My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Στο “σφυρί” βγαίνει η ΑΓΝΟ

Η γαλακτοβιομηχανία της βόρειας Ελλάδας ΑΓΝΟ, που το 2003 είχε περάσει στα χέρια της εταιρείας ΚΟΛΙΟΣ, βγαίνει στο «σφυρί» στις 7 Δεκεμβρίου προκειμένου να επαναλειτουργήσει με νέους ιδιοκτήτες, τρία χρόνια μετά το κλείσιμο της.

Ως γνωστόν, η  ΑΓΝΟ είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 και τον Μάρτιο του 2014 σταμάτησε κάθε παραγωγική δραστηριότητα απολύοντας στα τέλη του ίδιου έτους όλους τους εργαζομένους της.

Ο πλειστηριασμός για τη πώληση της εταιρείας θα ξεκινήσει με τιμή πρώτης προσφοράς τα 18,281 εκατ. ευρώ, με τις προσφορές του κάθε ενδιαφερόμενου να συνοδεύονται από εγγυητική επιστολή τράπεζας για ποσό όχι κατώτερο των 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες (ΕΡΤ3) έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ελληνικές και ξένες εταιρείες για την απόκτηση του συνόλου του ενεργητικού της ΑΓΝΟ, καθώς το σήμα τής άλλοτε ισχυρής βιομηχανίας δείχνει να είναι ακόμη αναγνωρίσιμο και με αξία στην αγορά.

Οι απαιτήσεις των πιστωτών της ΑΓΝΟ είναι πολλές και μεγάλες και αφορούν οφειλές προς Τράπεζες, εργαζομένους, εταιρείες και το Δημόσιο. Οι δανειακές υποχρεώσεις, σε ευρώ αλλά και σε δραχμές, ήταν κυρίως προς την παλιά ΑΤΕ, την άλλοτε Εμπορική, όπως και προς την Eurobank, ενώ οι οφειλές προς το Δημόσιο ξεπερνούν τα 9 εκατ. ευρώ.

Όταν έκλεισε η εταιρεία, 375 εργαζόμενοι που διεκδικούσαν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις βρέθηκαν άνεργοι. Καθώς η ΑΓΝΟ πτώχευσε με τον παλαιό Κώδικα, οι εργαζόμενοι θα προηγηθούν των υπολοίπων πιστωτών, των οποίων οι απαιτήσεις θα καλυφθούν μόνο μερικώς.

 

Σχολιάστε