My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Στο στόχαστρο η Μ. Βλάχου!

Νέα καταγγελία-διαμαρτυρία κατά της διοικήτριας του Νοσοκομείου Κιλκίς, Μαρίας Βλάχου, έκανε η πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων του Ιδρύματος, με τα τέσσερα μέλη της να την υπογράφουν και τα υπόλοιπα τρία να δηλώνουν ότι διαφωνούν.

Συγκεκριμένα, την καταγγλία που αφορά την αντικατάσταση της διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, την υπογράφουν οι Βασίλειος Τριανταφυλλίδης (πρόεδρος), Σάββας Σπυρίδης (γραμματέας), Στέφανος Σαρίδης (αντιπρόεδρος) και Αχιλλέας Καλεμκερίδης (αν. γ. γραμματέας), ενώ διαφωνούν τα μέλη του ΔΣ, Ιωάννης Ισαακίδης, Πασχάλης Μασούρας και Δημήτριος Τουρσίδης.

Η αναφορά-καταγγελία, που απευθύνεται στον υπουργό Υγείας, Α.Ξανθό, αναφέρει τα εξής:

“Κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, στην συνεδρίαση του με αριθμό 11 στις 13-02-2017 αποφάσισε κατά πλειοψηφία διά της παρούσης να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ και να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ την παράνομη και απαράδεκτη ενέργεια  της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Κιλκίς            κ. Μαρίας Βλάχου  η οποία προφανώς «έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της» την νομοθεσία και καρατόμησε την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας  του Νοσοκομείου μας.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 06-02-2017 και ώρα 14:10.μ.μ αναρτήθηκε στην διαύγεια η απόφαση της κ. Βλάχου, με την οποία καταπατώντας βάναυσα  κάθε έννοια νομιμότητας, προέβη  στην  αντικατάσταση της Διευθύντριας.

“Κύριε Υπουργέ,

Το άρθρο 30 του Ν.4369/2016 αναφέρει:

Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου

α) Έως την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου ή ειδικών διατάξεων, καθήκοντα προϊσταμένων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου προϊστάμενοι.                                β) Η θητεία των ανωτέρω προϊσταμένων λήγει αυτοδικαίως με την επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου.                   

Ως εκ τούτου από 27 Φεβρουαρίου 2016 και μέχρι τη συγκρότηση των Συμβουλίων Κρίσης και Επιλογή των Προϊσταμένων, εξακολουθούν να ασκούν καθήκοντα οι υφιστάμενοι Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων.

 Σύμφωνα με το Ν.3329/2005 άρθρο 7 παρ.13 και την υφιστάμενη Νομοθεσία για την επιλογή – ανάθεση – τοποθέτηση Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων (3528/2007, 3839/2010, 4024/2011, 4275/2014, 4369/2016), οι Διοικητές των Νοσοκομείων έχουν το δικαίωμα να συμπληρώσουν με ανάθεση τις κενές θέσεις Προϊσταμένων.

Κύριε Υπουργέ,

Οι Διοικητές των Νοσοκομείων δεν δύναται να διώκουν και να καθαιρούν!!!

Σε μια Δημοκρατική Χώρα τους ισχύοντες Νόμους, οι οποίοι ψηφίστηκαν από το Κοινοβούλιο, οφείλει η Διοίκηση να τους εφαρμόζει.

Ως εκ τούτου ζητάμε να σταματήσουν οι απαράδεκτες διώξεις και να ανακληθεί  άμεσα η  παράνομη απόφαση αντικατάστασης της  Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, δηλώνοντας παράλληλα  ότι θα αντιδράσουμε δυναμικά και με όλα τα μέσα σε κάθε τέτοια μεθόδευση.”

 

Σχολιάστε