My Twitter Feed

16 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χρ. Γιαννούλης: «Δεν τους φοβάμαι» -

Σάββατο, 16 Μάρτιος, 2019

Αιτήσεις για επιδότηση ενοικίου -

Σάββατο, 16 Μάρτιος, 2019

Επίσκεψη Ν. Παππά στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μάρτιος, 2019

Με Δ. Τσαντάκη ο Φ. Γεωργιάδης -

Πέμπτη, 14 Μάρτιος, 2019

Στήριξη σε Μηνά και Κυριακίδη -

Πέμπτη, 14 Μάρτιος, 2019

«Φτωχός συγγενής ο ν. Κιλκίς» -

Πέμπτη, 14 Μάρτιος, 2019

Νέος συνδυασμός στην Αξιούπολη -

Πέμπτη, 14 Μάρτιος, 2019

Βρέχει χρήμα γι` αντιπλημμυρικά -

Τετάρτη, 13 Μάρτιος, 2019

Στα ιστορικά μνημεία της Δοϊράνης

*Διάψευση-καταγγελία από Δ. Αγαθόπουλο – π. Επιφάνιο.

Κλιμάκιο του συνδυασμού « ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Αγαθόπουλο, την υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Αγγελίδου Ειρήνη και συνεργάτες της περιοχής, επισκέφθηκε την περιοχή του Δροσάτου και τους χώρους των ιστορικών μνημείων του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου κοντά στην λίμνη της Δοϊράνης.

Μετά την επίσκεψη στην παλιά Εκκλησία του 1839 και στο θέατρο Δροσάτου κατευθυνθήκαμε προς το ύψωμα πάνω από το χωριό Δοϊράνη. Εκεί η νοικοκυρεμένη κατάσταση των μνημείων του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, την επίβλεψη και συντήρηση των οποίων έχουν η Βρετανική Πρεσβεία και το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Το ανύπαρκτο ενδιαφέρον του Δήμου για αυτά τα μνημεία, προκύπτει από τον απαράδεκτο δρόμο πρόσβασης σε ιστορικούς χώρους αυτού του βεληνεκούς και από το γεγονός ότι ποτέ ο Δήμος ή άλλος φορέας δεν ενδιαφέρθηκε να πράξει το αυτονόητο, δηλαδή να εντάξει τα μνημεία αυτά στους Ευρωπαϊκούς Τουριστικούς χάρτες, διότι το ενδιαφέρον πολλών απογόνων των πεσόντων στις μάχες της περιοχής είναι δεδομένο και μεγάλο. Οι δυνατότητες μεγάλης αύξησης της επισκεψιμότητας της περιοχής υφίστανται, όταν όμως μπορούν κατ’ αρχήν να έχουν την πληροφορία και κατά δεύτερον η επίσκεψής των να εντάσσεται στα τουριστικά πακέτα των εταιρειών που θα δώσει περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής. Τόσο για την επίσκεψή τους σε στρατιωτικού και ιστορικού ενδιαφέροντος σημεία, όσο και για την διαμονή και εστίασή τους σε εγκαταστάσεις κι επιχειρήσεις της περιοχής.

Δεδομένου ότι στον διπλανό νομό των Σερρών, ήδη δραστηριοποιείται μια Κοιν.Σ.Επ. τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής ξεκινώντας από το Άγκιστρο με τα οχυρά του ΡΟΥΠΕΛ περικλείει όλες τις δραστηριότητες στην λίμνη Κερκίνης και υπήρξε το ενδιαφέρον να συμπεριλάβει και την λίμνη Δοϊράνη. Ήδη πραγματοποιούνται εκδρομές και δράσεις που περικλείουν κομμάτια της περιοχής Μουριών – Δοϊράνης. Δυστυχώς η εγκατάλειψη της δικής μας πλευράς είναι πλέον παροιμιώδης και δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης όσον αφορά την λίμνη.

Τα μνημεία όμως πληρούν τις προϋποθέσεις για την μεγαλύτερη προβολή τους. Δεν χρειάζεται παρά η ένταξή τους στον πανευρωπαϊκό τουριστικό χάρτη και μερικές στοιχειώδεις ενέργειες που θα αποδείξουν κι από μεριάς Δήμου Κιλκίς το πραγματικό ενδιαφέρον για αυτό το κομμάτι της ιστορίας ολόκληρης της Ευρώπης και του κόσμου. Η εναλλαγή του φυσικού τοπίου και η πλούσια ιστορία της περιοχής αναδεικνύουν τον τόπο αυτό σε πανοραμικό σταυροδρόμι πολιτισμών. Από εκεί σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται και ο ορεινός όγκος του Μπέλες με πλήθος ιδεών και δράσεων που μπορούν και πρέπει να αναπτυχθούν από τους πρόποδες και τα χωριά της περιοχής Μουριών, μέχρι τα εγκαταλειμμένα φυλάκια και τους δασικούς δρόμους και μονοπάτια. Ο συνδυασμός μας σε αυτές τις κατευθύνσεις θα προσανατολιστεί.

Δημήτριος Αγαθόπουλος, Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς – ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΔΙΑΨΕΥΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σε κοινή δήλωσή τους, ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς Δ. Αγαθόπουλος και ο πατήρ Επιφάνιος αναφέρουν τα εξής:

«Για άλλη μια φορά, ιστοσελίδα της περιοχής μας με τις ψευδείς και προβοκατόρικες αναφορές της σε πρόσωπα και καταστάσεις, επιχείρησε να σπιλώσει τους υπογράφοντες αυτήν την καταγγελία.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο υποψ. Δήμαρχος Δημ. Αγαθόπουλος καταφέρθηκε ενάντια στον πατέρα Επιφάνιο κατηγορώντας τον ότι με την ανοχή του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη, μεροληπτεί υπέρ άλλου υποψηφίου Δημάρχου.

Από κοινού διαψεύδουμε ότι υπήρξαν τέτοιου είδους αναφορές και συμπεριφορές.

Καταγγέλουμε το δημοσίευμα και όποιον βρίσκεται πίσω από αυτό. Ας είχε το θάρρος αυτές τις ψευδείς αναφορές να τις κάνει επώνυμα και όχι ανώνυμα σπιλώνοντας πρόσωπα και συνειδήσεις.»

ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ – ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Σχολιάστε