My Twitter Feed

16 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

ΣΠ: Τιμούμε το Ολοκαύτωμα

Με τίτλο “τιμούμε το Ολοκαύτωμα απομονώνοντας τους ναζιστές”, η Σοσιαλιστική Προοπτική εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) με ψήφισμά (60/7) της Γενικής Συνέλευσής του (2/10/2005) ανακήρυξε της 27η Ιανουαρίου σε “Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος”.

Ο ελληνικός εβραϊσμός πλήρωσε βαρύ τίμημα στη μισαλλοδοξία και την παράνοια του γερμανικού “εθνικοσοσιαλισμού” και της εγκληματικής ιδεολογίας του. Η Βουλή των Ελλήνων σε μια προσπάθεια να τιμήσει τους αδικοχαμένους Έλληνες Εβραίους καθιέρωσε το 2004 – ένα χρόνο πριν την ανακήρυξη της “Διεθνούς ημέρας μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος” από τον Ο.Η.Ε. – την 27η Ιανουαρίου ως “Ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος” (ν. 3218/2004).

Αλλά ο χαρακτηρισμός των θυμάτων ως “μαρτύρων και ηρώων” – παρόλη την καλή πρόθεση των μελών του εθνικού κοινοβουλίου- αποπροσανατολίζει από την ίδια τη φύση του ασύλληπτου εγκλήματος, της βιομηχανίας της μαζικής εξόντωσης, που έστησαν οι χιτλερικοί στην καρδιά της Κεντρικής Ευρώπης. Οι Εβραίοι της Ελλάδος, όπως και όλης της Ευρώπης, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απόλυτη παράνοια του χιτλερισμού και των “εκούσιων εκτελεστών” του πρωτόγνωρου προγράμματος της μαζικής εξόντωσης ανθρώπων με κριτήριο το θρήσκευμα και την καταγωγή τους.

Η Βουλή των Ελλήνων, τίμησε πέρυσι με ειδική συνεδρίαση της, τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, υπενθυμίζοντας, συγχρόνως και τα άλλα θύματα της εγκληματικής ιδεολογικής παραφροσύνης του ναζισμού, όπως τους Ρομά, τους ομοφυλόφιλους, τους διανοητικώς ανάπηρους. Από αυτή τη συνεδρίαση απουσίαζε το νεοχιτλερικό μόρφωμα της “Χρυσής Αυγής”. Με αυτή την απουσία τα μέλη της εθνικοσοσιαλιστικής γκρούπας, υπό τον καθοδήγηση του αρχηγού-φύρερ τους, κατέστησαν για μια ακόμη φορά σαφέστατη τη στάση τους απέναντι στο μαζικό έγκλημα που διέπραξαν οι Γερμανοί ομοϊδεάτες τους υπό την καθοδήγηση του Αδόλφου Χίτλερ και της ηγεσίας του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματός του. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η “Χρυσή Αυγή” αποτελεί τη μεγαλύτερη ντροπή της σύγχρονης Ελλάδας και καλούμαστε όλοι να συμβάλλουμε ώστε αυτή η ντροπή να μην μετατραπεί σε ηθική και ιστορική ταπείνωση της πατρίδας μας.

Η “Σοσιαλιστική Προοπτική” με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό, τον πολιτισμό και την ιστορία του, καλεί τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, να απομονώσουν τα ξενόφερτα –ιδεολογικώς και ηθικώς – εγκληματικά στοιχεία του εγχώριου νεοχιτλερισμού ως έμπρακτη τιμή προς τα θύματα του Ολοκαυτώματος, καλεί τα πολιτικά κόμματα να υπερβούν τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και να αντιμετωπίσουν –πέρα από τις επιμέρους διαφορές τους – μεθοδικά και συστηματικά το φαινόμενο του νεοχιτλερισμού, τους εκπροσώπους της ελληνικής δικαιοσύνης να ενημερωθούν για το φαινόμενο του “αντισημιτισμού”, τη ρητορεία του μίσους και για τις πάγιες πρακτικές βίας και παραβατικότητας των ναζιστικών ομάδων και να πράξουν τα δέοντα έναντι των μελών του “μορφώματος”, τέλος καλεί τους εκπαιδευτικούς, όλων των βαθμίδων, να εξοπλιστούν απέναντι στα πολλά προσωπεία του ναζισμού και να συμβάλλουν ώστε για να μη βυθισθεί κανένας νέος Έλληνας και καμία νέα Ελληνίδα στο μίσος και την ηθική αναξιοπρέπεια. Η άρνηση του Ολοκαυτώματος, οι ψευδολογίες για τα ιστορικά γεγονότα, οι “δικαιολογίες” (“… ναι, αλλά ο Χίτλερ ήταν καλός για το λαό του”) και οι διάφορες υπεκφυγές αποτελούν το πρώτο βήμα προς αυτή την αναξιοπρέπεια.

Υπενθυμίζουμε ότι συνολικώς 67.151 Έλληνες Εβραίοι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της ιδεολογικής παράνοιας του χιτλερισμού- κυρίως στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου – και από αυτούς η μεγάλη πλειονότητα προερχόταν από την πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία έχει απολέσει, λόγω της “τελικής λύσεως”, αναλογικώς το μεγαλύτερο ποσοστό εβραϊκού πληθυσμού σε όλη την Ευρώπη, μεγαλύτερο και από αυτό του Βερολίνου.

Γι΄ αυτό, και για μια σειρά άλλους λόγους, εμείς οι Έλληνες σοσιαλιστές θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός ότι το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να βρίσκεται κρυμμένο πίσω από φυλλωσιές στην Πλατεία Ελευθερίας και ο υπόλοιπος χώρος να χρησιμοποιείται ως εμπορική επιχείρηση στάθμευσης (πάρκινγκ). Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση και το δήμο Θεσσαλονίκης να μεριμνήσουν ώστε να υλοποιηθεί μια από τις πολλές μελέτες για την ανάπλαση της πλατείας, που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς, και οι οποίες αναδεικνύουν την ιστορική διάσταση του χώρου και τη σχέση του με το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, με το Ολοκαύτωμα.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ…”

Σχολιάστε