My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Στελεχώστε Τελωνείο – Τουριστικό Περίπτερο”

tzitzikostas-gkountenoudisΤο αίτημα Γκουντενούδη προς Τζιτζικώστα για Ευζώνους. – Επίσκεψη περιφερειάρχη και σε ΚΥ Πολυκάστρου – Μητρόπολη Γουμένισσας.

Την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς επισκέφθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών φορέων και υπηρεσιακούς παράγοντες για ζητήματα που αφορούν στην περιοχή.

Πρώτος σταθμός ήταν ο Τελωνειακός Σταθμός Ευζώνων, όπου προήδρευσε σε συνάντηση εργασίας, με θέμα την καλύτερη δυνατή λειτουργία του τελωνείου εν όψει της έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου και της αναμενόμενης αύξησης της κίνησης ταξιδιωτών και εμπορευμάτων από και προς την Ελλάδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και αρμόδιος για θέματα Τουρισμού της ΠΚΜ Γιάννης Γιώργος, ο δήμαρχος Παιονίας Θανάσης Λαπόρδας, ο αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς Αντώνης Λιάπης, ο προϊστάμενος του Τελωνειακού Σταθμού Ευζώνων Γιάννης Καρακασίδης, καθώς και εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Πιερίας , Κιλκίς και Χαλκιδικής.

“Ο Τελωνειακός Σταθμός των Ευζώνων αποτελεί μια από τις βασικότερες πύλες εισόδου ταξιδιωτών και εμπορευμάτων, με κομβικό ρόλο στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, καθώς υπολογίζεται ότι ετησίως διέρχονται περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες.

Στο σταθμό υπάρχει έλλειμμα τελωνειακών υπαλλήλων, καθώς υπηρετούν 34 άτομα, ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 50. Γι’ αυτό και θα ζητήσω από την κυβέρνηση την ενίσχυσή του με στελεχιακό δυναμικό, ειδικότερα κατά την περίοδο Μαΐου- Σεπτεμβρίου.

Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την ετοιμότητα του υπηρεσιακού μηχανισμού του τελωνείου και να αναβαθμίσουμε τις υφιστάμενες υποδομές, ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής και να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση ταξιδιωτών και επαγγελματιών κατά τη διαδικασία διέλευσης των συνόρων”, δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο κ. Γκουντενούδης έκανε λόγο για την “ανάγκη στελέχωσης με ανθρώπινο δυναμικό του τελωνείου αλλά και τουριστικού περιπτέρου, το οποίο ανήκει πλέον στη δικαιοδοσία της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κι έχει ως στόχο την ενημέρωση και παροχή χρηστικών πληροφοριών στους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής υπογράμμισε την ανάγκη να διευκολυνθεί η αυξημένη διέλευση τουριστών από τις βαλκανικές χώρες ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου”.

Στο ΚΥ Πολυκάστρου 

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου, όπου τον υποδέχτηκαν ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς Θέμης Ανθρακίδης, ο υποδιοικητής Στέλιος Βανδίδης, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Γιώργος Περπερίδης, ο δήμαρχος Παιονίας Θανάσης Λαπόρδας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον κ. Γκουντενούδη, ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Υγείας, ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί και παραβρέθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των νοσηλευτών που υπηρετούν στο ΚΥ.

“Το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου αποτελεί ένα πρότυπο Κέντρο Υγείας, ένα αληθινό κόσμημα για την περιοχή, καθώς η στελέχωσή του με άριστα καταρτισμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και η υλικοτεχνική του υποδομή, το καθιστά έτοιμο να αντιμετωπίσει με επιτυχία κάθε είδους περιστατικό”, δήλωσε σχετικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Στη Μητρόπολη Γουμένισσας 

Το απόγευμα ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφθηκε το Επισκοπείο στην Μονή Παναγίας της Γουμένισσας, όπου είχε συνάντηση με το μητροπολίτη  κ. Δημήτριο, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την μητροπολιτική περιφέρεια.

Σχολιάστε