My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Στιγμές αξιοπρέπειας,

floridis-panagiotis…ιστορίες συνωμοσίας.

Του Παναγιώτη Φλωρίδη.


Την περασμένη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 το Συνεδριακό Κέντρο του Κιλκίς έζησε μια πρωτόγνωρη εμπειρία: ένας αιρετός με 12ετη παρουσία στην Αυτοδιοίκηση ανακοίνωνε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές. Ο κ. Ευ. Μπαλάσκας με δύο πλήρεις θητείες στη Νομαρχία και μια ημιτελή στο δήμο Κιλκίς ανακοίνωσε ενώπιον ενός πυκνού ακροατηρίου, πρωτοφανούς για το Συνεδριακό, ότι δεν θα μετάσχει στις εκλογές του Μαΐου ως υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς.

Η απόφαση του ήταν τελεσίδικη. Δεν κλονίσθηκε από τις έντονες εκκλήσεις των φίλων του στο Συνεδριακό. Δεν υπαναχώρησε ούτε όταν μια ένθερμη οπαδός του τον παρακινούσε, στεντορεία τη φωνή, να είναι και πάλι υποψήφιος με το επιχείρημα «Είμαστε τόσοι Μουτζαχεντίν δικοί σου εδώ. Τι άλλο θέλεις!». Δεν ξέρουμε αν όλοι ανεξαιρέτως εντός κι εκτός Συνεδριακού ήταν Μουτζαχεντίν, αλλά είναι σίγουρο ότι όπου υπάρχουν Μουτζαχεντάν ή Ταλιμπάν, κάπου γύρω υπάρχει κι ο απαραίτητος Μουλάς Ομάρ, ή κάτι παρεμφερές. Και ο κ. Μπαλάσκας προφανώς απέφυγε επιμελώς αυτόν το ρόλο εν έτει 2014 και με πλήρη Δημοκρατία.

Μετά από έναν σύντομο απολογισμό της  παρουσίας του στα δημόσια πράγματα του νομού, δήλωσε ξεκάθαρα ότι αποστασιοποιείται  προσωρινά έστω. Το αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να διεκδικήσει την προσωπική και οικογενειακή του ηρεμία δεν αμφισβητείται. Οι δικαστικές και άλλες ταλαιπωρίες δεν ήταν και οι συνήθεις. Και η φράση του «δεν θέλω να απολογείστε εσείς για μένα, παρά μόνον εγώ» ήταν πραγματικά η κορύφωση και όλη η ουσία της ομιλίας του. Μια φράση που απελευθερώνει αγνούς φίλους και ακυρώνει δόλιους αντιπάλους.

Η απόφαση του κ. Μπαλάσκα σίγουρα έχει κι άλλες αιτίες, κι άλλες παραμέτρους. Ο εν αργία δήμαρχος είχε φυσικά δικαίωμα εκ του νόμου να είναι και πάλι υποψήφιος. Γνώριζε όμως ότι, αν οι δημότες του έδιναν εκ νέου εντολή, την επομένη της εκλογής του θα ετίθετο πάλι σε αργία. Και, όταν και αν, η αναίρεσή του στον Αρειο Πάγο είχε αρνητική έκβαση, θα ετίθετο σε οριστική παύση. Οπότε οι δημότες θα υφίστανται μια παραχάραξη της βούλησης τους, αφού άλλον θα ψήφιζαν για δήμαρχο και άλλος θα εκλεγόταν στη θέση του με τις ψήφους μόνο των δημοτικών συμβούλων.

Ο Β. Μπαλάσκας στο τέλος της ομιλίας του, καταχειροκροτούμενος, υποσχέθηκε στους φίλους ότι μετά από ένα διάλειμμα θα τους καλέσει πάλι στον ίδιο χώρο για να ζητήσει πάλι τη στήριξή του παραθέτοντας τη “νέα του αφήγηση” από άλλο μετερίζι. Την υποψηφιότητά του  για τη Βουλή δηλαδή.

Εδώ θα μπορούσε να ολοκληρωθεί το σημείωμα. Πάντα όμως υπάρχει το «αντί». Ετσι, και στις ξεκάθαρες και λυτρωτικές εξηγήσεις υπάρχει απέναντι η θολούρα, η αβεβαιότητα, τα σενάρια, η παραλυτική συνωμοσιολογία, η θλιβερή επανάληψη.

Πριν λίγες μέρες λοιπόν ακούσθηκε ένα πολυαναμενόμενο «παρόν». Τηλεφωνικά από τη συχνότητα του ΡΑΔΙΟ-ΜΑΧΗΤΗΣ ο κ. Συμπιλίδης ανακοίνωσε τις προθέσεις του για τον τόπο. Δυσκολεύοντας εμφανώς τον δημοσιογράφο, δεν δήλωνε ξεκάθαρη υποψηφιότητα για το δημαρχιακό αξίωμα. Δήλωνε απλά… παρών. Μακριά και πέρα από κόμματα, θυσίαζε καριέρα, θέση, οικονομικές απολαβές, “τα πάντα όλα” για τον τόπο του τόσο αγαπά. Η συνταξιοδότηση φαντάζει ως υπέρτατη  θυσία για τον τόπο με ένα ηχηρό «παρών». Στην επιμονή του δημοσιογράφου, αποκάλυψε την ύστατη θυσία»: «Δηλώνω παρών και καλώ όλους. Κι αν βρεθεί κάποιος καλύτερος καπετάνιος, εγώ κάνω πίσω». Ωσαν το «πλοίο» του δήμου θα μπορούσε να κυβερνηθεί με …συλλογικές διαδικασίες! Δημοκρατικές πάντα.

