My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σούλης: Σημαντικές συναντήσεις

Από τον πολιτευτή Κιλκίς της ΝΔ, Αναστάσιο (Σούλη) Καζαντζίδη εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Μια σημαντική συνάντηση με ανώτατο τραπεζικό στέλεχος που ειδικεύεται στις χορηγήσεις δανείων μεγάλων επιχειρήσεων, είχε την εβδομάδα αυτή ο πολιτευτής της ΝΔ Ν. Κιλκίς κ. Αναστάσιος Καζαντζίδης.

Στην συζήτηση ο κ. Καζαντζίδης ενημερώθηκε αναλυτικά για την υφιστάμενη κατάσταση στον τραπεζικό κλάδο καθώς και για όλα τα οικονομικά δεδομένα και τις προοπτικές που υπάρχουν από εδώ και στοεξής για επαγγελματίες και ιδιώτες καταθέτες.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά το τραπεζικό στέλεχος, η κατάσταση είναι πολύ προβληματική αυτήν την ώρα και θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον, εφόσον δεν κλείνει η περιβόητη αξιολόγηση η οποία για κάθε μέρα που παραμένει σε εκκρεμότητα δημιουργεί τεράστια προβλήματα.

Το στέλεχος του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, διατύπωσε ανάμεσα στα άλλα και μια ενδιαφέρουσα άποψη που προβλημάτισε περισσότερο τον κ. Καζαντζίδη για την προοπτική της ανάπτυξης. Ανέφερε λοιπόν ότι ενώ οι
τράπεζες έχουν έτοιμα προς διάθεση πολλά χρήματα δανειοδότησης προς τις επιχειρήσεις, συμβαίνει κάτι το αξιοπερίεργο. Οι καλοί επιχειρηματικοί παράγοντες που έχουν προοπτική και ευοίωνα δεδομένα, φοβούνται να επιχειρήσουν λόγω του κλίματος αβεβαιότητας και αστάθειας που υπάρχει, πράγμα που οφείλεται στην ανίκανη και αποτυχημένη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Κι όλα αυτά γίνονται την ίδια ώρα που προβληματικές επιχειρήσεις (οι οποίες χρωστούν και είναι δύσκολη η μελλοντική τους παρουσία) ζητούν δάνεια για να αποπληρώσουν τα χρέη τους και φυσικά οι τράπεζες τις κλείνουν την στρόφιγγα γιατί δεν έχουν επί της ουσίας καλές προοπτικές.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μην ‘’κουνιέται’’ τίποτα στην αγορά, κάτι έστω που θα ωθούσε στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με επενδύσεις και θα οδηγούσε σε νέες θέσεις εργασίας άρα σε μείωση της ανεργίας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

Χρήσιμη και άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση με εκπροσώπους του αγροτικού χώρου είχε ο κ. Καζαντζίδης την εβδομάδα αυτή.

Ο πολιτευτής της ΝΔ Ν. Κιλκίς, με την ευκαιρία της έναρξης της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων ενεργοποίησης δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ), ενημερώθηκε για την φετινή κατάσταση και για όλα τα
στοιχεία που σχετίζονται με τις δηλώσεις των αγροτών-παραγωγών για το 2017.

Όπως συμπέρανε ο κ. Καζαντζίδης η όλη διαδικασία από πλευράς του Υπουργείου στερείται κάθε σοβαρότητας. Η πολυδιαφημιζόμενη θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι η υποβολή των δηλώσεων των αγροτών παραγωγών θα γίνεται δωρεάν, μόνο ως ψευδή χαρακτηρίζεται αφού εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να υποβάλουν την δήλωση τους.

Υπάρχουν ήδη πολλοί αγρότες που προσπάθησαν από μόνοι τους αλλά δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν την υποβολή της δήλωσης τους γιατί δεν είναι δυνατή – εκ των πραγμάτων – η διαδικασία, με ευθύνη βέβαια της Πολιτείας που δεν απλοποιεί τις σχετικές υποδομές. Συνέπεια αυτής της πολιτικής είναι η σύγχυση και η ταλαιπωρία των αγροτών οι οποίοι οδηγούνται μοιραία σε διάφορους ‘’φορείς’’ οι οποίοι τους εξυπηρετούν έναντι αρκετά υψηλής αμοιβής.

Όμως δεν είναι μόνο προβληματική η κατάσταση με τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ καθώς και με τους αγρότες με βιολογικές καλλιέργειες υπάρχουν εξίσου πολλές δυσκολίες.

Σύμφωνα με νέες αποφάσεις του Υπουργείου οι οποίες έχουν περάσει στα ‘’ψιλά’’, αναμένεται περαιτέρω μείωση των απασχολούμενων αγροτών με τα βιολογικά λόγω της μείωσης των σχετικών πιστώσεων για τους καλλιεργητές αυτούς οι οποίοι επιπροσθέτως περιμένουν ακόμη να πληρωθούν αλλά κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς (υποσχέσεις μόνο έχουν λάβει για τον Απρίλιο ή τον Μάϊο).

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω ήρθε προσφάτως η περίεργη απόφαση του κράτους (ΕΛΓΟ) που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών με την άρση έγκρισης οκτώ καταξιωµένων φορέων πιστοποίησης, µε πρόσχηµα τη µη έγκαιρη κατάθεση των απαραίτητων βεβαιώσεων ελέγχου των παραγωγών.

Κι όλα αυτά σε μια στιγμή ιδιαιτέρως πονηρή (ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των δηλώσεων των υποψήφιων γεωργών και κτηνοτρόφων για συµµετοχή στα αντίστοιχα προγράµµατα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας). Το γεγονός αυτό αφήνει έκθετη την πολιτεία η οποία ‘’κλείνει το μάτι’’ σε ημέτερα συμφέροντα που επιθυμούν να εισέλθουν στο χώρο αυτό.

Την ώρα που τα σχέδια βελτίωσης δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί (υπάρχει υπόσχεση ότι θα ξεκινήσει η σχετική διαδικασία στα τέλη Απριλίου και μέχρι τον Ιούλιο), το πρόβλημα με τους δασικούς χάρτες είναι πολύ σοβαρό, η βαριά φορολόγηση των αγροτών στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, η μη ένταξη των ενεργειακών καλλιεργειών στα προγράμματα απονιτροποίησης και μια σειρά ακόμη προβλημάτων που όλα έχουν ως μόνιμη επωδό τους την δυσβάσταχτη επιβάρυνση της τσέπης των Ελλήνων αγροτών-παραγωγών.

Σχολιάστε