My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Ωραιόκαστρο: Φρενάρει το δρόμο;

«Δεν πρέπει να επιτραπεί καμία άλλη καθυστέρηση στον άξονα Νέας Σάντας – Ασσήρου», τονίζει ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γιωργος Γεωργαντάς σε ανακοίνωσή του, με αφορμή ενέργειες του Δήμου Ωραιοκάστρου για ακύρωση σχετικής υπουργικής απόφασης.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω δήμος κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της απόφασης του αρμόδιου Υπουργού για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, προκειμένου να διασφαλιστούν τα απαραίτητα γαιώδη υλικά για τις επιχωματώσεις, που θα λαμβάνονταν από τη θέση «Καμάρα» του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, η κατάθεση της αίτησης ακύρωσης υπαγορεύτηκε “από φωνές που δεν αντιλαμβάνονται τη μεγάλη χρησιμότητα του έργου τόσο σε επίπεδο ασφάλειας όσο και σε επίπεδο προσβασιμότητας στην Εγνατία και επικράτησαν κριτήρια τοπικού χαρακτήρα  λόγω της μη έγκυρης ενημέρωσης”.

“Είναι ανάγκη στο διάστημα αυτό όλοι οι θεσμικοί φορείς του Νομού, το ΥΠΕΧΩΔΕ και βεβαίως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να επιχειρήσουμε την αλλαγή στάσης του Δήμου Ωραιοκάστρου στην ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου έργου που θα έχει οφέλη για τους δημότες όλης της περιοχής”, υπογραμμίζει ο κκ. Γεωργαντάς στην ανακοίνωσή τουη οποία έχει ως εξής:

“Ο πολύπαθος οδικός άξονας Νέας Σάντας – Ασσήρου κινδυνεύει να μπει σε νέες περιπέτειες μετά από μία ενέργεια του Δήμου Ωραιοκάστρου,  η οποία και προφανώς δεν  εξυπηρετεί ούτε το δημόσιο συμφέρον αλλά ούτε και το συμφέρον των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Έχοντας κατασκευαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό όλα τα τεχνικά έργα του μήκους 12 χλμ. οδικού άξονα απέμενε η διασφάλιση των απαραίτητων γαιωδών  υλικών για τις επιχωματώσεις. Για το σκοπό αυτό υπάρχει εγκεκριμένος δανειοθάλαμος συνολικής έκτασης 339 στρεμμάτων στη θέση «Καμάρα» του Δήμου Ωραιοκάστρου ο οποίος είχε συμπεριληφθεί και στην ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων του έργου που εγκρίθηκαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ  στις 2-12-2015. Ο δανειοθάλαμος αυτός είναι εγκεκριμένος από τον αρμόδιο Υπουργό με βάση την κείμενη νομοθεσία και η λήψη των υλικών θα σταματήσει με την ολοκλήρωση   του  συγκεκριμένου αυτού έργου.

Οφείλω να θυμίσω στο σημείο αυτό ότι  η κατασκευή του   οδικού αυτού άξονα διασώθηκε και πέρασε ως «γέφυρα» στο νέο ΕΣΠΑ που λήγει το 2020 ακριβώς επειδή το Μάρτιο του 2014 το Υπουργικό  Συμβούλιο με απόφαση του τότε Πρωθυπουργού Αντώνη  Σαμαρά το χαρακτήρισε ως μεγάλης σημασίας για την οικονομία της χώρας κι έτσι ολοκληρώθηκε άμεσα η πράξη της απαλλοτρίωσης.

Δυστυχώς κι ενώ φαίνονταν ότι έχει δρομολογηθεί η κατασκευή  του έργου  ο Δήμος Ωραιοκάστρου κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του Υπουργού για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του δανειοθαλάμου. Η κατάθεση της αίτησης ακύρωσης υπαγορεύτηκε προφανώς από φωνές που δεν αντιλαμβάνονται τη μεγάλη χρησιμότητα του έργου τόσο σε επίπεδο ασφάλειας όσο και σε επίπεδο προσβασιμότητας στην Εγνατία και επικράτησαν κριτήρια τοπικού χαρακτήρα  λόγω της μη έγκυρης ενημέρωσης. Η αίτηση ακύρωσης επρόκειτο να εκδικαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας  αύριο, 12-12-2018,  πλην όμως αναβλήθηκε οίκοθεν  για 16-1-2019 .

Είναι ανάγκη στο διάστημα αυτό όλοι οι θεσμικοί φορείς του Νομού, το ΥΠΕΧΩΔΕ και βεβαίως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να επιχειρήσουμε την αλλαγή στάσης του Δήμου Ωραιοκάστρου στην ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου έργου που θα έχει οφέλη για τους δημότες όλης της περιοχής. Είναι αναγκαίο να αντιληφθούν όλοι ότι η μη έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου εντός των ορίων το τρέχοντος Προγράμματος θα επιφέρει  σημαντικές αρνητικές συνέπειες. Και μόνο η καθυστέρηση από την εκδίκαση και την αναμονή της έκδοσης απόφασης μπορεί να είναι καταλυτική για την πορεία του έργου . Μετά την παράδοση σε κυκλοφορία,τις επόμενες ημέρες,του άξονα από τον κόμβο Μαυρονερίου έως την είσοδο της πόλης  του Κιλκίς οφείλουμε όλοι να επικεντρώσουμε την προσπάθεια μας , στον άξονα  Νέας Σάντας – Ασσήρου προκειμένου να ολοκληρωθεί το μεγάλο αυτό έργο.”

Σχολιάστε