My Twitter Feed

7 Μαΐου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Στεφάνια για την εργατική 1η Μάη -

Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Ο κορονοϊός είναι πάντα εδώ! -

Πέμπτη, 6 Μαΐου, 2021

“Τέλος τα SMS από τις 15 Μαΐου” -

Πέμπτη, 6 Μαΐου, 2021

Αχνοφέγγει ένα φως αισιοδοξίας -

Πέμπτη, 6 Μαΐου, 2021

Υποσχέσεις στελέχωσης της ΜΕΘ -

Πέμπτη, 6 Μαΐου, 2021

Μάχη των μαχών, τα εργασιακά -

Πέμπτη, 6 Μαΐου, 2021

Τα είπαν, Ειρήνη και στρατιωτικοί -

Τετάρτη, 5 Μαΐου, 2021

Κάλεσμα σε απεργία/συγκέντρωση -

Τετάρτη, 5 Μαΐου, 2021

Στεφάνια για την εργατική 1η Μάη

*Δήλωση Αγαθοπούλου – ανακοίνωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ.

Με κατάθεση στεφανιών στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με την βουλεύτρια Ειρήνη Αγαθοπούλου, την Πέμπτη 6 Μαΐου.

«Θα είμαστε μπροστά σε κάθε μάχη για να μην καταργηθεί το οχτάωρο και για να μην καταλυθούν τα εργασιακά δικαιώματα», υπογράμμισε η κ. Αγαθοπούλου, αναφέροντας στη δήλωσή της και τα εξής:

«Την ώρα που η κοινωνία και η οικονομία μετράνε ακόμα τις πληγές τους από την πανδημία, η κυβέρνηση της ΝΔ θέτει υπό αμφισβήτηση κεκτημένα δικαιώματα αιώνων των εργαζόμενων ανδρών και γυναικών, καθώς νομοθετεί υπό την πίεση και τις διαταγές των μεγαλοεργοδοτών για να φέρει έναν «εργασιακό μεσαίωνα».

Το αντεργατικό νομοσχέδιο των κ. Μητσοτάκη και Χατζηδάκη δεν πρέπει να περάσει. Δεν πρέπει καν να επιτρέψουμε να έρθει στη Bουλή. Να μην νομιμοποιήσουμε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την απουσία ελεγκτικών μηχανισμών, που προωθεί εδώ και καιρό η σημερινή κυβέρνηση από την πίσω πόρτα, με πρόσχημα την πανδημία. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, η νεολαία, τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να συστρατευθούν στον κοινό αυτό αγώνα, που πλήττει εργασιακά δικαιώματα ανδρών και γυναικών. Το νομοσχέδιο αυτό πλήττει κυρίως τις γυναίκες, οι οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερη ανεργία και επισφάλεια στην εργασία, έμφυλες διακρίσεις στις αποδοχές τους και στην επαγγελματική τους εξέλιξη, καθώς και τις αυξημένες οικογενειακές και φροντιστικές δραστηριότητες, λόγω της πανδημίας. Όλα αυτά δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν νόμος του κράτους.

Στο θράσος της κυβέρνησης να βαπτίσει το αντεργατικό νομοσχέδιο, ότι είναι «προς το συμφέρον των εργαζομένων» θα απαντήσουν στον δρόμο οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες αλλά και οι νέοι και οι νέες, που το εργασιακό τους μέλλον φαντάζει ζοφερό. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα είναι παρών σε αυτόν τον αγώνα.»

Η Νομαρχιακή

Από τη πλευρά της η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Σε όλον τον κόσμο η πανδημία οδηγεί τις κυβερνήσεις να συνειδητοποιήσουν ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα κέρδη και παράλληλα με την 4η βιομηχανική επανάσταση, η τετραήμερη, εφτάωρη εργασία με τις ίδιες απολαβές έχει τεθεί στη συζήτηση. Αντίθετα, στην Ελλάδαη κυβέρνηση κινείται σε εκ διαμέτρου άλλη κατεύθυνση, καθώς επιχειρεί να αξιοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλλει ό,τι πιο αντιλαϊκό και αντιδραστικό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον κόσμο της εργασίας.

Σήμερα είναι ξεκάθαρο το μήνυμα, πως το αντεργατικό και αντικοινωνικό νομοσχέδιο του Υπουργού Εργασίας, Κ. Χατζηδάκη, οφείλει να μείνει στα χαρτιά και όχι να αποτελέσει καθημερινότητα στις ζωές των εργαζομένων και των νέων της χώρας.

Λέμε όχι στην κατάργηση του οκτάωρο.

Λέμε όχι στις ατομικές συμβάσεις.

Λέμε όχι στην απελευθέρωση των απολύσεων.

Λέμε όχι στην υποβάθμιση του ΣΕΠΕ.

Λέμε όχι στην κατάλυση των εργασιακών και τωνσυνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Το νομοσχέδιο που σκοπεύει να φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη έρχεται να επιβάλλει την εργασιακή ζούγκλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣθα δώσει τη μάχη απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης παντούμαζί με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία.

Για το Κόμμα της Αριστεράς και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η μάχη αυτή είναι η μάχη των μαχών.»

Σχολιάστε