My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Στη Βουλή η μεταφορά μαθητών

Το θέμα των 12 μαθητών δημοτικού του Ομαλού και του Πενταλόφου Παιονίας, που δεν μπορούν μα πάνε σχολείο, έφερε στη Βουλή ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας, που κατέθεσε σήμερα Πέμπτη, ο βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς ζητά την παρέμβαση του Κ. Γαβρόγλου ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα που προκύπτει για τη μεταφορά μαθητών σε σχολείο της Γουμένισσας.

Το κείμενο της επίκαιρης  ερώτησης :

«Στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς για τη μεταφορά των μαθητών των χωριών Ομαλού και Πενταλόφου Δήμου Παιονίας προς τα σχολεία της Γουμένισσας έχουν παρουσιαστεί προβλήματα τα οποία απαιτούν τη δική σας παρέμβαση προκειμένου να επιλυθούν.

Συγκεκριμένα, ενώ έγιναν οι σχετικοί διαγωνισμοί όπως προβλέπονται στην ΚΥΑ 24001/13 (ΦΕΚ 1449 Β/14-6-13), για το δρομολόγιο αυτό δεν υπήρξε κανέναν ενδιαφέρον με αποτέλεσμα ο σχετικός διαγωνισμός να κηρυχθεί δύο φορές άγονος. Οι προσπάθειες του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς και των υπολοίπων θεσμικών παραγόντων δεν μπόρεσαν να επιλύσουν το πρόβλημα κι έτσι απέμεινε ως μοναδική λύση η προβλεπόμενη από τις σχετικές διατάξεις μεταφορά των μαθητών με ευθύνη των γονέων τους στους οποίους και θα καταβάλλεται η σχετική δαπάνη.

Δυστυχώς η λύση αυτή δεν είναι εφικτή καθώς πολλοί γονείς δε διαθέτουν δικά τους επιβατικά αυτοκίνητα ενώ κάποιοι άλλοι λόγω των εργασιών τους (οι κάτοικοι των δύο χωριών είναι κυρίως κτηνοτρόφοι) αδυνατούν να μεταβούν  δύο φορές την ημέρα στη Γουμένισσα. Θα πρέπει να σημειωθούν και οι άσχημες καιρικές συνθήκες που συχνά επικρατούν σε αυτά τα ορεινά χωριά και οι οποίες απαιτούν προσεκτική οδήγηση από επαγγελματίες οδηγούς.

Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο δεν έχει προβλέψει την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων και είναι αναγκαίο να βρείτε εσείς τον τρόπο με τον οποίο θα λυθεί το θέμα των «άγονων» αυτών γραμμών. Με βάση τις γενικές αρχές που πρέπει να διέπουν τις συμβάσεις αλλά και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον θα μπορούσαν να δοθούν επιπλέον κίνητρα για τους συγκεκριμένους διαγωνισμούς.

Επειδή είναι συνταγματικό το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση και η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβασή τους σε αυτήν και το Κράτος είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την ομαλή λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης, οφείλουμε να πράξουμε τα απαιτούμενα ώστε να εξυπηρετηθούν ισάξια όλα τα παιδιά φροντίζοντας ιδιαίτερα αυτά που κατοικούν σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτώνται οι Αρμόδιοι Υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα που προκύπτει για τη μεταφορά μαθητών μετά από άγονους διαγωνισμούς σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές;»

Σχολιάστε