My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Στηρίξτε την Ειδική Αγωγή με ΙΕΚ

eidiki-agogiΜια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προοπτική για το νομό βρίσκεται σε εξέλιξη. Το Υπουργείο Παιδείας «χαρτογραφεί» την Ελλάδα προκειμένου να επιλέξει τις πόλεις όπου θα ιδρυθούν ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής.

Ο νομός μας έχει ήδη εδώ και χρόνια υποδομές εκπαίδευσης και φιλοξενίας συμπολιτών μας με Ειδικές Ανάγκες, γι’ αυτό και θα πρέπει να προκριθεί στις επιλογές του Υπουργείου Παιδείας. Προς το σκοπό αυτό η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απέστειλε προς τον Υφυπουργό Παιδείας, Κ. Κουκοδήμο, την ακόλουθη επιστολή.

Ενόψη της ίδρυσης και λειτουργίας ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής, σας γνωρίζουμε ότι στο Νομό Κιλκίς, όπου έχουμε τη διοικητική ευθύνη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργούν Σχολεία Ειδικής Αγωγής: 

α. Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς (Δημόσιο κτήριο). 

β. στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς – τμήμα ένταξης.

γ. στο Γυμνάσιο Μουριών – τμήμα ένταξης.

δ. στο Γυμνάσιο Πλατανιάς – τμήμα ένταξης.

ε. στο Γυμνάσιο Ευρωπού – τμήμα ένταξης.

στ. στο Γυμνάσιο Ν. Αγιονερίου – τμήμα ένταξης.

Επίσης, στο 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς, λειτουργεί το ΙΕΚ Κιλκίς και διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια όλων των ειδικοτήτων.

Ο Νομός Κιλκίς, όπως γνωρίζετε, είναι παραμεθόριος και στυλοβάτης της Ελληνικής μακροχρόνιας Ιστορίας μας. Ως ακριτικός νομός δικαιούται της μεγίστης προσοχής και μέριμνας της πολιτείας. Οι κάτοικοι του είναι φιλόπονοι και κατά το πλείστον πρόσφυγες. 

Στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. που λειτουργεί στην πόλη του Κιλκίς φοιτούν σαράντα (40) σπουδαστές ειδικής κατηγορίας, οι οποίοι, μετά την αποφοίτησης τους, δεν έχουν διέξοδο και τρόπους συνέχισης των σπουδών τους για ειδίκευση. Επίσης υπάρχουν αρκετοί μαθητές με ειδικές ανάγκες που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν σε δομές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η  ίδρυση ΙΕΚ ειδικής αγωγής στην πόλη του Κιλκίς θα δώσει τη δυνατότητα στην κατηγορία αυτή των πολιτών να αποκτήσουν δεξιότητες και ικανότητες να ενταχθούν ομαλά στην αγορά εργασίας.   

Επισημαίνουμε ότι υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός (κτήρια, εργαστήρια, τεχνολογικός εξοπλισμός) για σύγχρονη λειτουργία ΙΕΚ ειδικής αγωγής.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα προνοήσετε, ώστε με την ευαισθησία που σας διακρίνει για θέματα παιδείας να εγκρίνετε την ίδρυση ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στο Νομό Κιλκίς με έδρα το Κιλκίς.”

Σχολιάστε