My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Στην κόντρα Σισμανίδης – Βεργίδης

Σκληρή κόντρα Σισμανίδη – Βεργίδη εκδηλώθηκε τις τελευταίες μέρες, ενώ ο χώρος της Αυτοδιοίκησης μπήκε πια ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο.

Εν αρχή υπήρξε η επίθεση που εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Κιλκίς στη Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, κατηγορώντας την για τη μη υλοποίηση απαραίτητων έργων στο δήμο.

Περνώντας στην αντεπίθεση, ο αντιπεριφερειάρχης απαντώντας εκ μέρους της Περιφέρειας εγκαλεί τον δήμο για ελλείψεις και σφάλματα των σχετικών μελετών, στα οποία οφείλεται η μη ένταξη ορισμένων προταθέντων έργων.

“Σε κάθε περίπτωση δεν κατανοούμε τους υψηλούς  τόνους και τους  χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο κ. δήμαρχος… επιρρίπτοντας ευθύνες στην ΠΚΜ, που δεν της  αναλογούν”, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο κ. Βεργίδης στην απάντησή του, η οποία αναλυτικά έχει ως εξής:

Απαντώντας σε δηλώσεις του Δημάρχου Κιλκίς που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό τύπο, σχετικά με αναγκαιούντα έργα αρμοδιότητας του Δήμου Κιλκίς, που δεν εκτελέστηκαν με υπαιτιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για την αποκατάσταση της αλήθειας  και την αντικειμενική ενημέρωση των δημοτών του Κιλκίς παραθέτουμε τα ακόλουθα :

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η  Π.Ε. Κιλκίς ενημέρωσε εγκαίρως και λεπτομερώς τον Δήμο Κιλκίς για όλες τις προσκλήσεις που εκδόθηκαν από το ΕΣΠΑ έτσι  ώστε να μπορέσει έγκαιρα και σωστά να υποβάλει  αιτήσεις για τη χρηματοδότηση των απαραιτήτων έργων για το Κιλκίς.

Το γεγονός της μη ένταξης και περαιτέρω εκτέλεσης ορισμένων προταθέντων έργων, αρμοδιότητας του Δήμου Κιλκίς, οφείλεται  σε ελαττώματα (ελλείψεις-σφάλματα) των υποβληθησών από το Δήμο σχετικών μελετών, που διαπιστώθηκαν κατά τον τελικό έλεγχο των φακέλων των έργων από την αρμόδια  διαχειριστική αρχή, από την οποία ζητήθηκε η συμπλήρωση  ή διόρθωση των  μελετών   εντός  των  τασσομένων  από τα   θεσμικά  όργανα προθεσμιών, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση εκ μέρους του Δήμου.

Σε κάθε περίπτωση δεν κατανοούμε τους υψηλούς  τόνους και τους  χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο κ. Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. την Τετάρτη 05/12/2018 επιρρίπτοντας ευθύνες στην ΠΚΜ, που δεν της  αναλογούν.

Η ΠΚΜ και η Π.Ε. Κιλκίς θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειες του Δήμου, για την εκτέλεση όλων των αναγκαιούντων έργων υποδομής προς όφελος των πολιτών του Νομού Κιλκίς.”

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς

Βεργίδης Ανδρέας

Σχολιάστε