My Twitter Feed

26 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Στη Κω, οι ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ

Τμήμα του μεγάλου χορευτικού σχήματος παραστάσεων  της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» συμμετείχε στα 5α «ΔΙΟΓΕΝΕΙΑ» στο νησί της Κώ. Απ` την Παρασκευή 10 έως την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου το συγκρότημα των Αργοναυτών συνέβαλε και αυτό για την επιτυχία των 5ων ΔΙΟΓΕΝΕΙΩΝ που πραγματοποιούνται ανά δύο χρόνια τέτοια εποχή στην πόλη της Κώ. Διοργανωτής, ο Ποντιακός σύλλογος «ΞΕΝΗΤΕΑΣ» της Κώ, μια χούφτα πόντιοι που κατάγονται κυρίως από την Β. Ελλάδα και οι οποίοι κρατούν άσβεστη την ποντιακή φλόγα στις εσχατιές της Ελλάδας. Μαζί με το τμήμα των ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ συμμετείχαν και τα Μωμοέρια από τον Ποντιακό Σύλλογο της Πτολεμαϊδας δίνοντας έτσι μια διαφορετική νότα στους δρόμους της πόλης.

Την πρώτη μέρα και μετά τα Μωμοέρια στο συνεδριακό της πόλης υπήρξε μία σατιρική παράσταση από έναν τοπικό μουσικό σύλλογο καθώς ήταν και μέρες του καρναβαλιού. Την δεύτερη μέρα στις κεντρικές εκδηλώσεις της διοργάνωσης χόρεψαν το συγκρότημα του ποντιακού συλλόγου της Κω και το χορευτικό των ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ και το οποίο καταχειροκροτήθηκε έπειτα από μία παράσταση γεμάτη πάθος και ενέργεια και αφού το πρόγραμμα του χορευτικού προλόγιζε ο γνωστός ηθοποιός Λάζος Τερζάς . Μετά το πέρας των εκδηλώσεων έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών αλλά κυρίως δόθηκαν υποσχέσεις για μελλοντικές συνεργασίες των ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ και του ΞΕΝΗΤΕΑ δυναμώνοντας έτσι τις σχέσεις μεταξύ των δύο συλλόγων.

Την όλη διοργάνωση κάλυπτε η ΕΤ3 προσκεκλημένη από τον τοπικό σύλλογο δίνοντας έτσι μία πανελλαδική εμβέλεια στην διοργάνωση. Την τελευταία μέρα έγινε τουριστική περιήγηση στο νησί από τους υπεύθυνους του συλλόγου.  Οι εντυπώσεις θετικές σε μία ακόμη αποστολή των ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ και πολλά συγχαρητήρια και στον χοροδιδάσκαλο αλλά και στα παιδιά που συμμετέχουν στο χορευτικό δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους  για μία παράσταση το δυνατόν καλύτερη κάθε φορά.

Σχολιάστε