My Twitter Feed

18 Μάιος, 2018

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Με χρηματοδότηση έως 100%! -

Παρασκευή, 18 Μάιος, 2018

ΚΙΝΑΛ: Γραμματέας ο Ανθρακίδης -

Πέμπτη, 17 Μάιος, 2018

Το πρόγραμμα των Πολυκαστρινών -

Τετάρτη, 16 Μάιος, 2018

Εξαπλώνεται στη Κίνα η KLEEMANN -

Τρίτη, 15 Μάιος, 2018

Ενισχύσεις και δασικοί χάρτες -

Δευτέρα, 14 Μάιος, 2018

Μονάδα πρόληψης στο ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 14 Μάιος, 2018

ΝΔ: Εκλογές χωρίς κάλπες! -

Δευτέρα, 14 Μάιος, 2018

To αρδευτικό δίκτυο Γουμένισσας -

Δευτέρα, 14 Μάιος, 2018

Στο Ζάππειο μια μέρα…

Του Πέτρου Κατσάκου.


Ήταν Ιανουάριος του 2015 όταν ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια του καθημερινού του περιπάτου, συναντούσε τον Νικόλα στο Ζάππειο. Αφού έπαιξε λίγο μπάλα μαζί του, κάθισαν σε ένα παγκάκι και ο τότε πρωθυπουργός άκουσε τα προβλήματα του έφηβου και υποσχέθηκε να τα λύσει άμα τη επανεκλογή του στις επικείμενες τότε εκλογές.

Τα χρόνια πέρασαν, οι κάλπες άνοιξαν, ο Αντώνης Σαμαράς έφυγε νύχτα από το Μαξίμου και ο Νικόλας μεγάλωσε, άφησε την μπάλα, στρώθηκε στο διάβασμα, αρίστευσε, μπήκε στο πανεπιστήμιο, οργανώθηκε στη ΔΑΠ και επέστρεψε στο Ζάππειο. Αυτή τη φορά όχι για να παίξει μπάλα με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά για να δώσει πάσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που κάθιδρος προσπαθεί να σκοράρει στο γήπεδο της “ανομίας των πανεπιστημίων”.

Ο Νικόλας λοιπόν και η παρέα του επέλεξαν χθες την πριβέ αίθουσα της Αίγλης του Ζαππείου ώστε να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στους φοιτητικούς συλλόγους, αφήνοντας τους συναδέλφους τους των υπολοίπων παρατάξεων να στριμώχνονται και να παίζουν τη ζωή τους κορώνα – γράμματα στα αμφιθέατρα της ανομίας. Συμπαραστάτης τους σε αυτή την κοσμική εκλογική έξοδο, και ένα ισχυρό ακαδημαϊκό λόμπι που απεχθάνεται τους φοιτητικούς συλλόγους και την εκπροσώπησή τους στη διοίκηση των ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι φετινές αποσχιστικές τάσεις της ΔΑΠ του Νικόλα αλλά και των κατά τόπους συμμάχων τους από την ΠΑΣΠ -όπως για παράδειγμα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο- φέρνουν αναπόφευκτα στον νου την ιστορική παράδοση βίας και νοθείας των δύο παρατάξεων στην πάλαι ποτέ ΑΣΟΕΕ, όταν κάποιοι δεν δίσταζαν να ζητήσουν τη βοήθεια ακόμα και των “φουσκωτών” της Χ.Α. από τον Άγιο Παντελεήμονα ώστε να λύσουν τις διαφορές τους και να καταμετρήσουν τις ψήφους κατά το δοκούν.

Φοιτητικές παρατάξεις, που έχουν προσφέρει στο κίνημα και στις εκλογικές διαδικασίες αξέχαστες στιγμές γέλιου με “φουσκωτές κούκλες” αλλά και δακρύων με μπόλικο ξύλο και ανοιγμένα κεφάλια, εμφανίζονται σήμερα ως τιμητές της πανεπιστημιακής νομιμότητας με χρυσό χορηγό την Πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου, που μπορεί να δυσκολεύεται ταμειακά ως προς τη σίτιση των φοιτητών αλλά της περισσεύουν κάποιες χιλιάδες ευρώ για να μισθώσει αίθουσες στην Αίγλη του Ζαππείου για “πριβέ” εκλογικές διαδικασίες.

Με πρόσχημα τη νομιμότητα, η ΔΑΠ, με πρόθυμο συμπαραστάτη την ΠΑΣΠ, επιχείρησαν χθες την πλήρη απονομιμοποίηση μιας κορυφαίας στιγμής του φοιτητικού κινήματος που, αφού δεν μπόρεσαν να το ποινικοποιήσουν, κατέφυγαν στην επιχείρηση υπονόμευσής του.

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε