My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

“Στα κάγκελα” οι μικροβιολόγοι

Σε επίσχεση εργασίας προβαίνουν οι μικροβιολόγοι του νομού Κιλκίς από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουλίου, καθώς αδυνατούν πλέον να παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. 

mikroviologosΣτους μικροβιολόγους συμπαρίσταται ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς, ο οποίος σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτριο Κοντό, αναφέρει τα εξής:

“Κε Πρόεδρε,

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς συμπαρίσταται και στηρίζει την απόφαση όλων των Μικροβιολόγων του νομού, οι οποίοι αδυνατούν πλέον να παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από 20/07/2015 και προβαίνουν σε επίσχεση εργασίας.

Κε Πρόεδρε, διαπιστώνουμε ότι αντιστράφηκαν οι ρόλοι μεταξύ των συμβεβλημένων μικροβιολόγων γιατρών του νομού Κιλκίς και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αφού αντί να αμείβονται για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους ασφαλισμένους του οργανισμού, έχουν φθάσει στο σημείο να χρηματοδοτούν οι ίδιοι από τις οικονομίες τους τα εργαστήριά τους και κατ’ επέκταση τον ίδιο τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Οι οφειλές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους γιατρούς, το clawback, το rebate, το πλαφόν, έχουν οδηγήσει τα μικροβιολογικά εργαστήρια σε αδιέξοδο και οι μικροβιολόγοι δεν αντέχουν πλέον να συντηρούν τα εργαστήριά τους και να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους, αφού αντί να πληρώνονται βάζουν και από την τσέπη τους.

Ουσιαστικά χρηματοδοτούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και μετά το κλείσιμο των τραπεζών η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά, με κίνδυνο να μείνουν χωρίς αναλώσιμα. Οι προμηθευτές των αναλώσιμων, οι συντηρητές των μηχανημάτων, ζητούν στην πλειοψηφία τους να πληρώνονται τοις μετρητοίς και οι γιατροί αδυνατούν να ανταποκριθούν.  

Ζητούμε την κατανόηση και τη συμπαράσταση των ασφαλισμένων, οι οποίοι μέχρι τώρα πραγματοποιούσαν κανονικά τις εξετάσεις τους, χωρίς να γνωρίζουν οι περισσότεροι από αυτούς ότι οι γιατροί είναι απλήρωτοι.

Η Πολιτεία οφείλει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι οποίοι δικαιούνται παροχής υψηλής ποιότητας  υπηρεσιών υγείας, για τις οποίες έχουν προπληρώσει καθ’ όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε την επιστολή του συνόλου των μικροβιολόγων γιατρών του νομού με τις υπογραφές τους.”

Σχολιάστε