My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Στην Αθήνα το 5ο Δημοτικό του Κιλκίς

Η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών της ΣΤ’ τάξης του 5ου Δ. Σ. Κιλκίς στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου και ήταν πλούσια σε περιεχόμενο και εμπειρίες. Συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί: Αφροδίτη Ντίνου, Κατερίνα Μπόσκου και Νίκη Παυλίδου.

Η πρώτη μας επίσκεψη ήταν επιστημονική: στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το CERN. Μια βραδινή επίσκεψη/ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, στην Πεντέλη. Είχαμε την τύχη να βρεθούμε εκεί μια ξάστερη βραδιά, χωρίς φεγγάρι και απολαύσαμε την εμπειρία της Αστροπαρατήρησης μέσα από το ιστορικό τηλεσκόπιο Newall.

Ξεναγός μας στα μονοπάτια του ουρανού, αυτή την τόσο ξεχωριστή βραδιά, ήταν ο κ. Άρης Μυλωνάς, ερασιτέχνης αστρονόμος και εθελοντής ξεναγός στο ΙΑΑΔΕΤ (Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης).

Η επόμενη μέρα είχε να κάνει με Ιστορία και Κοινωνική – Πολιτική Αγωγή. Επισκεφτήκαμε το πρωί το Μουσείο της Ακρόπολης και στη συνέχεια ανεβήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, όπου την ξενάγηση στα μνημεία του Βράχου, ανέλαβαν τα παιδιά σε ομάδες, κάνοντας την προετοιμασία τις προηγούμενες μέρες στο σχολείο.

Η μεσημεριανή μας βόλτα στο Θησείο, την Πλάκα και το Μοναστηράκι ήταν απολαυστική και ήμασταν στην ώρα μας στο Σύνταγμα, για την επίσκεψή μας στη Βουλή των Ελλήνων και την ξενάγησή μας στους χώρους του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Τα παιδιά παρακολούθησαν ενεργά και με ενδιαφέρον το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη Δημοκρατία και το Πολίτευμα. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην περιοδική έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής για τον Ρήγα Φεραίο και το κορυφαίο σημείο της επίσκεψής μας ήταν η είσοδός μας στην κεντρική αίθουσα Συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου. Ήμασταν τυχεροί και εδώ, γιατί δεν είχε κάποια συνεδρίαση εκείνη την ώρα (18:00 -19:30) κι έτσι καθίσαμε στα έδρανα των Βουλευτών κι ολοκληρώσαμε εκεί το πρόγραμμά μας.

Η τελευταία μας επίσκεψη ήταν Περιβαλλοντική. Ο χώρος ήταν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, στην Κηφισιά. Σημαντική και πολύ περιεκτική επίσκεψη, όπου συμμετείχαμε σε βιωματικό πρόγραμμα για την Ενέργεια, στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στους χώρους του Μουσείου, μια συλλογή πολύ πλούσια, για την πανίδα της Ελλάδας.

Ακολούθως μελετήσαμε τα πετρώματα, τα ορυκτά και την χρήση τους από τον άνθρωπο και, τέλος, ξεναγηθήκαμε στην περιοδική έκθεση για τους σεισμούς και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να παίρνουμε.

Παιδιά και εκπαιδευτικοί δηλώνουμε απόλυτα ικανοποιημένοι και «γεμάτοι» από την ξεχωριστή αυτή εκπαιδευτική επίσκεψη. Μια εμπειρία που θα τη θυμόμαστε με θετική σκέψη.

Μοντάζ φωτό: gnomikilkis.blogspot.com

Σχολιάστε