My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Στη Πράγα, ο “Αγ. Τρύφων” Κιλκίς

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στενημαχιτών «Ο Άγιος Τρύφων» Κιλκίς εκπροσώπησε επάξια για άλλη μια φορά την Ελλάδα στο εξωτερικό, αυτή τη φορά στην πανέμορφη πόλη της Πράγας.

Το τμήμα παραστάσεων του συλλόγου συμμετείχε στο 23ο διεθνές φεστιβάλ παραδόσεων στην Πράγα, δίνοντας παραστάσεις που ενθουσίασαν το κοινό και εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα του. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 27 χώρες μεταξύ των οποίων η Κύπρος, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Πολωνία, η Σουηδία, η Σερβία και πολλές άλλες.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην Πράγα, χορευτές και φίλοι του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν πολλά από τα ιστορικά και μαγευτικά αξιοθέατα της πόλης. Ένα από αυτά είναι το Κάστρο της Πράγας, ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα κάστρα του κόσμου, αλλά και ο γοτθικός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βίτου, που αποτελεί το σημαντικότερο εθνικό μνημείο της Τσεχίας αφού εκεί στέφονταν οι βασιλείς της Βοημίας.

Ένα ακόμα αξιοθέατο είναι η Γέφυρα του Καρόλου, μία από τις πλέον φημισμένες αψιδωτές και ιστορικές γέφυρες της Ευρώπης που βρίσκεται στον ποταμό Μολδάβα στο κέντρο της Πράγας και διακοσμείται με 30 αγάλματα και γλυπτά, τα περισσότερα από τα οποία χρονολογούνται από το 1700. Επιπλέον, το Αστρονομικό Ρολόι της Πράγας, ένα μεσαιωνικό αστρονομικό ρολόι στο κέντρο της πόλης, κλέβει τις εντυπώσεις με την πολυπλοκότητα και την επιβλητικότητά του.

Το Κάρλοβι Βάρι, μία λουτρόπολη στη Δυτική Τσεχία, είναι δημοφιλής τόπος προορισμού τουριστών, ειδικά για τις διεθνείς προσωπικότητες που επισκέπτονται τη λουτρόπολη. Ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον Δ’, το 14ο αιώνα και εντυπωσίασε τα μέλη του συλλόγου Στενημαχιτών με τη γραφικότητα του.

Τέλος, χορευτές και εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις πανέμορφες πόλεις της Βουδαπέστης και της Βιέννης και να θαυμάσουν από κοντά κάποια από τα αξιοθέατα τους, όπως ο πύργος των ψαράδων στη Βουδαπέστη και ο ναός του Αγίου Στεφάνου στην Βιέννη.

Σχολιάστε