My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Στη βάση θα δώσει τη μάχη

Pappas Tasos1-001Του Τάσου Παππά.


Συνωστισμός μεγάλος στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκατοντάδες υποψήφιοι μάχονται για μια θέση στις λίστες. Η ηγεσία ανακοίνωσε έναν κώδικα δεοντολογίας, ωστόσο πρέπει να αποφασίσει ποιους θα προκρίνει και ποιους θα κόψει. Δεν πρόκειται για απλή υπόθεση. Αλλοι προσέρχονται με διάθεση να αγωνιστούν και να προσφέρουν χωρίς υστερόβουλες σκέψεις και άλλοι είδαν φως και μπήκαν ελπίζοντας ότι το ρεύμα θα τους σπρώξει στην επόμενη Βουλή.

Τον πρώτο λόγο έχουν οι οργανώσεις του κόμματος που εγκρίνουν ή απορρίπτουν υποψηφιότητες, αλλά ο τελικός λόγος ανήκει στα κεντρικά όργανα. Τοπικά και κεντρικά όργανα δεν συμφωνούν πάντα. Το είδαμε στις ευρωεκλογές. Είναι λογικό. Επιλέγουν με διαφορετικά κριτήρια. Η ηγεσία οφείλει να παίρνει υπόψη της τη γενική εικόνα και να αποφασίζει με γνώμονα το συμφέρον του κόμματος. Οφείλει, αν θέλει να κερδίσει, να απευθυνθεί σε ευρύτερα κοινωνικά ακροατήρια και να πραγματοποιήσει ανοίγματα σε πολιτικούς χώρους.

Πρέπει να εξουδετερώσει τις τοπικές ίντριγκες, να αφοπλίσει τη μίζερη κριτική που έχει ως βάση τις προσωπικές αντιπαλότητες και να αναμετρηθεί με τις λογικές της ιδεολογικής και πολιτικής καθαρότητας. Την ίδια στιγμή όμως οφείλει, για να μην εκφυλιστεί το κόμμα σ’ ένα πολυσυλλεκτικό και ασπόνδυλο μόρφωμα, να βάλει φραγμούς.

Στελέχη των τοπικών κοινωνιών που κόβονται από τις οργανώσεις με τεκμηριωμένα επιχειρήματα (εκκωφαντική και εσκεμμένη απουσία από τη ζωή του κόμματος, παλαιοκομματικές συμπεριφορές, κακή έξωθεν μαρτυρία) δεν είναι δυνατόν να πριμοδοτούνται από την ηγεσία επειδή δηλώνουν γοητευμένα από το κάλεσμα για λαϊκή πανστρατιά, ποντάροντας για την ένταξή τους στα ψηφοδέλτια στις στενές σχέσεις που έχουν από το παρελθόν με υψηλόβαθμους παράγοντες του κεντρικού μηχανισμού, οι οποίοι με τις κινήσεις τους δημιουργούν τη βάσιμη υποψία ότι επιχειρούν να στήσουν προσωπικούς στρατούς για να τους χρησιμοποιήσουν ως διαπραγματευτικό όπλο την επόμενη μέρα προκειμένου να καταλάβουν μια θέση στην κυβέρνηση.

Αυτές οι πρακτικές διχάζουν τη βάση. Παράγουν φαινόμενα αποστράτευσης. Την προεκλογική μάχη θα τη δώσουν οι οργανώσεις πόρτα πόρτα. Η τηλεόραση δεν φτάνει. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες με τα περισσότερα ΜΜΕ να είναι εχθρικά.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε