My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Στα “κάγκελα” για το επίδομα

Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας, απαντώντας με εξώδικη διαμαρτυρία κατά των υπουργών Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και Εσωτερικών Μιχάλη Θεοχαρίδη για τη μη καταβολή του εκλογικού επιδόματος. Το εξώδικο έστειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, δηλώνοντας ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της 25ης Ιανουαρίου, καθώς δεν έχουν λάβει ακόμη αποζημίωση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαΐου.

eklogies-psifodeltiaΟι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και αναφέρουν πως, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η απεργία-αποχή, που ήδη κήρυξε η Ομοσπονδία και θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Ιανουαρίου, αφορά κάθε εργασία σχετιζόμενη με την προετοιμασία, τη διενέργεια και την αποστολή των αποτελεσμάτων των εκλογικών διαδικασιών.

Ειδικότερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην εξώδικο διαμαρτυρία της σημειώνει μεταξύ άλλων ότι παρά την παρέλευση περίπου ενός έτους από τη διενέργεια των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών μέχρι και σήμερα δεν έχει καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση στους υπαλλήλους των ΟΤΑ πρώτου βαθμού, παρότι αυτοί φέρουν το κεντρικό βάρος για τη διενέργεια των εκλογών. Παράλληλα επισημαίνει ότι σε μερικούς δήμους οφείλεται ακόμη η εκλογική αποζημίωση από τις βουλευτικές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012.

Ανακοίνωση

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι για τις εν λόγω οφειλές ενημέρωσε επανειλημμένα τους αρμόδιους φορείς και μάλιστα πρόσφατα στις 7 Νοεμβρίου, ενώ σημειώνει ότι μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Μιχάλη Θεοχαρίδη, ζητώντας την άμεση καταβολή των οφειλομένων, χωρίς δυστυχώς να λάβει συγκεκριμένες εγγυήσεις εκ μέρους του.

“Γενικόλογες ήταν ομοίως και οι δεσμεύσεις του κυρίου υπουργού για αύξηση της εκλογικής αποζημίωσης για τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση, πάγιο αίτημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που μοναδικό σκοπό έχει να κλείσει την ψαλίδα μεταξύ των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και των εργαζομένων σε άλλους κλάδους”, υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας υπενθυμίζει ότι η αποζημίωση των υπαλλήλων των ΟΤΑ α’ βαθμού για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές του 2014 ορίστηκε στο ποσό των 223 ευρώ μικτά, ενώ η αποζημίωση για το προσωπικό του υπουργείου Εσωτερικών κυμαινόταν από 2.850 ευρώ μέχρι και 3.350 ευρώ, των περιφερειών και περιφερειακών ενοτήτων στα 2.500 ευρώ, των αποκεντρωμένων διοικήσεων στα 500 ευρώ και της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητων Απασχολούμενων στα 450 ευρώ.

Σημειώνεται ότι και το δ.σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων έστειλε από τις 7 Ιανουαρίου επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, τονίζοντας ότι με ευθύνη των αρμοδίων διευθύνσεων του υπουργείου δεκάδες δήμοι αδυνατούν να καταβάλουν στους εργαζόμενους την αποζημίωση των εκλογών του Μαΐου 2014.

makthes.gr

Σχολιάστε