My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Στα χνάρια του Μακιαβέλι

Του Τάσου Παππά.


Ρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στη Βουλή από τους βουλευτές Χάρη Θεοχάρη (χτες με το Ποτάμι, σήμερα με τη Ν.Δ. αφού δεν καρποφόρησαν οι διαπραγματεύσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ), Θεόδωρο Παπαθεοδώρου της ΔΗΣΥ για την υπόθεση Πετσίτη.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε «πέτσινο σκάνδαλο» την υπόθεση Πετσίτη, στην οποία αναφέρθηκαν οι βουλευτές, και τους κάλεσε «επειδή ο ίδιος ως εισαγγελέας 35 χρόνια δεν μπορεί να βρει ποιο αδίκημα διέπραξε» να το υποδείξουν εκείνοι.

Ποια απάντηση πήρε; Οτι η κυβέρνηση δείχνει μια ένοχη σιωπή για το θέμα, όταν ο Μ. Πετσίτης, έμμισθος συνεργάτης του κ. Λαυρεντιάδη –φερόμενος ως «εκπρόσωπος υπηρεσιών του μεγάρου Μαξίμου» σε διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΠΑ–, φίλος του κ. Παππά, εμφανίζεται σε έγγραφα να είναι φορολογικός εκπρόσωπος των Κύπριων δικηγόρων Λ. Πιερή και Αρ. Αρτεμίου.

Οι κατηγορίες λοιπόν που αντιμετωπίζει ο κ. Πετσίτης, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, είναι δύο: «φερόμενος ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του μεγάρου Μαξίμου» και «φίλος του Νίκου Παππά».

Κατηγορία πρώτη: Φερόμενος ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του μεγάρου Μαξίμου.

Τι σημαίνει αυτό; Οι βουλευτές δεν είναι σίγουροι –γι’ αυτό και χρησιμοποιούν τη λέξη φερόμενος– αλλά υποψιάζονται (φαντάζομαι) πως ο κ. Πετσίτης ήταν ο άνθρωπος που αναλάμβανε με εντολή του Μαξίμου να κάνει στο παρασκήνιο τις βρόμικες δουλειές, ό,τι δηλαδή έκαναν στο παρελθόν για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ πρόσωπα που ήταν πολύ κοντά στους πρωθυπουργούς και είχαν την έγκρισή τους προκειμένου να κλείνουν συμφωνίες (αμοιβαία επωφελείς) με τη διαπλοκή (επιχειρηματίες, μέσα ενημέρωσης).

Για να μιλήσεις όμως για σκάνδαλο χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από ισχυρισμούς. Απαιτούνται στοιχεία. Μέχρι τώρα δεν έχουν κατατεθεί. Ντόρος γίνεται –ας είναι καλά τα φιλικά σου δίκτυα ενημέρωσης– αλλά η ιστορία δεν είναι δεμένη. Τότε γιατί επιμένουν η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝ.ΑΛΛ.;

Οι λόγοι είναι προφανείς. Συντηρούν το θέμα Πετσίτη, όπως στο παρελθόν συντηρούσαν διάφορα άλλα θέματα χωρίς βάθος, για να κάνουν αντιπερισπασμό. Αισθάνονται ότι απειλούνται από τα σκάνδαλα που ψάχνει η Δικαιοσύνη (Siemens, δάνεια κομμάτων, ΚΕΕΛΠΝΟ, αρθροσκοπήσεις, Novartis) και προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα. Κλασική συνταγή.

Κατηγορία δεύτερη: Ο κ. Πετσίτης είναι φίλος του Νίκου Παππά. Πρόκειται για αδίκημα; Ναι, αν έχεις στοχοποιήσει τον υπουργό για επιλογές που έχει κάνει στο παρελθόν και σε έχουν βλάψει – τηλεοπτικές άδειες, καταβολή χρημάτων για τη χρήση των συχνοτήτων. Οποιος είναι φίλος του είναι δικός σου εχθρός κι αν έχει κάνει κάτι επιλήψιμο το χρεώνεται ο υπουργός, ασχέτως αν έχει διακόψει κάθε σχέση μαζί του εδώ και τρία χρόνια. Το «έγκλημα» του συγκεκριμένου υπουργού είναι διαρκές και βεβαίως δεν παραγράφεται, όπως για παράδειγμα το «ασήμαντο» αδίκημα της δωροδοκίας αν το έχει διαπράξει «γαλάζιος» ή «πράσινος» υπουργός κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Επιπλέον ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπέπεσε εσχάτως και σε άλλο βαρύ παράπτωμα: Επιδότησε την ταινία του Κώστα Γαβρά, η οποία, όπως πιθανολογούν οι φερόμενοι ως κριτικοί κινηματογράφου, θα εξαγνίζει τον Τσίπρα για τις αποφάσεις του το πρώτο πεντάμηνο του 2015. Το γεγονός ότι η ταινία στηρίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη που κάθε άλλο παρά αποθεώνει τον πρωθυπουργό είναι άνευ σημασίας.

Και μάλιστα ο υπουργός είναι τόσο ραδιούργος που συνέλαβε και εκτέλεσε το εξής σατανικό σχέδιο: για να θολώσει τα νερά έδωσε χρήματα και σε σειρά που θα προβληθεί στον Σκάι. Αν ζούσε ο Μακιαβέλι θα του έβγαζε το καπέλο.

Ανάγωγα 

Εγραψα προχτές ότι με βάση τη θεωρία συνωμοσίας που διακινεί η Ν.Δ. -ο Τσίπρας πούλησε τη Μακεδονία για να κερδίσει τις συντάξεις- μήπως πρέπει στην αξιωματική αντιπολίτευση να αρχίσουν να υποψιάζονται ότι μέσα στο πακέτο που πήρε ο Τσίπρας ήταν και η υποψηφιότητά του για το Νόμπελ Ειρήνης. Με καθυστέρηση 24 ωρών ο κ. Κυρανάκης -χρημάτισε εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος- άρπαξε την πλάκα και την έκανε βεβαιότητα. Πατήστε λίγο φρένο, βρε παιδιά. Οπως το πάτε, σας έχω ικανούς να πείτε ότι και η φωτιά στην Παναγία των Παρισίων είναι έργο Τσίπρα.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε