνο. Απαιτούμε να μην υπάρξει καμία ανάμειξη της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία, να γυρίσει άμεσα η ελληνική φρεγάτα που συμμετέχει στη νατοϊκή δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί που αγωνίζονται, είναι οι ιμπεριαλιστές και τα όργανά τους!

Ο τερματισμός της αιματοχυσίας μπορεί να γίνει πράξη μόνο με τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, με τη δημιουργία ενός πραγματικά ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Χαιρετίζουμε την περιφανή αντίσταση του λαού της Παλαιστίνης, εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση στον αγώνα του μέχρι την πλήρη δικαίωσή του.

Καλούμε το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τους μαζικούς φορείς και της οργανώσεις τους να συμμετέχουν στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 19 Οκτώβρη στην Πλατεία Ειρήνης.»

Σχολιάστε