Η φημολογία για την «κάθοδο» του Γ.Συμπιλίδη ξεκίνησε πριν καιρό. Από την ίδια ομάδα, με την ίδια πρακτική με το ίδιο κουραστικό στυλ περασμένων δεκαετιών. Ολοι μιλούν ψιθυριστά, συνωμοτικά, όλοι έχουν απόρρητες πληροφορίες, όλοι μιλούν «με κάτω» (όπου «κάτω» είναι η Αθήνα). Και αρκετοί εξ αυτών, μιλούν με τον Αντώνη (Σαμαρά, εννοείται). Λες κι ο Πρωθυπουργός και προεδρεύων της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν έχει άλλο «νταλκά» από το  τί θα γίνει στο δήμο Κιλκίς. Μ’ αυτήν την ανησυχία κοιμάται και ξυπνάει.

Το πρόγραμμα βέβαια της κίνησης εξαντλείται στους γνωστούς «πυλώνες». Εδώ και μήνες ο πρώτος πυλώνας της καθόδου ήταν να “φύγει ο κλέφτης” (όπου κλέφτης είναι ο Μπαλάσκας). Ελα όμως που ο “κλέφτης” τους έκανε το «χουνέρι» και αποχώρησε με δημόσια, ξεκάθαρη και αξιοπρεπή διαδικασία, καταργώντας το ένα κομμάτι   του «προγράμματος».

Ο δεύτερος πυλώνας του «προγράμματος» είναι φυσικά…. ο ίδιος ο Αντώνης (Σαμαράς εννοείται). Είναι το ότι απλά δεν χρειάζεται πρόγραμμα και πρόταση. Ο,τι θέμα έχει ο δήμος, θα λύνεται αυτομάτως αφού ο Γιώργος (Συμπιλίδης εννοείται), θα μιλάει απευθείας με τον Αντώνη. Ο δρόμος Κιλκίς-Θεσσαλονίκης, το ΤΕΙ, το Δικαστικό, το ημιτελές Γηροκομείο, θα γίνουν μ’ ένα τηλεφώνημα του Γιώργου προς τον Αντώνη. Ο… νταλκάς που λέγαμε!

 Ο τρίτος και πρόσφατος «πυλώνας» του προγράμματος είναι ότι… ο Τονικίδης δεν κατεβαίνει! Δεν δικαιούται όπως, προφανώς απεφάνθη, ο γραφικός νομικός που από τώρα εμφανίζεται ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επί Γιώργου (Συμπιλίδη εννοείται). Προφανώς μπερδεύει τους διορισμένους Προέδρους και Διοικητές, με τους αιρετούς. Προφανώς, επίσης δεν μπορεί να ξεχωρίσει το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με το αντίστοιχο που δεν λαμβάνει ούτε ένα ευρώ από το Δημόσιο και συντηρείται αποκλειστικά από τις συνδρομές των μελών του.

Στον «πυλώνα» αυτό του προγράμματος βέβαια επιστρατεύθηκαν και αθλιότητες του στυλ «ο Τονικίδης ξοδεύει λεφτά για εκδηλώσεις, την ώρα που το προσωπικό του Επιμελητηρίου μένει απλήρωτο». Στον αγώνα και την αγωνία για την νίκη  και τη …σωτηρία  του τόπου, παραβλέπονται ακόμη και οι ποινικές συνέπειες των λεγομένων και γραφομένων.

Αυτά ισχύουν ακόμη στο δύσμοιρο Κιλκίς εν έτει 2014. Απουσία προτάσεων, έλλειψη απόψεων, συνωμοσιολογία και μόνιμη επίκληση μονίμων «σωτήρων». Και πάντα βέβαια οι «εξ απορρήτων» να μιλούν εξ ονόματος του αρχηγού, να τον καθοδηγούν με λάθος δημοσκοπικά ευρήματα. να τον  οδηγούν τελικά στα βράχια, χωρίς ο ίδιος να ευθύνεται. Οι ίδιοι που σήμερα μοιράζουν από τώρα «οφίκια» πριν λίγα χρόνια ήταν δίπλα στον Μπαλάσκα, ομνύοντας με θέρμη στο όνομα του, και σκάβοντας συστηματικά το «λάκκο» του. Κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει ότι τους «πήρανε χαμπάρι».

Υ.Γ. Στις εκλογές του 2006 για την τότε Νομαρχία ένας «αναλυτής» του στρατοπέδου του γιατρού, προέβλεπε άνευ αντιρρήσεων, ότι στο δεύτερο γύρο θα περάσουν ο Συμπιλίδης και ο Φραγγίδης. Επεσε διάνα: Ο Μπαλάσκας βγήκε Νομάρχης απ’ τον πρώτο γύρο!

Υ.Γ. Το σημείωμα μην αξιολογηθεί απ’ τους συνομοσιολόγους-σεναριογράφους ως άνοιγμα προς τον Μπαλάσκα. Μετά από τόσες δεκαετίες γνωριμίας, θα ήταν άκομψο, χονδροειδέστατο και καθόλου «σικ». Εξ άλλου, υπάρχει η ασφαλιστική δικλείδα: ας μιλήσουν πρώτα «με κάτω».

Άρθρο στην ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε