My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Στο Erasmus+ το 5ο Νηπιαγωγείο

Το πρόγραμμα «my roots, my country, our Europe” αποτελεί ένα εγκεκριμένο σχέδιο δράσης Erasmus+ KA229 ενταγμένο στις συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων. Κυρίαρχοι σκοποί του προγράμματος είναι η συνεργασία σχολείων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η ανταλλαγή καλών πρακτικών, η αντιμετώπιση νέων προκλήσεων και η συμπερίληψη και ανοχή της διαφορετικότητας.

Οι δραστηριότητές μας θα επικεντρωθούν στην ανακάλυψη της δικής μας καταγωγής, της δικής μας χώρας, της συνειδητοποίησης του πολιτισμικού μας χαρακτήρα. Σημαντικό ρόλο στην πραγματοποίηση του προγράμματος θα έχουν οι γονείς των παιδιών.

Η συμμετοχή τους σε δραστηριότητες του νηπιαγωγείου μας θα βελτιώσει την εμπιστοσύνη τους στην εκπαιδευτική διαδικασία και θα αυξήσει το ενδιαφέρον τους για τη σχολική εκπαίδευση.

Το σχέδιο έχει διετή διάρκεια 2018-2020 με συντονίστρια χώρα τη Γαλλία και εταίρους τη Πορτογαλία, τη Βουλγαρία, τη Πολωνία και την Ελλάδα.

Το 5ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς συμμετέχει με τις εκπαιδευτικούς Θεοδωρακάκη Θεοπή και Σπυρλιάδου Αναστασία.

Μερικές από τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν θα είναι η παρουσίαση παραδοσιακών φορεσιών, χορών, μουσικής της καταγωγής των οικογενειών, κοινό παιχνίδι Ευρωπαϊκού παραμυθιού μέσα από τις παραδοσιακές ιστορίες μας, κοινό βιβλίο παραδοσιακών συνταγών, βιβλίο τέχνης και μουσείων, βιβλίο φυσικής ιστορίας.

Πρώτη δραστηριότητα η επιλογή μασκότ του έργου με ψηφοφορία όλων των σχολείων και παραλαβή της από τη συντονίστρια χώρα.

Πρώτη συνάντηση των εκπαιδευτικών στη Besancon της Γαλλίας.

Δελτίο τύπου από 5ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς

Σχολιάστε