My Twitter Feed

31 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Στο κενό η κινδυνολογία ΠΟΕΔΗΝ

“Οι κινδυνολογίες της ΠΟΕΔΗΝ δεν έχουν καταφέρει να φοβίσουν και να απομακρύνουν τους πολίτες από το Δημόσιο νοσοκομείο”, τονίζει η διοικήτρια του Νοσοκομείου Κιλκίς, Μαρία Βλάχου.

Σε δήλωσή της με αφορμή τη νέα καταγγελία της Ομοσπονδίας, η κ. Βλάχου παραθέτει τις ενέργειες της διοίκησης για “απεντόμωση, μυοκτονία και οφιοαπώθηση”, επισημαίνοντας ότι ήδη έχει ορισθεί η διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για το θέμα της εμφάνισης ποντικιού.

Η διοικήτρια του Νοσοκομείου αναφέρεται και στο θέμα του σωλήνα ατμού των πλυντηρίων, τονίζοντας ότι “ο πλύντης που εργαζόταν εκείνη την στιγμή έκλεισε άμεσα την βάνα ατμού και η βλάβη επισκευάστηκε από τους τεχνικούς του νοσοκομείου άμεσα”.

Τέλος, η κ. Βλάχου παραθέτει και μια σειρά ενεργειών της διοίκησης με στόχο της βελτίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Η δήλωση της κ. Βλάχου: 

“Προς απάντηση των αναφερομένων στο ηλεκτρονικό δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με την κατάσταση των πλυντηρίων και την εμφάνιση τρωκτικών στους χώρους του Γ. Ν. Κιλκίς και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας κάνουμε γνωστό τα εξής :

1.Με την ανάληψη καθηκόντων ως Διοικήτρια στο νοσοκομείο προχωρήσαμε άμεσα στην υπογραφή σύμβασης με εταιρεία απεντόμωσης, μυοκτονίας και οφιοαπώθησης. Μετά την εμφάνιση τρωκτικού και την αυτοψία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας έγινε έγγραφο προς την ανάδοχο εταιρεία από την οποία ζητούνται εξηγήσεις για την μη αποτελεσματική αντιμετώπιση του έργου, όπως αναφέρεται στην προσφορά της και της γνωστοποιήσαμε ότι θα εξεταστεί από μέρους μας η επιβολή προστίμου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, καθώς θεωρούμε ότι είναι υπεύθυνοι για την καλή εκτέλεση της σύμβασης.

Οι ενέργειες που προβήκαμε ήταν η μυοκτονία και απολύμανση της αποθήκης της Ορθοπεδικής και τοποθετήθηκαν επιπλέον δολωματικοί σταθμοί από την εταιρεία. Η επιτροπή λοιμώξεων και η Διοίκηση ήταν σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με το ΚΕΕΛΠΝΟ από το οποίο εστάλησαν και γραπτές οδηγίες για την σωστή αντιμετώπιση του συμβάντος και τα μέτρα πρόληψης που έπρεπε να ληφθούν. Επιπλέον δόθηκε άμεσα εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία και το γραφείο Επιστασίας για την υλοποίηση των μέτρων που προτείνονται στην έκθεση αυτοψίας και συγκεκριμένα: α) Έχει γίνει προμήθεια αεροστόπ πόρτας και η τοποθέτησή τους έγινε άμεσα. Έγινε σύσταση στο προσωπικό να παραμένουν οι εξωτερικές θύρες κλειστές και β) Έγινε έλεγχος όλων των αγωγών αποχέτευσης εντός και εκτός του Νοσοκομείου και έχουν τοποθετηθεί ήδη σχάρες σε πατοσίφωνα μπάνιου, όπου δεν υπήρχαν. Παράλληλα έγινε αίτηση για προμήθεια επιπλέον σχαρών για μελλοντική χρήση.

Επισημαίνεται ότι ήδη έχει ορισθεί η διενέργεια Προκαταρτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν ευθυνών των εμπλεκομένων υπάλληλων για ελλιπή άσκηση καθηκόντων.

2. Σχετικά με την ρωγμή που παρατηρήθηκε σε σημείο του σπειρώματος του σωλήνα ατμού των πλυντηρίων στις 07-09-2017, σύμφωνα με την αναφορά της Τεχνικής Υπηρεσίας και των εργαζομένων στα πλυντήρια, ο πλύντης που εργαζόταν εκείνη την στιγμή έκλεισε άμεσα την βάνα ατμού και η βλάβη επισκευάστηκε από τους τεχνικούς του νοσοκομείου άμεσα και συνεχίστηκε η λειτουργία των πλυντηρίων. Οι υπερβολές λοιπόν στις δηλώσεις της ΠΟΕΔΗΝ ότι «οι ασθενείς και οι συνοδοί στο διάδρομο του κτιρίου αντιμετώπισαν λιποθυμικές τάσεις» και «Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα» δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Άλλωστε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που λήφθηκε στη 22η συν/29-08-2017 (δηλαδή πριν από την ημερομηνία της βλάβης και του σχετικού δημοσιεύματος) εγκρίθηκε η ανάθεση της πλύσης του ιματισμού σε εξωτερικό συνεργάτη και προβήκαμε με την αιθμ πρωτ: 7269/14-09-2017 πρόσκληση στην ανάδειξη μειοδότη.

