My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Στα ίδια εκλογικά, το δημοψήφισμα

Στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους, όπως είχαν ορισθεί για τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου, θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής για τη πρόταση των δανειστών.

ekloges-001Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση που ήδη εξέδωσε το Yπουργείο Eσωτερικών, σύμφωνα με την οποία, οι κάλπες θα ανοίξουν στις επτά το πρωί και θα κλείσουν στις επτά το απόγευμα, ενώ ανακατατάξεις θα υπάρξουν στα εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών που αναμένεται να αλλάξουν με νεότερη απόφαση του υπουργού Εσωτερικών.

Στο δημοψήφισμα οι εκλογείς θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των ψηφοδελτίων που θα αναγράφουν «ΝΑΙ», «ΟΧΙ» και στο λευκό. Στα έγκυρα ψηφοδέλτια δεν προσμετρώνται τα λευκά, ενώ σύμφωνα με τον νόμο για τα δημοψηφίσματα, που έχει ψηφιστεί το 2011, για να είναι δεσμευτική η απόφαση που θα ληφθεί, πρέπει να έχει συμμετάσχει στην ψηφοφορία το 40% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στους καταλόγους.

Στο δημοψήφισμα θα συμμετέχουν και οι ψηφοφόροι που έχουν κλείσει τα 18 τους χρόνια, καθώς έχουν ενταχθεί πια στους εκλογικούς καταλόγους.

Σύμφωνα με τον νόμο, για τα δημοψηφίσματα συγκροτούνται δύο επιτροπές υποστήριξης του ΝΑΙ και του ΟΧΙ από τα κόμματα, τους συνδικαλιστικούς φορείς και τις κοινωνικές οργανώσεις. Με την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κάθε κόμμα θα έχει τη δυνατότητα να έχει εκλογικούς αντιπροσώπους στα εκλογικά τμήματα.

Να σημειωθεί ότι απαγορεύεται η δημοσίευση οποιασδήποτε δημοσκόπησης (πολιτικής ή που να αφορά το δημοψήφισμα) μία ημέρα πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Σχολιάστε