My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Στην Ουνέσκο η κουζίνα μας!

Πρόγραμμα για προώθηση αγροδιατροφικών προϊόντων με γεύσεις από το Κιλκίς, την Ημαθία, τη Θεσσαλονίκη, την Πέλλα, την Πιερία, τις Σέρρες και τη Χαλκιδική έχει σχεδιάσει η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας με στόχο να εγγραφεί η μακεδονική κουζίνα στους καταλόγους άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο!

Σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάζονται εκδηλώσεις που θα παρουσιάζονται  σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων του εσωτερικού και του εξωτερικού, σε αεροδρόμια, σταθμούς του μετρό, σιδηροδρομικούς σταθμούς, πολυκαταστήματα ή ξενοδοχεία.

Παράλληλα, διοργανώνονται αποστολές σε Κίνα, Αραβικά κράτη, Ιαπωνία και ΗΠΑ, ενώ ειδικά για τη Ρωσία προβλέπεται η ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και της Αγίας Πετρούπολης για την αύξηση των εμπορικών συναλλαγών σε προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής που έχουν πληγεί μετά την επιβολή του εμπάργκο.

Για την Ουνέσκο οι αρμόδιοι της Περιφέρειας ετοιμάζουν φάκελο υποψηφιότητας, έχοντας καταγράψει συνταγές της μακεδονικής κουζίνας, που αποτυπώνουν την πολιτισμική και γαστρονομική παράδοση των Ποντίων, των Βλάχων, των Σαρακατσαναίων, των Μικρασιατών και των ντόπιων κατοίκων, ενώ σημαντική είναι και η επιρροή από την εβραϊκή και αρμένικη κοινότητα.

Το σχετικό σχέδιο δράσης, που παρουσίασε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς και εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, κοστολογείται σε 3 εκατομμύρια ευρώ.

Σχολιάστε