Σχετικά με το έργο της Διοίκησης επιγραμματικά αναφέρουμε:

  1. Σύνδεση του Νοσοκομείου με το φυσικό αέριο από τον Απρίλιο του 2017, ένα έργο το οποίο κωλυσιεργούσε τουλάχιστον 3 χρόνια με αποτέλεσμα να λειτούργει μόνο ένα μικρό μέρος από τον εξοπλισμό των μαγειρείων γιατί οι προδιαγραφές τους ήταν να λειτουργούν με φυσικό αέριο. Το σημαντικότερο όμως είναι η εξοικονόμηση πόρων και η μείωση του κόστους λειτουργίας ενώ παράλληλα παράλληλα μειώθηκε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του νοσοκομείου.
  2. Αύξηση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου πάνω από 40% (από 2.683.658 ευρώ σε 4.168.658 ευρώ για το οικονομικό έτος 2016, ενώ για το έτος 2017 ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 3.940.000 ευρώ, ο οποίος αυξήθηκε πρόσφατα κατά 440.000 ευρώ
  3. Η αύξηση των οικονομικών πόρων συνετέλεσε στη βελτίωση των υγειονομικών υπηρεσιών μας, καθώς δεν παρατηρήθηκε καμία έλλειψη υλικών και έγινε προμήθεια κλιματιστικών, υπολογιστών, φωτοτυπικών μηχανημάτων, εξοπλισμού μαγειρείων και υλοποίηση εργασιών συντήρησης. Επίσης εξοφλήθηκαν οφειλόμενες εφημερίες ιατρών από το 2014 και υπερωρίες προσωπικού από το 2015, συνολικού ποσού 250.000 ευρώ, και συνεχίζεται η άμεση εξόφληση των εφημεριών, υπερωριών προς το προσωπικό.
  4. Ολοκληρώσαμε τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας με συμβάσεις εργασίας, αλλά εκκρεμεί η πρόσληψη τους λόγω ασφαλιστικών μέτρων της συμβεβλημένης εταιρείας. Προχωρήσαμε και στην προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού φύλαξης που δεν υπήρχε πριν στο νοσοκομείο, καθώς και προσωπικού εστίασης με συμβάσεις εργασίας.
  5. Πρόσληψη προσωπικού: Προσλήφθηκαν επτά ιατροί του ΕΣΥ και ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του συμβουλίου κρίσης άλλων τριών ιατρών και αναμένεται το ΦΕΚ του διορισμού τους, πρόκειται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης άλλων επτά ιατρών ΕΣΥ μέχρι το τέλος του έτους και επίσης προσλήφθηκαν εννέα επικουρικοί ιατροί. Επίσης έχει προσληφθεί μόνιμο και επικουρικό προσωπικό διοικητικού και λοιπών ειδικοτήτων 29 υπαλλήλων.
  6. Εγκρίθηκε από την Διαχειριστική Αρχή του Interreg το έργο «IPA SHIELD 2» προϋπολογισμού 290.523 ευρώ και πρόκειται να αρχίσουν μέσα στον Οκτώβριο οι διαδικασίες προμήθειας του αντίστοιχου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και της τοποθέτησης κονσόλων ιατρικών αερίων στους θαλάμους των κλινικών, ενώ αναμένεται η έγκριση της 2ης πρότασης που υποβάλαμε και αφορά ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου. Επίσης θα αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 70.000ευρω.
  7. Αύξηση του αριθμού ασθενών στα Εξωτερικά ιατρεία τα επείγοντα και τα απογευματινά ιατρεία και των νοσηλευομένων στις κλινικές του νοσοκομείου με παράλληλη μείωση των διακομιδών.
  8. Αύξηση των εσόδων του νοσοκομείου, λόγω της αύξησης εισροής ασθενών, ενώ παράλληλα επιτύχαμε τη μείωση του κόστους νοσηλείας. Βελτιώθηκε λοιπόν τόσο η αποδοτικότητα όσο και η ιατρική αποτελεσματικότητα του νοσοκομείου.
  9. Ανασυγκρότηση των ιατρείων ώστε να γίνει διαχωρισμός των τακτικών ιατρείων από τα επείγοντα και βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών με τη λειτουργία μονάδας ανάνηψης και βραχείας νοσηλείας.
  10. Τέθηκαν σε λειτουργία επιπλέον χειρουργικά τραπέζια και η Μονάδα Μεταναισθητικής Φροντίδας (ΜΜΑΦ) με αποτέλεσμα την αύξηση των χειρουργικών επεμβάσεων και τη βελτίωση της ποιότητας.

Οι κινδυνολογίες λοιπόν της ΠΟΕΔΗΝ δεν έχουν καταφέρει να φοβίσουν και να απομακρύνουν τους πολίτες από το Δημόσιο νοσοκομείο, που δείχνει να εμπιστεύεται τις παρεχόμενες υπηρεσίες του νοσοκομείου μας για τη βελτίωση της υγείας του.”

Σχολιάστε